16/5/11

Από Το Παραδοσιακό της Λάρισας στη Γλυφάδα

     Όπως λέει και το όνομα του είναι ένα μαγαζί από τη Λάρισα που έχει ανοίξει και στη Γλυφάδα. Παλιό διώροφο (μπορεί και τριώροφο) σπίτι το οποίο ανακαινίστηκε, επενδύθηκε εξωτερικά με πέτρα και εσωτερικά κυριαρχεί το ξύλο. Μπορείς να κάτσεις εντός ή εκτός σε κάποιο από τα ξύλινα (και αυτά) τραπέζια που αν και πήγα Σάββατο βράδυ βρήκα πολύ άνετα να κάτσω. Το σέρβις είναι εξυπηρετικό και γρήγορο. Εμείς συγκεκριμένα παραγγείλαμε μία φέτα ψητή στη λαδόκολλα η οποία κοστίζει €4 και πιστεύω τα άξιζε τα λεφτά της και με το παραπάνω, καλές πατάτες τηγανητές φρέσκες και όχι προτηγανισμένες στην ίδια τιμή με τη φέτα, πίτες κομμένες με €0,50 η μία αλάδωτες και σωστά ψημένες.
     Πάμε και στα κυρίως τώρα τα οποία ήταν σουβλάκι χοιρινό με κόστος €1.70 σουβλάκι κοτόπουλο €1.80 και λουκάνικο Φαρσάλων €1.70. Τα σουβλάκια τρωγόντουσαν ευχάριστα (αν και έχω φάει και καλύτερα και φτηνότερα) ενώ το λουκάνικο αν και καλό και γευστικό θα έπρεπε να έχει περισσότερο πράσο μέσα, μάλλον θα έπρεπε να το αντικαταστήσουν με λουκάνικο Παλαμά Καρδίτσας. Και για να πιούμε πήραμε 2 καραφάκια τσίπουρο Τσιλιλή που κοστίζουν €2.50 το ένα (αν και με χάλασε ότι δεν είχε με γλυκάνισο), ίσως λίγο τσιμπημένη η τιμή του.
     Σύνολο πληρώσαμε (μαζί με το νερό) €25.50 αλλά πιστεύω ότι τα άξιζε τα λεφτά του κατά 80% οπότε άμα είστε Γλυφάδα και θέλετε κάτι να φάτε έχετε το στα υπ' όψιν σας.


Το Παραδοσιακό της Λάρισας στη Γλυφάδα
Ν. Ζέρβα κ' Κύπρου, Γλυφάδα

Υ.Γ. Έχει κλείσει

4/5/11

Αλάτσι

Επισκέφτηκα το μαγαζί λόγω της φήμης του Θοδωράκη αλλά και πρόσφατα λόγω του μαστερ σεφ Σκαρμούτσου. Ο κόσμος κυμαίνεται ανάμεσα σε φωνακλάδες κοστουμάτους ή σε νεαρά παιδιά που περιμένουν να δουν να ξεπετάγεται κάποιος διάσημος ή κάποιος διαγωνιζόμενος από το σόου του Μέγκα.

Πήγα απογευματάκι χωρίς κράτηση και σε σχεδόν άδειο μαγαζί ο ένας και μοναδικός σερβιτόρος μου είπε πως έχει μόνο ένα τραπέζι ελεύθερο κι αυτό μέχρι τις 8.30. Είχαμε δηλαδή 2 ώρες μπροστά μας για να φάμε, δεν ήθελα να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν πήγαινε 8.30 κι ακόμα τρώγαμε.

Έξω στην είσοδο είδα το σεφ Σκαρμούτσο να καπνίζει, κοίτα να δεις σύμπτωση σκέφτηκα, τον είδαμε το σελέμπριτί μας για σήμερα. Καθώς παραγγείλαμε από τον απλό, καθημερινό και ακριβό κατάλογο και όση ώρα περιμέναμε, ο σεφ του μαγαζιού Σκαρμούτσος φορώντας μια ΦΟΡΜΑ πηγαινοερχόταν στο μαγαζί, έπινε ποτά στο μπαρ, ενώ αδιαφορώντας για τους πελάτες περιφερόταν τριγύρω και αγκάλιαζε κάτι γκόμενες.

Ήμουν ο μόνος άραγε που σκέφτηκε: "Καλά αυτός ο τύπος γιατί δεν είναι στην κουζίνα του να μαγειρεύει?"

Τις 2 ώρες που έκατσα εκεί δεν τον είδα να κατεβαίνει ούτε μια φορά στα μαγειρεία, θα ήταν ή στο μπαρ ή έξω να ντουμανιάζει ή θα τριγύριζε στο μαγαζί προκαλώντας άγχος στους πελάτες μήπως πιαστεί κανα πηρούνι στη φόρμα του.

Απαράδεκτο σκηνικό για ένα υποτίθεται κυριλέ (όπως φαίνεται από τις τιμές) μαγαζί.

Παραγγείλαμε ένα "φορτωμένο" σαγανάκι στο οποίο χάνονταν οι γεύσεις, μια αδιάφορη σαλάτα που ούτε καν τη θυμάμαι(φαντάσου) και μια μπριζόλα που ήταν ΞΕΡΗ. Ίσως το λάθος ήταν δικό μας γιατί την παραγγείλαμε καλοψημένη(επειδή θεωρήσαμε ότι το μαγαζί ήταν γκουρμέ και από προηγούμενες εμπειρίες μας σε γκουρμέ μαγαζιά όταν ζητούσαμε το κρέας μέτριο, μας το έφερναν έτοιμο να βελάξει με σως αίμα που θα κόλαζε και τον Δράκουλα).

Φαντάζομαι ίσως κάποιος θεωρήσει ατού το ότι σερβίρει τα πιάτα με σπιτικές πατάτες από ελαιόλαδο, αλλά come on σπιτική πατάτα ήταν το πρώτο πράγμα που έφτιαξα όταν ήμουν φοιτητής και δεν ήξερα να βράσω ούτε αβγό οπότε σιγά τα αβγά (pun intended).

Ήθελα να μου αρέσει το μαγαζί αλλά με απογοήτευσε, λυπήθηκα και τα λεφτά που έδωσα ενώ μου γκρεμίστηκε και η καλή γνώμη που είχα σχηματίσει για τον Σκαρμούτσο από το σόου. Φαίνεται η φήμη φουσκώνει μυαλά.

3/5/11

Πιάτσα Καλαμάκι

Στη Γλυφάδα. Που όταν ακούς Γλυφάδα αυτομάτως ο νους πάει σε κάτι ακριβό. Αλλά το Πιάτσα Καλαμάκι είναι αρκετά φτηνό, πιο φτηνό κι από το Ριγανάτο μιας και είναι της ίδιας κατηγορίας (τουλάχιστον σε αυτά που πήρα) δηλαδή 2 καλαμάκια χοιρινά με κόστος €1, 20 το ένα, 2 καλαμάκια κοτόπουλο με κόστος €1, 30 το ένα και 2 πιτούλες που και οι δύο μαζί κάναν €1. Σύνολο €6 για να τσιμπήσετε κάτι στα γρήγορα. Αυτό που μου φάνηκε ότι έχει διαφορά με το Ριγανάτο είναι στο μέγεθος που μου φάνηκε μικρότερο. Πάντως μια καλή επιλογή για καλαμάκι.


Πιάτσα Καλαμάκι
Φοίβης 17, Γλυφάδα
(κοντά στο κολυμβητήριο)