8/8/15

Με Σουσάμι ή χωρίς;


Όχι δεν αρχίσαμε να γράφουμε για φούρνους (αν και τώρα που τα λέμε μια τυροπιτούλα δεν θα 'ταν άσχημα...), Σουσάμι είναι το όνομα του μαγαζιού που είχαμε στόχο αυτή τη φορά.
 
Το Σουσάμι είναι ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου, πολύ κοντά στο "κέντρο" της Αργυρούπολης, την πλατεία Αγ. Τριάδας. Η περιοχή έχει το καλό ότι διαθέτει πολλές επιλογές για φαγητό, καφέ και ποτό. Έχει και το κακό ότι δε διαθέτει πάρκινγκ. Θα βρείτε, αλλά θα χρειαστεί να ψάξετε.

Το ίδιο το μαγαζί είναι όμορφα διακοσμημένο, με το ξύλο του και διάφορα ντεκόρ στους τοίχους, ενώ έχει και το πλεονέκτημα ότι εκτός από τραπέζια έξω, το "μέσα" του γίνεται και κάμπριο. Δηλαδή πρακτικά και γεμάτο να είναι έξω, μπορείς να φας μέσα και να είσαι περίπου στα ίδια επίπεδα δροσιάς που είναι και οι έξω.

Εγώ με τον Κοιλιόδουλο πήγαμε και κάτσαμε μέσα (και κανένα παράπονο δεν είχαμε, είμασταν τυχεροί ότι πέσαμε και σε μέρα με αεράκι). Το σέρβις ευγενικότατο και εξυπηρετικό, κανένα παράπονο δεν είχαμε, εκτός από μια μικρή ασυνενοησία στο τέλος, αλλά θα τα πούμε στην ώρα τους αυτά.

Είχαμε πάρει μια προσφορά από το yellowday, με την οποία δικαιούμασταν μια σαλάτα, μια ποικιλία και μισό κιλό κρασί. Να πω εδώ το εξής: Αν και δε φταίει το κατάστημα, η προσφορά στο yellowday έγραφε άλλα πράγματα. Συγκεκριμένα, επιλογή από 6 σαλάτες, και γλυκό αντί για κρασί. Στο μαγαζί μας ενημέρωσαν ότι αυτό ισχύει με την προσφορά των 25 € και όχι των 20 € που είχαμε πάρει εμείς. Βέβαια η προσφορά των 25 € είχε αποσυρθεί και δε το ήξερε κανείς μας. Μικρά πράγματα αυτά, αλλά καλό είναι τα μαγαζιά να ξέρουν τι προσφορές αναρτούν, ή ανά καιρούς να κοιτάνε τι γράφονται στα site προσφορών. Εντάξει για εμάς μικρή η διαφορά και όπου υπάρχει θέληση και καλή διάθεση (και από εμάς και από την πλευρά του σερβιτόρου που πήγε, το έψαξε και ήρθε να μας ενημερώσει και μπράβο του) όλα γίνονται.

Λοιπόν η προσφορά περιελάμβανε μια σαλάτα κρητική, μια ποικιλία κρεατικών για 2 άτομα και μισό κιλό κρασί. Πριν πάω στο πρακτικό των φαγητών, να πω ότι αυτή η προσφορά είναι φοβερά συμφέρουσα. Γιατί; Αν παίρναμε την άλλη με το γλυκό, κάτι θα παίρναμε για να πιούμε οπότε θα το πληρώναμε έξτρα. Ωστόσο έτσι το μαγαζί σου βάζει τι θα πιεις στη προσφορά και αν θέλεις και γλυκό είσαι ελεύθερος να το παραγγείλεις επιπλέον και να το πληρώσεις. Μπράβο τους που έχουν και μια τέτοια προσφορά.

Πάμε τώρα στο προκείμενο. Η κρητική σαλάτα είναι ουσιαστικά μια χωριάτικη με κρητικό παξιμάδι από κάτω. Δεν είναι ντάκος, με την κλασσική έννοια του. Ωστόσο εμάς μας άρεσε πολύ για τον απλό λόγο ότι το παξιμάδι ήταν ακριβώς όσο έπρεπε βρεγμένο για να είναι μαλακό αλλά να διατηρείται και λίγο τραγανό. Από τα καλύτερα που έχω φάει σε αυτή την άποψη. Κατά τα άλλα η σαλάτα μου φάνηκε φρέσκια και γενικά ικανοποιητικότατη για αρχή.

Μεγάλη απορία είχα να δω την ποικιλία, γιατί πολύ απλά όταν ακούς ποικιλία κρεατικών για δύο άτομα περιμένεις... περίπου μιάμιση μερίδα... Αλλά έκανα λάθος και με ξαφνιάσανε ευχάριστα. Η ποικιλία ήταν αρκετά μεγάλη και είχε μέσα μια πιτούλα κομμένη, περίπου μια μερίδα πατάτες, 2 κεμπάπ, 2 πανσέτες, 1 μεγάλο μπιφτέκι, 4 φιλετάκια κοτόπουλο, 3-4 κομμάτια χοιρινό και 2 κομμάτια λουκάνικο (βασικά ένα λουκάνικο μεσαίο προς μεγάλο κομμένο στα 2). Δε μπορώ να πω, ήταν πολύ καλή σαν μέγεθος.
 
Στο ψήσιμο, που έχει πλέον και όλη τη σημασία, μπορώ να πω επίσης ότι τα πράγματα ήταν πολύ καλά. Μου άρεσε πάρα πολύ το μπιφτέκι, και σαν ψήσιμο και σαν κιμάς, ενώ καλά είχε ψηθεί και το κοτόπουλο, έστω και αν μετά από λίγο στέγνωσε, λογικό είναι. Γενικά τα κρέατα ήταν καλοψημένα και έφυγαν ευχάριστα. Να προσθέσω εδώ το εξής: Μαζί με την ποικιλία σου φέρνουν και 2 μικρά μπολάκια με σως. 1 σως γιαούρτι ή μαγιονέζα με άνηθο (λέω ίσως γιατί ήταν πολύ πηχτή για να είναι γιαούρτι αλλά ήταν πολύ καλή για τις πατάτες) και άλλη 1 ψιλοπικάντικη, η οποία μας άρεσε πάρα πολύ και ταίριαζε πάρα πολύ με το κρέας. Πραγματικά την πικάντικη την συστήνω ανεπιφύλακτα, είναι από τις καλύτερες που έχω φάει.

Πριν πάω στις τιμές, να σημειώσω ότι μαζί με το ψωμί μας έφεραν και ένα ελαφρύ ντιπ με ντομάτα και μυρωδικά. Δεν ήταν κάτι το φοβερό, αλλά ήταν αρκετά καλό για να περάσει ευχάριστα η αναμονή για το φαγητό, σε συνδυασμό με την σαλάτα.

Πάμε τώρα στις τιμές. Όπως διαβάσατε παραπάνω εμείς είχαμε πάρει μια προσφορά των 20 € για όλα αυτά. Οπότε πληρώσαμε 10 € το άτομο. Αν δεν είχαμε κάρτα Πειραιώς, θα πληρώναμε 21 € σύνολο. Για αυτά που είδα, μαζί με το κρασί, μπορώ να πω ότι είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος. Επιπλέον, αν το μαγαζί έχει αυτό το επίπεδο τιμών περίπου, μπορώ να πω ότι είναι από τα αρκετά φτηνά, προσφέρει όμως υψηλής ποιότητας φαγητό. Σίγουρα η προσφορά αυτή είναι Value for money, πιστεύω ότι και το υπόλοιπο μαγαζί θα είναι το ίδιο από τα λίγα που είδα. Τώρα να πούμε και για την ασυνενοησία που είχα πει στην αρχή για το σέρβις. Πριν φύγουμε, θέλαμε να ρωτήσουμε αν υπάρχει κάτι ακόμα να πληρώσουμε, παρόλο που ξέραμε ότι όλα περιλαμβάνονταν στην προσφορά. Ο σερβιτόρος που ήρθε, διαφορετικός από αυτόν που μας εξυπηρέτησε στην αρχή, δεν ήξερε τι περιελάμβανε η προσφορά και θυμόταν ακόμα την παλιά. Από την μια σε κάνει να αναρωτιέσαι τελικά τι ισχύει (δηλαδή αν είχαμε πέσει πρώτα στο δεύτερο σερβιτόρο τί θα παίρναμε;) από την άλλη λες, οκ ανθρώπινο είναι ρε παιδί μου, ειδικά αν άλλαξε πρόσφατα. Φυσικά ο άνθρωπος πήγε, ρώτησε και μας είπε όλα ΟΚ, με κανένα τρόπο αυτό δε μας χάλασε την εικόνα του μαγαζιού. Αλλά καλό είναι να το προσέχουν αυτό, ποτέ δε ξέρεις πότε μπορεί να πέσεις σε πελάτη παρεξηγησιάρη!

Κλείνοντας, ένα όμορφο μαγαζί σε καλό σημείο, που έχει όμως δύσκολο πάρκινγκ τις μέρες αιχμής, με καλό σέρβις και πολύ καλό φαγητό, σε τιμές πολύ τίμιες. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, ειδικά αν μένετε κοντά, ενώ αν βρεθείτε στη περιοχή και πεινάτε, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Σουσάμι
Μαρίνου Γερουλάνου & Πόντου 28,
Αργυρούπολη