17/11/15

Ένα "δράμι" κέρασμα

Εντάξει, δεν έφαγε μόνο ένα δράμι αλλά δεν φάγαμε και όλο το μαγαζί που λέγεται Το δράμι. Και για να γίνω πιο κατανοητός να θυμίσω ότι σήμερα οι Γευσιχώστες κλείνουν έξι (6) χρόνια και για να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός διοργανώσαμε μέσω της σελίδας μας στο facebook διαγωνισμό με το έπαθλο για τον νικητή να είναι ένα γεύμα κερασμένο από εμάς σε εστιατόριο της επιλογής του και τη δυνατότητα να γράψει αυτός την κριτική. Και για να μη σας κουράζω άλλο σας αφήνω στα "μαγικά" χεράκια του νικητή μας που μεταξύ πολλών άλλων που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Soundhood.

Και ναι λοιπόν! Είμαι αυτός που κέρδισε το διαγωνισμό και είχα την ιδιαίτερη τιμή αφενός να γευματίσω με Κοιλιόδουλο - Ζαμπόνις και τη guest star Ξανθιά Τιμωρό και αφετέρου να παίξω με τα νεύρα σας καθώς εγώ θα διατυπώσω στο blog για εσάς τις εντυπώσεις μου από "Το δραμι"... (την υπομονή σας παρακαλώ!).


- Για να ξέρετε τι έχετε να αντιμετωπίσετε, να σας ενημερώσω - τελειόφοιτος σχολής τουριστικών επαγγελμάτων - τεχνικός μαγειρικής τέχνης (Chef) + πιστοποίηση Ελληνικού κράτους αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι η μουσική. Εργάζομαι επαγγελματικά ως DJ από τα 15 μου και έχω δική μου μουσική εταιρεία.Είμαι 30 ετών, μελαχρινός, σχετικά γυμνασμένος, με tattoo… βασικά ok το παρακάνω (δεν ειπα τυχαία πως θα παίξω με τα νεύρα σας..) και για κάποιο περίεργο λόγο, που δε μπορώ να καταλάβω, οι φίλοι μου με λένε "ψώνιο".

Τι να πει κανείς;...

Στο δια ταύτα...


Για εσάς λοιπόν, είμαι ο "Ακόρεστος Μουσικάντης".

Στη μουσική και στο φαγητό δεν έχω ποτέ κορεσμό!

"Το δράμι" λοιπόν βρίσκεται στη Γλυφάδα (Φιλικής εταιρείας & Λαοδίκης γωνία) σε ένα δρόμο που το παρκάρισμα (σε αυτό το ύψος) δεν είναι ιδιαίτερο θέμα..

Μπαίνοντας μέσα βρίσκεσαι σε ένα προσεγμένο –old fashion- παντοπωλείο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που λες... kitch. To μαγαζί είναι πανέμορφο και θα πάθετε πλάκα μόλις έρθει ο κατάλογος ο οποίος είναι φτιαγμένος από ξύλο και ουσιαστικά είναι ένα παραθυρόφυλλο σε μικρογραφία. Κατάλογος φτιαγμένος από άκρως επαγγελματία με πολύ έξυπνες αναφορές δίπλα από κάθε πιάτο! Μου άρεσε που με το που κάτσαμε, ο σερβιτόρος ήρθε αμέσως με νερά και ένα αχνιστό ολόκληρο καρβέλι (το ντιπ δεν έλεγε τίποτα - ένας απλός πελτές ντομάτας με λάδι και μια κάπαρη από πάνω).

Ας πάμε 1-1 τα πιάτα μας...

"Φωλιά": Απ'ότι κατάλαβα είναι πιάτο - ορόσημο του μαγαζιού.Τραγανή φωλιά καταϊφιού που στο κέντρο έχει 2 στρώσεις κοτόπουλου και ενδιάμεσα 2 μελιτζάνες (κομμένες μουσακά style) με μια υπέροχη κίτρινη sause με βάση κρέμα γάλακτος και νομίζω κολοκύθα. Μου άρεσε! *7/10 (Ήθελα λίγο περισσότερο κοτοπουλάκι).

"Σμυρνέικος μεζές": σερβίρεται σε μικρό τηγάνι που μόλις έχει βγει απ'το φούρνο (το νου σας στα χεράκια σας!). Αποτελείτο από ζύμη τάρτας ή σφολιάτα που στο εσωτερικό της έχει κιμά σε ελαφρά πικάντικη σάλτσα ντομάτας - διάφορα ζαρζαβατικά και μυρωδικά και καλύπτεται από γκρατιναρισμένο τυρί. Μου άρεσε πιο πολύ. *8/10

Ένα ψητό χαλουμάκι για τη γεύση το οποίο ήταν πολύ καλής ποιότητας και σωστά ψημένο. 10/10

Μια ποικιλία κρεατικών που ήταν και το βασικό. Εδώ θα το κουράσω λίγο... Αποτελείτο από -*Κοτόπουλο σχάρας το οποίο ήταν πεντανόστιμο και ζουμερό, πραγματικά η καλύτερη γεύση σε όλη τη ποικιλία (4-5 κομμάτια μπούτι - στήθος). -*2 αρωματικά μπιφτέκια, λογικά 100% μοσχαρίσια, είχαν αρκετή γεύση και μου άρεσε που δε τα είχαν παραψήσει (εδώ ο Κοιλιόδουλος θα με βρίσει καθώς τα θέλει όλα "well done") -*1 λουκάνικο με πράσο κομμένο στα 2 στο οποίο δάκρυσα απο συγκίνηση αλλά, οκ, έπρεπε να έχει άλλο 1 τουλάχιστον. -* Μια καλή χούφτα από χοιρινό κομμένο λωρίδες (ζουλιέν μιας και διαβάζουν και επαγγελματίες) σα σπιτικός γύρος θα έλεγα. Καλός ήταν. Και 2-3 πολύ λεπτά μπριζολάκια που ήταν λίγο αδιάφορα. Κατά τ’άλλα συνοδευόταν από τηγανιτές πατάτες κομμένες μουσακά style - ψητή πιπεριά - ψητή ντομάτα και 2 απλά ντιπ (1 πιπεριά λιωμένη - 1μουστάρδα) και κάτω απ'όλα αυτά μια αράβικη πίτα. Την εν λόγω ποικιλία λοιπόν θα τη χαρακτήριζα "καλή", περνάει για τα δικά μου γούστα το μέσο όρο αλλά με χάλασε λίγο ότι ήταν λίγο περιορισμένη. Αν μου είχαν 1 λουκανικάκι παραπάνω και αντί για 3 μικρά μπριζολάκια μια κανονική μπριζόλα κομμένη σε 3-4 καλά και ζουμερά κομμάτια, δε θα παραπονιόμουν καθόλου! Να το καταλάβεις το κρεατικό ρε αδερφέ... *6/10

Μέχρι εδώ όλα καλά αλλά σαν κάτι να έλειπε. Εμείς λοιπόν πιστοί στο καθήκον, παραγγείλαμε και ένα κοντοσούβλι. Μας ενημέρωσαν πως θα χρειαστούν 20 περίπου λεπτά να το ετοιμάσουν, μας είχε αρχίσει και στ’ανέκδοτα ο Ζαμπόνις οπότε δεν είχαμε θέμα να περιμένουμε. Τελικά μετά από 35 λεπτά ανεκδότων και ιστοριών για μεθυσμένους φίλους (γιατί εμείς δε μεθάμε ΠΟΤΕ! Είμαστε καθώς πρέπει ρεμάλια), ήρθε το πιάτο μας. Πέντε μεγάλα κομμάτια χοιρινού περασμένα σε σούβλα χειρός που περίτεχνα τα σέρβιρε ο σερβιτόρος μας σε πήλινο πιάτο. Ξεκίνησε η Ξανθιά Τιμωρός τη πρώτη μπουκιά αλλά κάτι τη χάλασε καθώς είναι λίγο μυστήρια στο κρέας. Εμείς φυσικά το εξαφανίσαμε σε 5 λεπτά. Και πολύ λέω. Το κοντοσούβλι δεν είχε ετοιμαστεί προφανώς στη σούβλα αλλά στο φούρνο, λογικό για εστιατόριο κι όλας. Είχε καλή ποιότητα κρέατος, ήταν σωστά ψημένο αλλά σου έδινε την αίσθηση πως υστερούσε σε γεύση. Δηλαδή είναι κρίμα να μη βρουν μια φόρμουλα με αλατορίγανη και λαδολέμονο που θα το ανεβάσει κατά πολύ το πιάτο και να μην αφήσουν περιθώριο σε κάποιον να πει: -Ο "Μπριζόλας" στη γωνία του σπιτιού μου έχει πιο νόστιμο και το δίνει 5και όχι 11. *5/10

Μετά από φαγητό, γέλια, ιστορίες, κουτσομπολιά, 5-6 μπύρες και ένα καραφάκι τσίπουρο ζητήσαμε "τη λυπητερή". Ο σερβιτόρος μας είπε να φέρει γλυκά. -Φυσικά του απαντήσαμε και μετά απο λίγο μας ήρθε με μια πορτοκαλόπιτα και με ένα εκμέκ σοκολάτα. Δεν έχω να πω κάτι σε αυτά τα πιάτα γιατί άρεσαν σε όλους μας αρκετά, ήταν πολύ καλά! *8.5/10

Έλα να κάνουμε και τη σούμα τώρα...

Το σέρβις ήταν πραγματικά καλό, οκ, Δευτέρα βράδυ δεν είχε και τόσο κόσμο αλλα για τα δεδομένα της ημέρας αυτό ένιωσα. Η δε ξανθιά βόμβα που μας έφερε τη φωλιά ανέβαζε το μαγαζί 10 levels μόνο με τη παρουσία της (δε γινόταν να μη την αναφέρω, γράψε 698...) Μας καθυστέρησαν λίγο το κοντοσούβλι αλλά δε μας φάνηκε και τόσο.

Αυτό που θέλω να σταθώ είναι πως όταν σου έχουν κάνει ένα 100ρικο λογαριασμό και προτείνεις γλυκά, καλό θα ήταν να τα προσφέρεις. Άντε να δεχτώ έστω το καραφάκι με το τσίπουρο... Έστω 1 μπύρα ρε αδερφέ... Τίποτα!

Δεν είσαι σε γκουρμέ/κυριλέ εστιατόριο που δεν έχει αυτή τη νοοτροπία. Όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο χώρο καλό θα ήταν να τον προσέχεις/προσεγγίζεις τον πελάτη σου με ένα αθώο κερασματάκι. Έτσι για το γαμώτο.

Σε γενικές γραμμές ένα προσεγμένο παρεΐστικο εστιατόριο, με καλό φαγητό, καλό σέρβις, όμορφο περιβάλλον, όμορφη ξανθιά, λίγο ανεβασμένες τιμές για το στυλ του και γι’αυτό ήμουν και 100% αντικειμενικός σε όλα. Όπως και να 'χει, θα ξαναπάω.

Το δράμι
Λαοδίκης 22 & Φιλικής εταιρίας,
Γλυφάδα

13/11/15

Όταν κυλάει η ρακή...

Με αφορμή την ονομαστική εορτή ενός φίλου βρέθηκα χτες το βράδυ στο Raki n' rolls. Αυτοπροσδιορίζεται σε καφέ - μουσικό μεζεδοπωλείο και όντως έτσι είναι. Η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα το μαγαζί όχι γιατί δεν είναι σε κεντρικό δρόμο εκεί που βρίσκεται και είναι κάπου απόμερα αλλά γιατί είναι λίγο πιο έξω από εκεί που κινούμαι γευστικά αλλά και οδικά. Και για να εξηγούμαι όταν έχεις "οργώσει" τη Γλυφάδα για φαγητό και όχι μόνο και τα μαγαζιά ανοιγοκλείνουν εν ριπή οφθαλμού με αποτέλεσμα να μην τα προλαβαίνεις, ε, ο Άγιος Δημήτριος πέφτει κομματάκι μακριά.

 Τέλος πάντων ας είναι καλά το παιδί και να τον χαιρόμαστε οι φίλοι του που μας έβγαλε και μας κέρασε και όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρω τι παίζει από τιμές. Και για να είμαι πιο σωστός με μια πολύ πρόχειρη ματιά που έριξα στον κατάλογο (έξυπνος και καλογραμμένος) οι τιμές του μου φάνηκαν φτηνές ως κανονικές, αλλά πρέπει να ξαναπάω με τον Ζαμπόνις για πιο εμπεριστατωμένη ματιά.

Λοιπόν το μαγαζί βρίσκεται στα όρια Αγίου Δημητρίου και Δάφνης. Εγώ βρήκα πολύ άνετα να παρκάρω, ακριβώς έξω από το μαγαζί, αλλά δεν ξέρω αν έφταιγε ότι χτες ήταν μέρα γενικής απεργίας και όλοι είχαν ξεχυθεί στους δρόμους με τα αυτοκίνητα τους (ενώ τις άλλες μέρες δεν το κάνουν αυτό, όχι...).

Το μαγαζί όπως μπαίνεις έχει μία μπάρα μικρή στα δεξιά ή απέναντι καθώς έχει δύο εισόδους, πίσω από την μπάρα μέσα από ένα άνοιγμα απ'όπου βγαίνουν τα πιάτα φαίνεται λίγο η κουζίνα ενώ από πάνω ο τοίχος έχει διάφορα αποφθέγματα, ενώ στον άλλον τοίχο κυριαρχεί το ξύλο με τρία "μπουκάλια" διαφορετικού χρώματος το καθένα. Για να πω την αλήθεια μου το μαγαζί είναι κάπως στριμόκωλο (αλλά είχα ωραία θέα - αν διαβάζει η κοπελίτσα που καθόταν στο απέναντι τραπέζι κι έπινε ρακόμελο ενώ η φίλη της, που εμένα μου έφερνε στην ομοιότητα για τη Φαίη Σκορδά, έπινε μπύρα ας στείλει το τηλέφωνο της) καθώς κάθεσαι στριμωγμένος για να χωρέσουν όσα περισσότερα τραπέζια γίνεται (και παρόλα αυτά κόσμος ήρθε για να κάτσει και έφυγε όντας άτυχος) και να υπάρχουν και οι απαραίτητοι διάδρομοι για να περνάνε οι σερβιτόροι/ες. Κι όταν ανοίγει ο καιρός βγάζει και τα τραπεζάκια του έξω. Επίσης έχει χώρο σαν σκηνή καθώς απ'ότι έμαθα συχνά πυκνά διοργανώνει live και η χτεσινή βραδιά ήταν μία από αυτές με τα παιδιά που έκαναν πρόγραμμα (Sofita & Παναγιώτης Αυγερινός κι ένα παλικάρι στα τύμπανα) να είναι πολύ καλοί και να κάνουν κέφι (εντάξει δεν ανεβήκαμε και στα τραπέζια αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του μαγαζιού).
Για να επανέλθω στα του σέρβις τα παιδιά που δουλεύουν είναι ευγενικά αλλά υπάρχουν κάποια θεματάκια που πρέπει να λυθούν ως προς την ταχύτητα και τα αποδίδω στο ότι το μαγαζί είναι σχετικά καινούργιο ακόμα.

Στα του φαγητού τώρα πήραμε 1 μερίδα κολοκυθάκια, 3-4 μερίδες πατάτες τηγανιτές φρέσκιες, τηγανιά του ρακί, φιλετάκια κοτόπουλο, 2 μερίδες μπιφτεκάκια, χωριάτικες σαλάτες, μπόλικες μπύρες, άφθονο κρασί και ρακή καθώς ήμασταν και 10-12 άτομα. Τα κολοκυθάκια τηγανιτά ήταν καλά, χωρίς να ξετρελαίνουν, οι πατάτες λίγο πιο ωραίες (φαν της πατάτας βλέπετε) η σαλάτα φρέσκια, τα φιλετάκια ωραία με τη σως τους και η τηγανιά του ρακί αξιοπρεπέστατη (και πιστεύω ότι εκτός από χοιρινό είχε και κοτόπουλο) αλλά εκεί που εντυπωσιάστηκα ήταν στα μπιφτεκάκια. Μία μερίδα με 5 μπιφτεκάκια που συνοδευόταν από πίτα κομμένη σε ισάριθμα κομμάτια, μπόλικες πατάτες (ναι, κι άλλες πατάτες) κρεμμυδάκι και ντοματούλα. Ήταν καλά ψημένα, λίγο πικάντικα, λίγο μυρωδάτα, τα τίμησα δεόντως.

Επειδή εγώ την έκανα νωρίτερα από τους υπόλοιπους δεν ξέρω αν παρήγγειλαν και άλλα ή πήραν κάποιο επιδόρπιο.

Και για να ανακεφαλαιώσω ένα μαγαζί σε καλό σημείο, εύκολο(;) πάρκινγκ, ωραίο χώρο αλλά κάπως στριμωγμένο, κάνει ωραία live, ευγενικό σέρβις που θέλει λίγη βελτίωση στην ταχύτητα και καλές (ειδικά αν πληρώνει άλλος) τιμές.

Raki n' rolls
Αίνου 79 και Παλληκαρίδη,
Άγιος Δημήτριος
Υ.Γ. Έχει κλείσει