17/11/24

Στον ναό του κρέατος a.k.a. Basegrill

 Να 'μαστε πάλι εδώ αναγνώστες μας! Ακόμα μία χρονιά πέρασε (κυριολεκτικά μιας και έχουμε να γράψουμε από πέρυσι) οπότε είπαμε με τον Ζαμπόνις να γιορτάσουμε τα φετινά μας γενέθλια με την (γνωστή καλή) παρέα του Ακόρεστου Μουσικάντη, της Έφεσης και της Μέρι Eatmas. Κλείνουμε τα 15 και, αν και είμαστε λαϊκά παιδιά, θέλαμε έτσι κάτι λίγο πιο γκράντε. Τελικά μας βγήκε αρκετά πιο γκράντε που ίσως να ταίριαζε περισσότερο στην ενηλικίωση μας αλλά θα καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ παρακάτω.

Παρασκευή βράδυ λοιπόν και η πεντάδα που προανέφερα συν τον Μπεκρίατρο (καθότι ιατρός ο άνθρωπος) βρίσκεται στο σχετικά καινούργιο Basegrill που άνοιξε στη Γλυφάδα. Για όσους τυχόν δε ξέρουν το Basegrill πρωτοάνοιξε το 2005 στο Περιστέρι και θεωρείται ο ναός του κρέατος και κάθε κρεατόφιλος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να πάει τουλάχιστον μία φορά. Εμείς, δηλαδή εγώ και ο Ζαμπόνις, στα τόσα χρόνια λειτουργίας του δεν το είχαμε επισκεφτεί ποτέ γιατί που να τρέχεις τώρα από τα νότια στα δυτικά. Αλλά πλέον δεν υπήρχε αυτή η "δικαιολογία" οπότε βρεθήκαμε να καθόμαστε στον περιποιημένο χώρο του εστιατορίου στη Γλυφάδα.

Πριν περάσουμε στα του φαγητού θα ξεκινήσω από τα αρνητικά, γενικά και ειδικά. Ένα είναι το σημείο που έχει ανοίξει, απέναντι διαγώνια από το εδώ και δέκα χρόνια καμένο κτίριο το οποίο ευτυχώς πλέον έχει καλυφθεί με πράσινα πανιά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οσονούπω θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα ενώ άλλες λένε ότι θα το κατεδαφίσει ο δήμος. Ίδωμεν αν ισχύει κάτι από αυτά. Εκτός αυτού σαν σημείο έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο παρκάρισμα, στα όρια του πρέπει να έχω κάνει τάμα για να βρω μία θέση στάθμευσης. Αν βρείτε έξω από το μαγαζί, συγχαρητήρια!, είναι η τυχερή σας μέρα και σας προτείνω να παίξετε Τζόκερ. Στα αρνητικά του μαγαζιού τώρα, το πρώτο είναι ότι πρέπει να έχετε κάνει κράτηση αλλιώς δύσκολα θα βρείτε διαθέσιμο τραπέζι. Τώρα θα μου πείτε γιατί το θεωρείς αρνητικό αυτό και θα έχετε και δίκιο. Επειδή ακόμα και κράτηση που κάναμε στην ερώτηση "προτιμάτε μέσα ή έξω;" ενώ η απάντηση ήταν έξω (μιας και ο καιρός ακόμα ήταν καλός όταν πήγαμε) μας έβαλαν να κάτσουμε στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, και μάλιστα επέμεναν ότι εμείς ζητήσαμε μέσα. Και εδώ έρχεται το δεύτερο αρνητικό το οποίο είναι ότι δεν ανοίγουν τον κλιματισμό με αποτέλεσμα να υποφέρεις από τη ζέστη. Αλλά για να είμαι απολύτως ειλικρινής κάποια στιγμή τον άνοιξαν και έτσι έγιναν ανθρώπινες οι συνθήκες (μάλλον κάποιος παραπονέθηκε για τη ζέστη) ενώ πιο μετά ανέβασαν την θερμοκρασία κι έτσι επανήλθε σχετικά η δυσφορία (πιθανώς κάποιος άλλος έκανε παράπονο ότι κρυώνει).

Πάμε και στο μενού τώρα όπου υπάρχει μία πολύ μεγάλη ποικιλία από κρέατα ενώ στον κατάλογο σου προτείνουν κιόλας τον τρόπο ψησίματος (ενώ από θαλασσινά όπως λένε και οι ίδιοι έχουνε μόνο αλάτι), από ορεκτικά a.k.a. μπιχλιμπίδια (1) έχει κάποια τυριά, τζατζίκι και τυροκαυτερή ή τυροκαφτερή όπως την αναγράφουν στον κατάλογο. Στα άλλα ορεκτικά a.k.a. μπιχλιμπίδια (2) έχει πατάτες κ.α. τα οποία δε θα σας τα αναφέρω εκτενώς εδώ, ούτως ή άλλως μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα τους και να τα δείτε όλα (όπως και όλο το μενού). Από σαλάτες έχεις δώδεκα επιλογές που όλες φαίνονται ενδιαφέρουσες είναι η αλήθεια. Από ορεκτικά κρεάτων a.k.a. μπιχλιμπίδια με κρέας επίσης υπάρχουν ωραίες επιλογές. Λοιπόν, εμείς πήραμε μία σαλάτα πανδαισία λαχανικών, η οποία περιέχει λάχανο, άγρια ρόκα, μαρούλι, διάφορα φύλλα λαχανικών, τριμμένη ντομάτα, ξηρούς καρπούς μαριναρισμένη με γαλοτύρι (σαν τούρτα είναι...). Επειδή όντως είναι σαν τούρτα η εμφάνιση της κι όχι σαν σαλάτα εμένα αυτό με ξένισε λίγο αλλά κατά τ' άλλα είναι μία τίμια γευστική επιλογή. Επίσης μία τυροκαυτερή ή οποία είναι τόσο όσο καυτερή (εκτός κι αν φάτε και την τσίλι πιπεριά που τη συνοδεύει). Ακόμα αυγά σαν τα μάτια μου τα οποία είναι φωλιά πατάτας σε sticks με δύο ή τέσσερα αυγά και είναι ένα πιάτο για το οποίο οι απόψεις διίστανται, σε κάποιους άρεσε σε άλλους αρέσει καλύτερα όταν οι πατάτες είναι κανονικές.
Από ορεκτικά κρέατος πήραμε λουκάνικο μαύρου χοίρου το οποίο είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα λουκάνικα που ξέρουμε σαν γεύση και ταιριάζει ωραία με τη σαλτσούλα που το συνοδεύει και ένα βοδινό καρπάτσιο με γραβιέρα Ίου (το νησί) και άγρια ρόκα. Φανταστείτε ένα ντολμαδάκι όπου τον ρόλο του αμπελόφυλλου τον παίζει το καρπάτσιο.
Πάμε και στα κυρίως, μία Simmental T-bone, μία πικάνια Ισπανίας και μία family a.k.a. ελληνική (μιας και δεν είχαμε χορτάσει με τα πρώτα δύο). Αυτό που πρέπει να ξέρετε, αν δεν το ξέρετε ήδη δηλαδή, είναι ότι η ποσότητα κρέατος που θα παραγγείλετε δεν έχει σχέση με την ποσότητα που θα φτάσει στο τραπέζι σας καθώς το κρέας χάνει μέρος από τη μάζα του κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Στο διά ταύτα, ωραίες κοπές, σωστά ψησίματα, πλούσιες γεύσεις. Δε περιμένεις κάτι λιγότερο από το Basegrill άλλωστε. Εγώ προσωπικά εκτίμησα περισσότερο την ελληνική πικάνια σε ψήσιμο και γεύση ενώ ο Ζαμπόνις την ισπανική ενώ για την T-bone συμφωνήσαμε ότι ήταν γευστικότατη αλλά μας πήρε χρόνο να την καθαρίσουμε τελείως (πάλευε η έρμη Μέρι Eatmas να την "καθαρίσει"). Η εξυπηρέτηση ήταν ικανοποιητική, η κουζίνα ήταν γρήγορη, πολύ ευγενικό το προσωπικό, υπήρχε μία δυσκολία να βρεις κάποιον να ζητήσεις κάτι έξτρα π.χ. ένα τρίτο μπουκάλι νερό που θέλαμε δεν το παραγγείλαμε ποτέ για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Επίσης ο sommelier ήταν πολύ πρόθυμος να σου προτείνει τι θα πιεις, μη διστάσετε να τον συμβουλευτείτε ή τον κατάλογο αν πίνετε πολύ καθώς οι περισσότερες μπύρες είναι 330ml.

Για όλα αυτά, μαζί με κουβέρ, τέσσερις μπύρες και δύο νερά πληρώσαμε 423,25 ευρώ, δηλαδή περίπου εβδομήντα ευρώ το άτομο. Το λες και πανάκριβο αλλά είμαστε και φαγανοί a.k.a. δε χορταίνουμε με τίποτα πανάθεμα μας. Λογικά με πενήντα ευρώ το άτομο θα χορτάσετε. Για να τα διαχωρίσουμε κάπως 58 ευρώ έκαναν μόνο τα ποτά και το κουβέρ.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε ένα σημείο της Γλυφάδας που κάποτε (θα) ήταν talk of the town, με τεράστια δυσκολία στην εύρεση πάρκινγκ, εξυπηρέτηση που σε μέρες και ώρες αιχμής προσπαθεί για το καλύτερο χωρίς να το καταφέρνει πάντα, πολύ υψηλής ποιότητας κρέατα και ψησίματα και τιμές που κυρίως απευθύνονται σε γεμάτα πορτοφόλια αλλά αξίζει να κάνεις οικονομία αν θέλεις να το επισκεφτείς για μία φορά.

Basegrill
Ζησιμοπούλου 5 & Λαζαράκη,
Γλυφάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου