22/3/10

Φάγαμε την κόκκινη ντομάτα

Επειδή δεν είμαστε εδώ μόνο για να τα χώνουμε αλλά και για να επαινούμε τα καλά ανακαλύψαμε μια ωραία ταβέρνα (ναι, ταβέρνα) στο Νέο Ηράκλειο. Βασικά μεζεδοπωλείο τσιπουράδικο γράφει η ταμπέλα στην είσοδο του μαγαζιού. Αν και πήγαμε Σάββατο βράδυ έβρισκες άνετα να κάτσεις, και έρχεται μια κυριούλα να σου πάρει παραγγελία που θυμάται απ' έξω το μενού που έχουν. Στα αναφέρει κι εσύ αποφασίζεις τι θες. Εμείς πήραμε 2 τυροκαυτερές που ήταν πολύ καλοφτιαγμένη, ένα τζατζίκι που θα το προτιμούσα λίγο πιο "βρωμερό" (κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε) μία μερίδα πατάτες οι οποίες ήταν φρέσκιες κι όχι προτηγανισμένες κάτι που είναι στα πολύ συν του μαγαζιού μία μερίδα κολοκυθοκεφτέδες οι οποίοι στην αρχή μας ήρθαν άψητοι αλλά τους δώσαμε πίσω και ξαναήρθαν ολόκληρη μερίδα. Μία σαλάτα λάχανο καρότο τεράστια (το καρότο ήταν πολύ λεπτοκομμένο, χωρίς να είναι απαραίτητα κακό αυτό).
Και πάμε στα κυρίως πιάτα τώρα τα οποία ήταν μία σπαλομπριζόλα χοιρινή, μία μερίδα φιλετάκια χοιρινά, μία μοσχαρίσια γάλακτος, ένα ψαρονέφρι και μία χοιρινή λαιμού όπου όλες οι μερίδες ήταν καλοψημένες και μεγάλες εκτός από την λαιμού που ήταν η πιο μικρή σε μέγεθος αλλά όλες έρχονταν με φρέσκιες πατάτες και μπόλικες μάλιστα.
Και για όλα αυτά μαζί με 2 τσίπουρα και μια κανάτα κόκκινο κρασί πληρώσαμε κάτι περισσότερο από €100!
Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.
Η κόκκινη ντομάτα: Θράκης 2, Νέο Ηράκλειο.

4 σχόλια:

  1. Στην "Κόκκινη Ντομάτα" πήγα μόνο και μόνο επειδή μου έκανε κλικ το ονομα του μαγαζιού..Απο τότε παω σχεδον μια φορά τον μήνα..
    Το φαγητό και οι τιμές είναι σούπερ, εκτος απο αυτα μου αρέσει πάρα πολύ το ζεστό κλύμα που υπάρχει σε αυτο το μαγαζί, είναι σαν να πηγαίνεις στο ταβερνάκι του χωριού σου και τους ξέρεις ολους..Μακάρι να πηαγαίνει καλά το μαγαζί και να συνεχίσει να το δουλεύει ετσι οπως το δουλευει αυτη η γλυκιά κυρία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ καλό το μαγαζί πράγματι και μακάρι να πηγαίνει καλά.
    Και μια απορία, το μαγαζί το ανακάλυψες από εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το προτείνω το μαγαζί γιατί ενώ έχει καλά πιάτα το σέρβις είναι πολύ αργό, δεν υπάρχουν τιμοκατάλογοι με συνέπεια να πληρώνεις με στρογγυλοποίηση, καπνίζουν και γίνεται αποπνιχτική η ατμόσφαιρα και το χειρότερο όλων είναι η αγένεια της ιδιοκτήτριας. Περιμέναμε 40 λεπτά χωρίς να μας έχουν φέρει σερβίτσια, νερό και ψωμί και η απάντηση της ήταν η εξής:"Τι φταίω εγώ, τρία μάτια έχει η κουζίνα". Δεν έχω αντιμετωπίσει πιο αγενή μαγαζάτορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως έχω ξαναπεί και σε έτερο φίλο που μας έκανε και αυτός, όπως και εσύ, την τιμή να μας αφήσει σχόλιο σε κάποια άλλη ανάρτηση μας δε μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο. Αλλά καλό είναι να υπάρχει και μια διαφορετική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή