30/10/14

Κύλησε νερό στο Νερόμυλο


Ένα βράδυ που 'βρεχε, που 'βρεχε μονότονα που λέει και ο αοιδός (καλά μια μπορίτσα έριξε, λέμε τώρα...) σε ένα μαγαζί στην Αργυρούπολη γίνονταν εγκαίνια. Και επειδή το μαγαζί τυγχάνει κεμπαπτζίδικο και έχουμε και μια ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτά τα μαγαζιά... το δίδυμο ξαναχτυπά!
Το μαγαζί είναι πολύ εύκολο να βρεθεί. Πολύ απλά μόλις μπείτε στην Κύπρου είναι το πρώτο (άντε δεύτερο αν κοιτάτε από την άλλη) πράγμα που θα δείτε. Το κακό με αυτή τη περιοχή είναι ότι το παρκιν δεν είναι και πολύ στα πάνω του. Και ναι μεν εγώ και ο Κοιλιόδουλος βρήκαμε απέξω, αλλά μη κοροϊδευόμαστε. Απλά κάποιος είχε κάνει μια προσευχή για εμάς και εισακούστηκε.

Το μαγαζί το ίδιο φαίνεται πολύ ωραίο απέξω (όπου έχει δυο νερόμυλους) και το συνεχίζει και μέσα. Χωρίς να είναι κάτι το υπερβολικά κυριλέ, είναι ωραίο και προσεγμένο και παντρεύει το παραδοσιακό με την διακριτική χλιδή, με το οποίο φτιάχνει ένα χώρο που ενδείκνυται για φαγητό. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μας έκανε εντύπωση... είναι τεράστιο! Μιλάμε για χώρο που με ένα πρόχειρο υπολογισμό μπορεί να χωρέσει πάνω από 200 άτομα, για να μη πω περισσότερα με λίγο στρίμωγμα. Αυτή τη στιγμή το κάθε τραπέζι εχει το χώρο του. Επίσης η μουσική ήταν ευχάριστη, χωρίς να κουράζει το αυτί. Πρέπει να είχαν πολύ καλό, πως να τον πω, sound engineer...

Στα του σέρβις, αν και δε μπορούμε να πούμε πολλά για την πρώτη μέρα ενός μαγαζιού, 2 πράγματα μας έκαναν εντύπωση. Πρώτον, ο αριθμός των σερβιτόρων. Δε ξέρω αν ήταν για τον αγιασμό ή για τα εγκαίνια, αλλά μιλάμε για έναν αριθμό πάνω από 12-14 άτομα. Και βάλτε και 3 κορίτσια στην υποδοχή (ναι έχει και υποδοχή... λίγο υπερβολή αν με ρωτάτε). Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι η ομοιόμορφη "στολή" των σερβιτόρων. Οκ είθιστε οι σερβιτόροι να ντύνονται ομοιόμορφα για να ξεχωρίζουν, αλλά μου φάνηκαν λίγο υπερβολικά τα ντυσίματα. Κίτρινο πουκάμισο, μαύρο παντελόνι με γραβάτα (και all star, οκ άκυρο αλλά τα παιδιά θα τρέχουν όλη μέρα, δε μπορούν να φοράνε σκαρπίνια!) οι σερβιτόροι και μαύρο κλειστό φόρεμα τα κορίτσια στην υποδοχή με μαύρο τακούνι-μποτάκι (κάνω πολύ παρέα με γυναίκες το ξέρω). Δεν μας επηρρέασε, απλά είναι κάτι που παρατήρησα... και μου χτύπησε...

Πάμε τώρα στο φαγητό. Δυστυχώς δε μπορούμε να σας πούμε για κατάλογο, επειδή λόγω εγκαινίων είχαν ένα έτοιμο μενού. Το μενού ήταν: Σαλάτα χωριάτικη και σαλάτα λάχανο καρότο, μια μερίδα παστουρμαδοπιτάκια, ένα τζατζίκι και ένα ανά άτομο κυρίως, με επιλογή ανάμεσα σε κεμπάπ πολίτικο, κοτόπουλο, κασερλί και γιαουρτλού. Η δική μας επιλογή ήταν Κασερλί και γιαουρτλού... και πολίτικο. Ναι 2 είμασταν, αλλά πότε μας εμπόδισε αυτό;

Πάμε πρώτα από τις σαλάτες, οι οποίες ήταν καλές για ορεκτικό μας απέσπασαν ευχάριστα από την αναμονή. Τα παστουρμαδοπιτάκια πολύ καλά με τη σωστή γεύση, αν και λίγο περισσότερο λαδερά από ότι θα τα θεωρούσα τέλεια, ενώ το τζατζίκι... πολύ ωραίο, δεν ενδείκνυται για πρώτο ραντεβού. Δεν είναι και μπόμπα, αλλά έχει το εσάνς του σωστού τζατζικιού.

Πάμε τώρα στα κυρίως. Με σειρά προτίμησης έχουμε γιαουρτλού, πολίτικο και κασερλί. Το γιαουρτλού ήταν μακράν το καλύτερο, με πολύ ωραία σως από πάνω και σερβιρισμένο στο "τηγάνι του". Το ωραίο και αυτό που το απογείωσε (όπως πρέπει να είναι), ήταν το γεγονός ότι το ζουμί από το κεμπάπ, την σως και τα λαχανικά (ψητή ντομάτα, ψητή πιπεριά και λίγο κρεμμυδάκι) έπεφταν πάνω στις πίτες που το συνόδευαν, με αποτέλεσμα μια φοβερή γεύση. Το πολίτικο πάει δεύτερο μόνο και μόνο γιατί δεν είχε την σως. Κατά τα άλλα πολύ ωραία γεύση, ζουμερότατο και καθαρότατο, όπως και όλα όσα φάγαμε. Η μόνη διαφορά στη συνοδεία του από το γιαουρτλού ήταν όχι είχε και λίγες πατάτες τηγανητές στην άκρη. Τρίτο αφήσαμε το κασερλί. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν εξίσου καλό με τα άλλα 2 από άποψη κρέατος και ψησίματος. Απλά το κασέρι του δε μπορείς να το γευτείς, κάτι αρκετά δύσκολο όταν μιλάμε για γεύσεις τόσο έντονες όσο σε ένα κεμπάπ. Ευχάριστο, με παρουσίαση ακριβώς ίδια με το πολίτικο, αλλά έρχεται τρίτο απλά και μόνο για την ανυπαρξία της γεύσης του κασεριού.

Εδώ συνήθως κλείνουμε με τον λογαριασμό, αλλά όπως σας είπαμε το μενού ήταν δεδομένο και το ίδιο και η τιμή. 10€ ανά άτομο. Η σημείωση η δική μου. Το ένα κυρίως ήταν κερασμένο, το ίδιο και το γλυκό (μια πανακότα για 2 άτομα, πολύ καλή, από τις καλύτερες που έχω φάει πρόσφατα). Αυτό δείχνει ότι τουλάχιστον επικοινωνιακά το μαγαζί ξέρει τι κάνει. Να δούμε αν θα το συνεχίσει έτσι.

Συνοψίζοντας, ένας πολύ καλός χώρος προσεγμένος και ευχάριστος, σε σημείο εύκολο να το βρεις αλλά λίγο δύσκολο για να παρκάρεις, με πολύ καλό φαγητό και από ότι δείχνει πολύ καλό σέρβις. Το μόνο που δεν μπορούμε να σας πούμε είναι οι τιμές, αλλά αν είναι έστω λογικά τσιμπημένες το μαγαζί είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αν είναι λογικές απλά είναι τουλάχιστον υλικό για στέκι. Θα δείξει ο χρόνος.

Κεμπαπτζίδικον - Η ταβέρνα της πόλης μας
Ο Νερόμυλος
Κύπρου 11, Αργυρούπολη
Τηλ.: 2109932455 - 2109934245

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου