21/12/12

Το Τσι Τσι είναι Τζι Τζι!

Μετά από καιρό και σε μια ανύποπτη για το πολύ κόσμο μέρα, Πέμπτη, αλλά με το σκεπτικό, αύριο τελειώνει ο κόσμος, να πάμε χορτάτοι τουλάχιστον, σκάμε μύτη με Κοιλιόδουλο στο Τσι Τσι στη Γλυφάδα.
Καινούργιο μαγαζί, σουβλατζίδικο το ξέραμε (οπότε να ξέρετε ότι αν τελειώσει κάποτε ο κόσμος οι Γευσιχώστες θα φύγουν περήφανα με ένα σουβλάκι στο στόμα!) πήγαμε να το δούμε και να τα πούμε και από κοντά.
Το σημείο που βρίσκεται το μαγαζί είναι ένα από τα πρόσφατα ανερχόμενα σημεία της Γλυφάδας. Ωραίο μέρος με διάφορα πράγματα να κάνεις τριγύρω και προσβάσιμο εύκολα. Για το πάρκινγκ δε μπορώ να πω μόνο γιατί παρκάραμε στην άλλη άκρη για να περπατήσουμε και λίγο στη Γλυφάδα να δούμε κόσμο (και αυτοί υπόκοσμο).
Εξωτερικά και εσωτερικά το μαγαζί είναι όμορφα διακοσμημένο, με τρόπο που επ' ουδενί δε σε πάει σε σουβλατζίδικο. Κάτι σε ταβέρνα, κάτι σε κουτούκι, κάτι σε φαγάδικο σε χωριό ή νησί μπορεί, πάντως σε σουβλατζίδικο με τη γνωστή έννοια όχι. Δημιουργεί μια ωραία ατμόσφαιρα για φαγητό, χωρίς να είναι ούτε πολύ κυριλέ (δες σουβλακερί) ούτε πολύ χύμα (δες σουβλατζίδικο με το λ να το τραβάμε). Επίσης καλή εντύπωση μου έκανε η μουσική, διακριτική μεν αλλά με πολύ καλές επιλογές και για φαγητό και για παρέα.
Κοντά στην ωραία εμφάνιση και το σέρβις, χαμογελαστό και εξυπηρετικό, όπως θα έπρεπε να είναι. Τώρα για το σέρβις θα πω ένα δυο πράγματα από τώρα για να μη μπλεχτούνε αργότερα. Αρχικά με τρόμαξε (όχι ενόχλησε) που μια σερβιτόρα ήρθε και μας έβαλε νερό μόλις κάτσαμε σαν να ήμασταν στη Μεγάλη Βρετανία (και ήμουν εκεί τη προηγούμενη μέρα οπότε ξέρω). Και με τρόμαξε γιατί μια η καλή διακόσμηση, μια η ευγένεια, μια το σέρβις αλά Lord Byron παραπέμπει σε σουβλακερί. Και δε λέω καλό το Lord αλλά εγώ για τη δική μου λορδ(α) ήρθα....
Ωστόσο τα κυριλίκια τελειώνουν εκεί, και μετά πάμε σε νορμάλ πράγματα, πχ για παραγγελία δεν υπάρχουν Pda και λαπτοπ και μλκίες, ο σερβιτόρος έρχεται και γράφει ότι θέλεις. Και στο φέρνουν αρκετά γρήγορα. Η μια παρατήρηση που έχω να κάνω είναι πως, όταν παραγγείλαμε κάτι παραπάνω (μια ταπεινή μερίδα πατάτες όχι κανένα γουρουνόπουλο) άργησε αρκετά να έρθει, έχω την εντύπωση ότι το ξεχάσανε. Επιπλέον κάθε φορά που άδειαζε πιάτο ερχόταν και κάποιος να το πάρει, από τη μια καλό, από την άλλη άσε με να φάω με την ησυχία μου ρε παιδί μου. Και αυτό προκάλεσε και ένα μικρολαθάκι, όταν αφού μου πήραν το γιαουρτλού από μπροστά μου... ...μου φέρανε άλλο. Και ναι μεν το μαγαζί είχε κόσμο (πάνω από το 60%) αλλά αν ήταν γεμάτο τι άλλο θα γινότανε; Επιπλέον άργησε και ο λογαριασμός να έρθει όταν τον ζητήσαμε, καταλαβαίνω δε θέλανε να μας αφήσουν να φύγουμε αλλά ρε παιδιά έχουμε και δουλειές. Βέβαια είναι νέο μαγαζί και προφανώς θέλει το χρόνο του να στρώσει το σέρβις.

Πάμε τώρα στο προκείμενο, δηλαδή στο τσι τσί! Γενικά χωρίς να έχει την τρελή ποικιλία από κρέατα, έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα γκάμα όπλων για να σου ανεβάσει τη χοληστερίνη. Και τυλιχτά και μερίδες, γύρο και καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο και κεμπάπ. Επιπλέον έχει κεμπάπ γεμιστό με γιαούρτι και κεμπάπ γιαουρτλού. Κλείνοντας εκτός από σαλάτες κτλ, έχει και μια ενδιαφέρουσα επιλογή από μπύρες (έχει μέχρι και La Trappe).
Στην παραγγελία μας, αφού ο κόσμος θα τελείωνε είπαμε να είμαστε Large....XL.....καλά καταλάβατε, οπότε παραγγείλαμε μια μερίδα γύρο χοιρινό, μια μερίδα γιαουρτλού, ένα τυλιχτό γύρο κοτόπουλο και ένα τυλιχτό καλαμάκι χοιρινό, μια πατάτες και μια μπύρα. Έτσι για να τα δούμε όλα.

Τα τυλιχτά σε μέγεθος είναι μικρά προς μεσαία, με αλάδωτη πίτα και σωστές ποσότητες υλικών μέσα. Μας άρεσε ιδιαίτερα το τζατζίκι τους, κατάλληλο για φαγητό εξόδου και όχι θάνατος αλλά νοστιμότατο και η σως τους που ήταν και λίγο καυτερή.
Οι μερίδες ήταν αρκετά ικανοποιητικές σε μέγεθος, με μόνο μειονέκτημα ότι δε περιλαμβάναν πατάτες. Ο γύρος όμως ήταν πολύ καλά ψημένος και με πλούσια γεύση, από τους καλύτερους στη περιοχή τουλάχιστον, ενώ και το κεμπάπ ήταν πολύ καλά ψημένο και σωστά ετοιμασμένο. Ο γύρος συνοδευόταν με ντομάτα, κρεμμύδι και ένα κιουπάκι τζατζίκι καθώς και μια κομμένη πίτα. Το γιαουρτλού ήταν λίγο φτωχότερο, με 3 κεμπάπ και 1 πίτα κομμένη αλλά με ένα μίγμα της σως που είπαμε πριν με γιαούρτι και μια σάλτσα ελαφρώς καυτερή, που έδενε πολύ ωραία με το όλο πιάτο. Αν είχε 4 αντί για 3 κεμπάπ μέσα και κάτι παραπάνω σε συνοδευτικό αντί για μια πίτα μόνο θα ήταν το καλύτερο στα νότια προάστια τουλάχιστον για να μη το πάω μακριά. Κλείνοντας να αναφέρω ότι οι πατάτες είναι κομμένες στο χέρι (πάντα θετικό σε κάθε μαγαζί) και είναι σε μορφή τσιπς, ενώ ένα ακόμα μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι είχαν ελάχιστο λάδι από το τηγάνισμα, παρά το γεγονός ότι ήταν ζεστές και φρέσκες από το τηγάνι. Τέλος πατάτες και τυλιχτά ήρθαν στη σέσουλα κάτι που φοριέται πολύ τελευταία στη Γλυφάδα.
Πριν έρθει ο λογαριασμός ήρθε και ένα καραφάκι μαστίχα κερασμένο από το μαγαζί με 2 υγρά μαντηλάκια για τα χέρια. Κατάλληλο τέλος παραδέχομαι.

Φυσικά όταν λέμε Γλυφάδα και καλό μαγαζί κτλ οι τιμές καταλαβαίνεται ότι δεν είναι και χαμηλές. Ωστόσο για τη περιοχή το μαγαζί δε θα το έλεγα ακριβό, με 2,30€ το τυλιχτό και από 7,5 μέχρι 9 € τις μερίδες. Υπάρχουν μαγαζιά που δίνεις περισσότερα, τρως λιγότερα και με πολύ χαμηλότερη ποιότητα κρεάτων. Δηλαδή το value for money το έχει. Μόνο αρνητικό σημείο εδώ είναι η χρέωση 1,5 ευρώ ένα μπουκάλι νερό. Κατά τα άλλα €15 το άτομο, σε λογικά πλαίσια για το φαγητό και το σύνολο του μαγαζιού. Να κάνω και την παρατήρηση, όταν πάει μεγάλη παρέα που θα πάρει και τις σαλάτες της και τα ορεκτικά της κτλ, υπάρχει και ένα κουβέρ με πιτάκια αντί για ψωμί, το οποίο όμως δε ξέρω αν χρεώνεται.
Ανακεφαλαιώνοντας, ένα πολύ καλά διακοσμημένο μαγαζί, με πολύ καλό φαγητό και ποιότητα κρεάτων σε καλό σημείο με λογικά τσιμπημένες τιμές που μπορεί να γίνει και αντικείμενο εξόδου και όχι μόνο φαγητού-ξεπέτας. Αν διορθώσει και τα μικρολαθάκια στο σέρβις θα γίνει ασυναγώνιστο και αξίζει και για στέκι.
Υ.Γ. Άμα διαβάζετε αυτή την ανάρτηση σημαίνει ότι ο κόσμος δεν καταστράφηκε.

Τσι Τσι
ψητά και άλλα
Δημ. Αγγ. Μεταξά 50, Γλυφάδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου