15/2/14

Μπάρμπα-Μήτσος/Λαδόκολλα



Με μια φίλη με την οποία έχουμε πολλά κοινά, αν και αν την δείτε δε θα το καταλάβετε με τίποτα, είπαμε να πάμε για φαγητό έτσι για να τα πούμε επειδή είχα καιρό να την δω. Μου πρότεινε αυτή ένα μαγαζί στο οποίο είχε πάει και της άρεσε, οπότε αφού είμασταν στην περιοχή, γιατί να μην δοκιμάσω κάτι καινούργιο.

Ο Κυρ' Μπάμπης είναι ένα μικρό συνοικιακό μαγαζί, οικογενειακή επιχείρηση, στην περιοχή Ασύρματος του Αγίου Δημητρίου. Είναι σε μια περίεργη περιοχή, με την έννοια ότι είναι το μόνο μαγαζί τέτοιου είδους εκεί κοντά, λίγο απομακρυσμένη και γενικά ανύποπτη. Για να πας σε αυτό το μαγαζί πρέπει να είσαι υποψιασμένος και να έχεις θέσει στόχους στη ζωή σου.

Το άλλο μικρό μειονέκτημα της περιοχής είναι το πάρκινγκ, που δεν είναι κι ότι πιο εύκολο στα στενάκια του Αγίου Δημητρίου, οπότε μη περιμένετε να βρείτε εύκολα. Δεν είναι ιδιαίτερα τραγικό, απλά δεν είναι εύκολο. Επιπλέον το μαγαζί πρέπει να το ψάξετε για να το βρείτε, ή καλύτερα να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, γιατί εκ πρώτης όψεως δε είναι τόσο φανερό ότι βρίσκεται εκεί. Πρακτικά αν δεν δείτε κάποια παρέα απ'έξω, πρέπει να έχετε τα μάτια σας 4. Βέβαια ευτυχώς η Ιουστινιανού είναι αρκετά μικρή, οπότε δύσκολα θα το χάσετε αν πάτε ψάχνοντας.

Στα της διακόσμησης δεν έχω πολλά να πω, το μαγαζί είναι πολύ ευχάριστα διακοσμημένο με ένα στυλ κουτούκι από τα παλιά, με ρεμπέτικες φωτογραφίες και παρόμοιου είδους τοιχογραφίες και σχέδια. Ευχάριστος χώρος που σε προδιαθέτει για φαγητό. Επίσης στο κλίμα είναι και οι σερβιτόροι, εξυπηρετικοί και ευχάριστοι. Το μαγαζί χωρίς να είναι ιδιαίτερα μεγάλο, δεν είναι κλειστοφοβικό και καθίσαμε άνετα, με το άνετα να σημαίνει χωρίς να πιεζόμαστε από κάπου, γιατί το μαγαζί είναι μόνιμα γεμάτο. Ναι αν είχαμε πάει 10 λεπτά αργότερα παίζει να μην βρίσκαμε τραπέζι. Επίσης να προσθέσω ότι το μαγαζί δεν άδειαζε ποτέ. Μόλς έφευγε μια παρέα υπήρχε πάντα κάποιος να πάρει τη θέση της. Απίστευτο αν δεν το δεις με τα μάτια σου. Κλείνοντας τη διακόσμηση να πω ότι το μαγαζί είναι πολύ ειλικρινές. Δεν έχει μουσικές κτλ... ήρθες για να φας, συγκεντρώσου στο φαΐ!

Συνεχίζουμε στο φαγητό, από το οποίο αρχίζουν τα ασυνήθιστα. Το μαγαζί δεν έχει κατάλογο, ή για να είμαστε πιο ακριβείς ο κατάλογος είναι αναρτημένος στον τοίχο και συγκεκριμένα αυτό που προσφέρει είναι: Μερίδα Λουκάνικο, Μπιφτέκι ή Μπριζόλα, Τυροκαυτερή, Τζατζίκι, Σαλάτα, Φέτα (όχι ψητή δυστυχώς), Αναψυκτικό, Μπύρα και Κρασί. Ναι αυτό είναι το σύνολο. Να προσθέσω και το ψωμί, το οποίο στο φέρνουν στην αρχή και αν θες παραγγέλνεις και έξτρα.
Πήραμε 2 μερίδες μπιφτέκι, τυροκαυτερή, τζατζίκι και επιπλέον ψωμί και ένα αναψυκτικό. Αρχίζω με τα γνωστά τζατζίκι και τυροκαυτερή, τα οποία μου άρεσαν πολύ, πάλι βέβαια η τυροκαυτερή θα ήθελα να είναι λίγο περισσότερο καυτερή, αλλά δε μπορώ να πω ότι δε μου άρεσε ή δεν ήταν καλή. Είπαμε προσωπική προτίμηση. Επιπλέον το ψωμί είναι μια φρατζόλα σχεδόν μισού κιλού, κομμένη στη μέση, ψημμένη στα κάρβουνα με λάδι-ρίγανη και σκόρδο. Φαντάζομαι ότι καταλάβατε πως πήραμε και δεύτερη γιατί πολύ απλά μέχρι να έρθουν τα κυρίως την είχαμε τσακίσει με το τζατζίκι και την τυροκαυτερή.

Θα παρατηρήσατε, ίσως, ότι στον κατάλογο δεν ανέφερα πατάτες. Αυτό γιατί πολύ απλά, τις πατάτες στις φέρνουν έτσι και αλλιώς μαζί με την μερίδα. Για την ακρίβεια η μερίδα έρχεται πάνω σε μια λαδόκολλα, με ένα βουνό από πατάτες να την σκεπάζει. Και οι 2 μερίδες στην ίδια λαδόκολλα, το οποίο μας κάνει 12 μπιφτέκια (όχι ιδιαίτερα μεγάλα, λίγο μεγαλύτερα από σουτζούκια αν θέλετε, αλλά πάλι με 6 στη μερίδα είναι πολύ καλή ποσότητα) και ένα βουνό από πατάτες ανάμεσά μας πάνω στο τραπέζι. Και μάλιστα τα μπιφτέκια και πολύ καλά ψημένα αλλά και πολύ καλά ποιοτικά, δεν είχαν ίχνος από ξύγκι ή ό,τι άλλο υπόλλειμα περίμενε να δει κανείς σε μπιφτέκι. Με το τζατζίκι και την τυροκαυτερή, έφυγαν πολύ εύκολα και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.
 
Αν και δεν τα πήραμε να πω ότι η σαλάτα δεν είναι χωριάτικη, μαρούλι με κάτι που δεν είδα καλά είναι, η μπριζόλα είναι αρκετά μεγάλη, πλησιάζει στο σταυλίσια , ενώ η φέτα δεν είναι ψητή (σνιφ κλαψ) αλλά σαν μέγεθος είναι ιδιαίτερα καλό και δείχνει φρέσκια, όπως και κάθε άλλο που πήραμε εκεί.

Και για να φτάσουμε στο λογαριασμό, όπως πάει άλλωστε και η σωστή σειρά στο φαγητό, αυτός είναι πολύ μικρός. Για την ακρίβεια πληρώσαμε 17 € και οι 2 μαζί (8,50 το άτομο, αν δε το πείτε λίγο αυτό δε ξέρω που τρώτε.... ή τι). Να σας πω τις τιμές του συνόλου του καταλόγου (ε δεν είναι και τόσο μεγάλος τις θυμάμαι): 5 € η μερίδα μπιφτέκι και λουκάνικο, 6 € η μπριζόλα, 2,5 τζατζίκι και τυοροκαυτερή και φέτα, 3 η σαλάτα, 1,5 η μπύρα και 1 το αναψυκτικό. Το κρασί δεν θυμάμαι να είδα, αλλά λογικά θα κυμαίνεται περίπου στα ίδια. Πάμφθηνο! Τιμές σουβλατζίδικου σε ταβέρνα.

Ανακεφαλαιώνοντας, δε ξέρω τι να πρωτοπαινέψω για το μαγαζί αυτό. Είναι φτηνό, έχει πολύ καλό φαγητό, πολύ καλές σε μέγεθος μερίδες, άψογη εξυπηρέτηση. Όχι απλά το προτείνω, είμαι τόσο ενθουσιασμένος που δε θα ηρεμήσω αν δε πάω μαζί με Κοιλιόδουλο για να πάρουμε ΟΛΟ το κατάλογο (έχω την εντύπωση ότι δε θα με συγχωρέσει αν δε το κάνουμε άλλωστε). Όχι μόνο είναι καλό για ένα καλό γεύμα, σίγουρα με τις τιμές του μπορείτε να πηγαίνετε αρκετά συχνά. Καλή διασκέδαση!

Ιουστινιανού 11, Αγ. Δημήτριος (Ασύρματος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου