21/8/11

Η Θύμαλος (Ζάκυνθος)

Λοιπόν, τα καλοκαιρινά ποστ συνεχίζονται οπότε μετά το Αιγαίο και τη Σύρο συνεχίζουμε με Ιόνιο. Πήγαμε Ζάκυνθο και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις από τη Θύμαλο που είναι εστιατόριο που ειδικεύεται στα θαλασσινά. Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο όπως πας από την πλατεία του Αγ. Μάρκου προς το λιμάνι λίγο πριν τον Άγιο (όταν λέμε Άγιο στη Ζάκυνθο φυσικά εννοούμε τον Άγιο Διονύσιο).
Ωραία διακοσμημένο το μαγαζί με καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση. Πάμε και στο δια ταύτα τώρα που είναι το φαγητό. Εμείς 3 άτομα πήραμε μπύρα, από τις πολλές επιλογές που είχαμε τσίπουρο Τσιλιλή με γλυκάνισο και μία Coca Cola, ένα τζατζίκι (το οποίο έμεινε σχεδόν άθικτο μιας και πέσαμε με τα μούτρα σε όλα τα υπόλοιπα) πατάτες τηγανιτές φρέσκιες, μία σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα και ξύδι balsamico φρέσκια και χορταστική αθερίνα τηγανιτή που βέβαια μας ήρθε λίγο παρατηγανισμένη (όχι ότι δεν τη φάγαμε βέβαια), γαρίδες σαγανάκι με πλούσια σάλτσα, μακαρονάδα με γαρίδες αχνιστή και υπέρ του δέοντος χορταστική (αφού φάγαμε 3 άτομα και έμεινε και στο πιάτο) και φυσικά γαύρο μαρινάτο που πιστεύω είναι το ατού του μαγαζιού μιας και ήταν φρέσκοφτιαγμένος και με την οξύτητα που σου άφηνε στο στόμα να είναι η ιδανική για να μην σου επικαλύπτει τη γεύση του γαύρου (για αυτό και ξαναπαραγγείλαμε).
Σύνολο πληρώσαμε €70, ίσως λίγο τσιμπημένο σε τιμή το τσίπουρο, αλλά φάγαμε καλά έχει σημασία οπότε όταν ξαναπάω στο νησί σίγουρα θα το έχω στα υπ'όψιν.


Η Θύμαλος
Λομβάρδου 78 (Παραλία Ζακύνθου)
Τηλ.: 2695026732

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου