7/9/15

Στα καλαμάκια των αγγέλων να με πας!


Και αφού χορτάσουμε και πάψει ο σαματάς... ναι οκ έχετε δίκιο μερακλώσαμε αλλά τι να κάνουμε κολλάει. Γιατί το μαγαζί που θα κρίνουμε σήμερα θα είναι το Αγγελικό Καλαμάκι. Είδατε που κολλάει;

Το Αγγελικό Καλαμάκι ή απλά Αγγελικό, είναι ένα μαγαζί που, όπως καταλάβατε, προσφέρει μόνο καλαμάκια. Εντάξει έχει και κάποια ακόμα πράγματα της ώρας για τους περίεργους, αλλά δε νομίζω να πήγε ποτέ κανείς εκεί για να πάρει μπιφτέκι...

Το μαγαζί είναι σε ένα κάθετο της Λ. Κύπρου, σχετικά κοντά στο κολυμβητήριο της Αργυρούπολης. Σημείο... λίγο περίεργο γιατί δεν έχει κάτι άλλο εκεί γύρω, αλλά καλό επειδή ταυτόχρονα δεν έχει και σοβαρό πρόβλημα με το παρκάρισμα. Όχι ότι θα βρίσκεις συνέχεια απέξω, αλλά δε θα έχεις πρόβλημα και θα βρίσκεις πολύ κοντά.

Επειδή ήταν (είναι) καλοκαίρι (μιλάμε για κανα 2 εβδομάδες πίσω) κάτσαμε έξω, αλλά η γενική διακόσμηση του μαγαζιού δε μου φάνηκε κάτι το ιδιαίτερο. Δεν πας εκεί για να ανοίξει το μάτι σου, πας για να ανοίξει το στομάχι σου. Με αυτό να πούμε ότι δεν έχει κάτι κακό η διακόσμηση, ευχάριστος χώρος είναι, απλά δε θα σου μείνει στο μυαλό. Είναι μια συνοικιακή ταβέρνα.

Η εξυπηρέτηση μου άρεσε, ακριβώς γιατί δεν ήταν επαγγελματική. Μια κοπέλα, παίζει και να 'ταν η κόρη του μαγαζάτορα που λέει ο λόγος. Κι όμως, παρά την έλλειψη "επαγγελματισμού" και το βάζω σε εισαγωγικά επειδή έχω δει πολλούς επαγγελματίες της πλάκας, δε μας έλειψε τίποτα και δεν είχαμε κανένα παράπονο. Κάθε άλλο, φιλικότατη εξυπηρέτηση και μπράβο της.

Πάμε τώρα στο δια ταύτα. Το μαγαζί προσφέρει σε καλαμάκ... ότι θέλεις. Και με αυτό εννοώ χοιρινό, κοτόπουλο, προβατίνα (ναι προβατίνα!), συκωτάκια κτλ. Πολύ ευχάριστη ποικιλία και ενδιαφέρον μαγαζί για να επισκεφτεί ένας καλοφαγάς!

Επειδή είμασταν παρέα 4 ατόμων (ήταν μαζί μας και η Ξανθιά Τιμωρός, δική της ιδέα η επίσκεψη), πήραμε κυρίως χοιρινά και κοτόπουλα, αλλά εγώ προσωπικά πήρα και 2 προβατίνες... ε δεν άντεξα!! Το σύνολο έκλεισαν μια χωριάτικη και μια πατάτες και ένα τζατζίκι με 4 πίτες.

Τα ορεκτικά, πάλι δε μπορώ να πω ότι έκλεψαν την παράσταση (κάτι που αν το καλοσκεφτείτε είναι καλό) αλλά ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστα. Πέρασε εύκολα ο χρόνος, μια με την κουβέντα με τα παιδιά, μια με την Ξανθιά Τιμωρό να μου σκάει νυχιές και να βογκάω... μεγάλη ιστορία...

Πάμε τώρα στα καλαμάκια. Το χοιρινό, ήταν μακράν από τα καλύτερα που έχω φάει. Μαριναρισμένο εξαίσια (λένε ότι έχουν μια μυστική συνταγή... θα σας γελάσω, είναι μυστικό) ψημένο ακόμα καλύτερα, είχε κρατήσει όλους τους χυμούς του και μαζί με το λεμονάκι είχε κάνει μια πανδαισία, τόσο στο κρέας, όσο και στο ζουμί που έμεινε στο πιάτο. Τα κοτόπουλα επίσης φοβερά, από τα καλύτερα γενικά που έχω φάει, βέβαια προσωπικά τα χοιρινά μου άρεσαν περισσότερο. Αλλά αυτό είναι επιλογή προσωπική, ανάμεσα στα 2. Η Προβατίνα είναι καταπληκτική, με την ιδιαίτερη γεύση της να μη χάνεται από το μαρινάρισμα και το ψήσιμο (που είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις και μπράβο στον ψήστη) και για τους λάτρεις του κρέατος είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να φάνε! Αν με ρωτήσετε για τη συνολική εμπειρία, θα σας πω ότι όχι μόνο είναι πολύ πάνω του μέσου όρου, αλλά σίγουρα στο τοπ 3 από άποψη ψησίματος και μαρινάδας. Φοβερή δουλειά.


Αλλά ακόμα και ο Παράδεισος έχει την λυπητερή του... Και αυτή ήρθε... και δε θα την έλεγα Αγγελική, αλλά σίγουρα δε μας έστειλε και στη κόλαση. Με όλα όσα πήραμε πήγε περίπου 6-7 ευρώ το άτομο. Δε το λες άσχημα για 10 σουβλάκια και 4 ορεκτικά. Να παρατηρήσω ότι εδώ λέω μέσο όρο, εγώ πλήρωσα κάτι παραπάνω γιατί πήρα έξτρα και πήρανε και 2 παιδιά κάτι κοκα κόλες, που δεν τις υπολογίζω. Εντάξει είναι μια σκάλα πάνω από ότι θα βρεις σε ένα σουβλατζίδικο, αλλά το φαγητό είναι αρκετές σκάλες πάνω από ότι θα φας σε σουβλατζίδικο. Για μένα προσωπικά είναι καλή τιμή και άλλωστε με 6 ευρώ... ούτε Burger δε τρως που λέει ο λόγος...

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί που δίνει έμφαση στο φαγητό του και μόνο, με καλή εξυπηρέτηση, σε σημείο ανύποπτο αλλά καλό (δεν είναι μακριά από το κέντρο της Αργυρούπολης, και με τα πόδια πας αν χρειαστεί), με φοβερό φαγητό και αρκετά καλές τιμές. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και να ενημερώσω όσους είναι κοντά ότι κάνει και delivery. Δε ξέρω αν θα πάω από εκεί, πάντως πιστεύω ότι το τηλέφωνό μου... θα το μάθουν καλά σε λίγο.

Αγγελικό καλαμάκι
Ελευθερίου Βενιζέλου 56, Αργυρούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου