20/2/18

Το Μπεργκεράδικον ή ΤΟ Μπεργκεράδικον;

Όσοι έχετε διαβάσει τα τελευταία άρθρα θα ξέρετε ότι πλέον, έστω και ανεπίσημα, οι Γευσιχώστες δεν είναι μόνο 2. Ένας από τις νέες προσθήκες, ο γεωΠΟΝΟΣ μας είχε φάει τα αυτιά (ευτυχώς όχι κυριολεκτικά) για να πάμε σε ένα μαγαζί με μπέργκερ, με το (πρωτότυπο και αιφνιδιαστικό) όνομα, το Μπεργκεράδικον. Ε δεν μπορούσαμε να μην του κάνουμε το χατήρι...

Το μαγαζί είναι πάνω στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, σημείο με πολλά ακόμα πράγματα για να κάνει κανείς, ένα πολύ καλό σημείο για μια ολοκληρωμένη έξοδο. Βέβαια, το γνωστό πρόβλημα σε αυτά τα σημεία είναι το παρκάρισμα. Η περιοχή δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, συνήθως θα βρείτε θέση, έστω και αν όχι εύκολα. Αλλά εντάξει, λίγο ψάξιμο το θέλει.

Το ίδιο το μαγαζί έχει μια διακόσμηση που δεν συναντάς σε μαγαζιά αυτού του είδους. Έχουμε συνηθίσει αυτά τα μαγαζιά να έχουν ένα άρωμα αμερικανιάς, ή έστω κάτι περισσότερο προς κυριλέ φαγάδικο. Το μαγαζί αυτό έχει διακόσμηση που έντονα θυμίζει Κρήτη, όχι υπερβολικά παραδοσιακή βέβαια, αλλά Κρήτη.

Την εντύπωση στην αυξάνει το γεγονός ότι όσο περιμένεις παρέα ή γενικά όταν μπεις, σε κερνάνε μια ρακή, για το καλό. Και μια ακόμα. Και γενικά πολύ ρακή. Και επειδή εμείς περιμέναμε αρκετά... εντάξει καταλάβατε.

Η παρέα ήταν ενισχυμένη, Εγώ, Κοιλιόδουλος, γεωΠΟΝΟΣ, Ακόρεστος Μουσικάντης, Έσκαση Μύτη, Πεινασμένη Μπάρμπυ και μια φίλη της ακόμα (το παρατσούκλι της ψήνεται, την δεύτερη φορά θα σκάσει κι αυτό).

Ο κατάλογος του μαγαζιού είχε πολλές επιλογές και είχε πετύχει αυτή τη χρυσή γραμμή ανάμεσα στο δίνω επιλογές και κάνω τον άλλον να χάνεται μέχρι να διαβάσει τα πάντα. Το περιεχόμενό του ήταν σε γενικές γραμμές αυτό που περίμενες, με πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές.

Δεν θα πω ένα ένα το τι πήραμε, γιατί δεν θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία, αφενός γιατί είναι κλασικά πιάτα για ένα τέτοιο μαγαζί, αφετέρου γιατί ήταν όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θα πω μόνο ότι εγώ και ο Έσκασε Μύτη πήραμε το μεγάλο μπέργκερ με τα 5 μπιφτέκια. Και λέγανε οι άλλοι ότι δε θα το καταφέρουμε... γατάκια...


Από άποψη ποιότητας φαγητού τα πάντα ήταν καλή φτιαγμένα και με πολύ καλή παρουσίαση. Οι γεύσεις ήταν σωστά έντονες και ανεμιγμένες με τρόπο ώστε να μη χάνουμε καμία. Το μόνο που εμένα δε με ενθουσίασε, είναι ότι θα προτιμούσα το μπιφτέκι λίγο πιο ζουμερό. Γενικά το μαγαζί, αν και κρατάει σε γενικές γραμμές τον κατάλογο ενός μπεργκεράδικου, απορρίπτει τη διακόσμηση και την υπερβολή στα πιάτα και τα αντικαθιστά με ένα στυλ περισσότερο αυστηρό-ελληνικό, τόσο στη διακόσμηση, όσο και στο ψήσιμο και την παρουσίαση του φαγητού. Το αποτέλεσμα είναι κάτι πρωτότυπο που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα.

Στις τιμές, το μαγαζί είναι περισσότερο από τίμιο. Με ορεκτικά, ποτά, όλα μαζί, πληρώσαμε κάτω από 15€ το άτομο, το οποίο το θεωρώ πολύ καλό σαν τιμή, για το είδος του μαγαζιού και την ποιότητα και τις μερίδες που φάγαμε. Θεωρώ ότι μόνο τις ρακές που μας κεράσανε θα μπορούσαμε να τις έχουμε πληρώσει περίπου το ίδιο.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε πολύ καλή θέση, με ενναλακτική για το είδος του διακόσμηση και πολύ καλή και φιλική εξυπηρέτηση, πολύ καλό φαγητό και τίμιες για το είδος του, τιμές. Αν είστε μεγάλος φαν της αμερικανιάς σε αυτό το είδος φαγητού, δεν σας το προτείνω. Αν δεν είστε, είναι σίγουρα κάτι πρωτότυπο που δεν έχετε ξαναδεί και προσωπικά θα το πρότεινα πολύ εύκολα. Θα είναι κάτι διαφορετικό, πιστεύω ότι η τιμιότητά του θα σας κάνει να το εκτιμήσετε πολύ εύκολα.

Μπεργκεράδικον
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12,
(Κεντρική Πλατεία) Ηλιούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου