13/6/18

Argentino es muy Φίνο

Λοιπόν, για να μην λέτε ότι όλο σε κουλά πράγματα κι όλο σε κρέατα πάμε να κάνουμε κριτική, είπαμε να πάμε σε ένα μαγαζί που φημίζεται για... τα κρέατά του... Αν μας διαβάζετε καιρό τώρα, το περιμένατε.... Αυτά τρώμε, αν θέλατε κριτικές για παντζάρια, το πιατάκι σας και σε άλλο blog.

Το μαγαζί το είχαμε βάλει στο μάτι καιρό τώρα, αλλά είχαμε ένα θέμα στο να πάμε. Γιατί το πρώτο που θέλαμε αρχικά να δούμε είναι στον Μαραθώνα, πέφτει κομμάτι μακριά για να πάμε ένα βράδυ, ενώ το δεύτερο είναι στο Χαλάνδρι.

Επειδή όμως το Χαλάνδρι είναι αρκετά πιο κοντά από τον Μαραθώνα και όταν μας λένε για κρέας τόσο καλό και μάλιστα με ενθουσιασμό εμείς δε θέλουμε και πολύ να το πάρουμε απόφαση, μια όμορφη νύχτα λοιπόν του Μαΐου Ζαμπόνις, Κοιλιόδουλος και Ακόρεστος Μουσικάντης βρεθήκαμε (τυχαία...) Χαλάνδρι και πήγαμε για να δούμε.

Αρχικά σαν περιοχή, το μαγαζί βρίσκεται αρκετά κοντά στο κέντρο του Χαλανδρίου, στην πλατεία, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να το συνδυάσετε με κάποια βραδινή έξοδο ή ακόμα και καφέ ή βόλτα. Είναι σε απόσταση περπατήματος, αν και θα χρειαστείτε λίγο είναι η αλήθεια, αλλά παλεύεται. Βέβαια, το άθλημα στην περιοχή δεν είναι το περπάτημα, αλλά το να βρεις να παρκάρεις. Εμείς είναι γεγονός ότι πήγαμε σε πολύ χαλαρή μέρα και βρήκαμε ακριβώς έξω από το μαγαζί. Η περιοχή όμως, σε ώρες αιχμής, γενικά έχει δύσκολο παρκιγνκ. Το μαγαζί είναι αρκετά χαμηλά σε σχέση με την πλατεία, ώστε να μπορείς να βρεις μια θέση σχετικά πιο άνετα, αλλά θα χρειαστείς αρκετό περπάτημα για να πας στο κέντρο αν παρκάρεις εκεί κοντά.

Αλλά αρκετά με τη θέση, πάμε στο ίδιο το μαγαζί. Η διακόσμηση μου άρεσε αρκετά, γιατί χωρίς να είναι υπερβολική, έδινε ωραία και την "καταγωγή" του μαγαζιού. Διακριτικά αρκετά στοιχεια αργεντίνικης κουλτούρας, έστω κι αν εμείς (οι βλάχοι) δεν τα πήραμε χαμπάρι αν δεν ρωτάγαμε. Ωστόσο ο χώρος και με την βοήθεια της μουσικής, είναι πάρα πολύ ευχάριστος για φαγητό και αρκετά άνετος, χωρίς να στριμώχνονται τα τραπέζια ιδιαίτερα.

Μια ενημέρωση. Για να φας στο μαγαζί αυτό, καλό είναι να έχεις κάνει κράτηση και να έχεις δει τον κατάλογο από λίγο πιο πριν. Όχι ότι ο κατάλογος είναι τεράστιος, αν και έχει σημαντική ποικιλία, αλλά αν παραγγείλεις κάποιο από τα κρέατα που είναι το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, πρέπει να έχεις ενημερώσει από μισή έως μια ώρα νωρίτερα, προκειμένου να το ψήσουν σωστά. Αυτό εμένα μου άρεσε. Δείχνει ότι το μαγαζί το προσέχει το φαγητό του. Και ας προσθέτει μια επιπλέον δουλειά στον πελάτη.

Εμείς φάγαμε από κυρίως 1 κιλότο, 1 T-bone μπριζόλα και 1 κοτόπουλο μιλανέζε, μια μερίδα πατάτες, μια σαλάτα, τα ντιπ της αρχής και από 1 πιτάκι από κάθε είδος ο καθένας (είχε τρία είδη, με κιμά, με κοτόπουλο και με τυρί). Πριν πάω στο κρέας, θα περάσω λίγο γρήγορα τα ορεκτικά.

Ήταν ορεκτικότατα. Όλα ψημένα σωστά, αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν ότι στα τηγανητά δεν υπήρχε ίχνος από λάδι, το οποίο δείχνει ότι ήταν προσεγμένο το πιάτο. Στα πιτάκια, το αγαπημένο ήταν αυτό με το τυρί, όχι ότι τα άλλα δύο δεν ήταν ωραία, αλλά ήταν η προσωπική μας επιλογή.

Στο κρέας, το μαγαζί είναι αρκετά μπροστά. Τα κρεατικά ήρθαν ψημένα σχεδόν με χρονόμετρο. Άψογη εκτέλεση. Τίποτα στεγνό, ήταν σε ποιότητα κρέατος και ψησίματος από τα καλύτερα που έχουμε πάει. Σίγουρα κάτι το ιδιαίτερο και κάτι που δεν πετυχαίνετε συχνά έξω. Επιπλέον στα παραπάνω πήραμε και 2 γλυκά, τα οποία χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, δέσανε ωραία και ήταν παραπάνω από ικανά να μας αλλάξουνε τη γεύση και να περάσει ευχάριστα λίγη ώρα ακόμα με κουβέντα.

Πάμε τώρα να δούμε και το τέλος της βραδιάς. Σίγουρα όλοι περιμένετε ένα λογαριασμό κάπου ανάμεσα σε κόλαση και παράδεισο. Εντάξει, ξέραμε από την αρχή ότι μαγαζί φτηνό δε το λες, είναι και λογικό, αυτή η ποιότητα δεν μπορεί να έρθει φτηνά. Στο τέλος δώσαμε περίπου 30€ το άτομο (μαζί με κάτι παραπάνω από εμάς) για ότι διαβάσατε πιο πάνω και επιπλέον 2 ποτά. Τα γλυκά, προς τιμήν τους, τα κέρασε το μαγαζί. Ναι οκ, λίγο τσιμπημένο, αλλά προσωπικά θα πω ότι άξιζε. Άλλωστε πήραμε και παραπάνω πράγματα από ότι θα έπαιρνε μια νορμάλ παρέα 3 ατόμων.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε καλή θέση από άποψη συνδυασμού, αλλά περίεργη από άποψη πάρκινγκ, με ωραία και ατμοσφαιρική διακόσμηση, σωστή εξυπηρέτηση (δεν είπα πολλά γιατί δεν υπήρχαν πολλά τραπέζια, οπότε δε μπορώ να ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση χαμού), πολύ καλό φαγητό και τιμές τσιμπημένες σίγουρα αλλά σε επίπεδα ανεκτά. Δεν θα πω ότι θα το κάνετε στέκι, αλλά είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή για μια έξοδο και το προτείνω σε όλους τους λάτρεις του καλού φαγητού.

La Argentina Restaurant
Βασιλέως Γεωργίου Β' 33, Χαλάνδρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου