28/2/10

Taste dive: Ribs

Δύσκολοι καιροί για τα οικονομικά (και) των Γευσιχωστών παρ'όλα αυτά είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε γευσιχωσίες ποιότητας. Βράδυ Τρίτης λοιπόν κι όχι Σαββάτου που λέει το γνωστό τραγούδι κι οι Γευσιχώστες είναι κάπου. Που κάπου; Στο Ribs. Το Ribs είναι (κυριλέ) εστιατόριο στο πιο κεντρικό σημείο της Αργυρούπολης, ακριβώς στην κεντρική πλατεία. Το κόκκινο κυριαρχεί ενώ τα κεράκια είναι βαλμένα μέσα σε κορμούς δέντρων!
Μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά για προθέρμανση και από σαλάτες για να πάθεις σαλατοταραχή όπως γράφει το μενού. Επίσης συναδευτικά όπως πατάτες (κυρίως) και λαχανικά αλλά και πολλές σάλτσες για να διαλέξεις. Πάμε στο κυρίως πιάτο τώρα.
  Με επιλογές ανάμεσα σε κρέας και κοτόπουλο, δεν είδα να γράφει τιμές στα θαλασσινά το μενού για αυτό δεν τα αναφέρω, και σε σάντουιτς με ψωμί κάτι σαν μπαγκέτα εμείς επιλέξαμε BBQ Chicken (Zamponis) το οποίο είναι μαριναρισμένο τρυφερό στήθος Κοτόπουλου στη σχάρα, περιχυμένο με σος BBQ,
Hickory Smoked Pulled Pork (Xoiromeris) το οποίο είναι λεπτά κομμάτια Χοιρινού μαγειρεμένο αργά με την πλούσια σάλτσα Kentucky Bourbon. Η μπαγκέτα έχει επικάλυψη πιπεράτης σος Caesar, τυρί Προβολόνε, Coleslaw το οποίο είναι τριμμένο κόκκινο και άσπρο λάχανο σε σος μαγιονέζας, κόκκους μουστάρδας και μηλόξυδο, και Onion Rings και
Buffalo fried Chicken Bites (Koiliodoulos) το οποίο είναι τραγανές μπουκιές Κοτόπουλου πανέ με πικάντικη σάλτσα Buffalo (Ήπια, Καυτερή ή Επικίνδυνη), καπνιστό Μπέικον, Μαρούλι και Ντομάτα με επιλογή σάλτσα Ranch ή Blue Cheese

όπως έλεγε το μενού και όπως βλέπετε είναι μικρό σε μέγεθος (όπως και σε όλα τα κυριλέ εστιατόρια δεν είναι καλή η σχέση ποσότητας τιμής) το μπεϊκον ήταν λίγο παραψημένο οι πατάτες ήταν ωραίες κι επειδή είμαστε extreme τύποι η σάλτσα ήταν επικίνδυνα καυτερή η οποία δε συστήνεται παρά μόνο αν πραγματικά αντέχετε!
Εγώ σαν Zamponis έχω να παρατηρήσω ότι ήταν πολύ ωραίο περιβάλλον και πρέπει να παραδεχτούμε και πολύ καλό σέρβις. Το μαγαζί ήταν ψιλοάδειο βέβαια, ήταν και η μέρα περίεργη, αλλά ο σερβιτόρος ήταν πολύ εξυπηρετικότερος απο πολλά μέρη όταν είναι άδεια.

Μια και έχουμε ήδη πει τα γενικά μένω μόνο στη μερίδα μου, το BBQ Chicken. Καταρχήν να αναφέρουμε κάτι το οποίο εγώ ειδα πολύ θετικά. Αν παραγγείλεις μια μερίδα κανονική, μαγειρευτού ή ψητού φαγητού, σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις και 2 συνοδευτικά. Εννοείται περιλαμβάνονται στην τιμή. Αν και υπήρχε μεγάλη ποικιλία απο συνοδευτικά να διαλέξει κανείς επέλεξα το συνδυασμό που δε χάνει ποτέ, δηλαδή μαγειρευτή ντομάτα και πατάτες τηγανιτές. Better safe than sorry.

Όταν ήρθε το πιάτο προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα.Όχι δεν είχε κάτι η εμφάνισή του, το μέγεθος είχε. Τώρα δε ξέρω αν έφταιγε το πιάτο αλλά φαινόταν πολύ άδειο. Η μερίδα του κρέατος (κοτόπουλο για να μη ξεχνιόμαστε) ήταν ικανοποιητικά μεγάλη, μπορώ να πώ οτι έφαγα περισσότερο απο τους άλλους 2 της παρέας. Το πρόβλημα ήταν τα συνοδευτικά. Και όταν λέω πρόβλημα εννοώ οτι όχι μόνο δε γεμίζανε το πιάτο, αλλά αντίθετα αναδεικνύανε το πόσο άδειο ήταν. Δηλαδή ανάμεσα στις πατάτες και το κρέας υπήρχε περίπου τόσος χώρος όσο ανάμεσα στις πατάτες και την ντομάτα ( η οποία ήταν σε ένα μικρό δοχείο και όχι χύμα, καλό μεν αλλά ενέτεινε την οπτασία του άδειου).

Απο γεύση δεν έχω πραγματικά τίποτα να πώ. Ήταν νοστιμότατο και η σώς απο τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει. Το κοτόπουλο ήταν πραγματικά πολύ καλά ψημένο, όπως και οι πατάτες με τη ντομάτα. Η BBQ σώς μου θύμισε λίγο Jack Daniel's σως για όποιον την ξέρει, σε μια περισσότερο καυτερή (και φυσικά καθόλου γλυκιά) γεύση.

Συνοψίζοντας ένα πολύ ωραίο γευστικά πιάτο σε ένα πολύ ωραίο χώρο με πολύ καλή εξυπηρέτηση. Το μόνο μεμπτό που βρίσκω να πώ είναι αυτή η αίσθηση οτι μου φέρανε μισή μερίδα και όχι ολόκληρη. Αίσθηση στην οποία περισσότερη ευθύνη φέρουν τα συνοδευτικά και λιγότερο το μέγεθος της μερίδας.

Για το γλυκό έχω να πώ οτι ήταν πολύ καλό (cheescake σε spring roll), αλλά εκεί η μερίδα ήταν απογοητευτικά μικρή. Δηλαδή τόσο μικρή που θα μπορούσα να πάω και για μια βάφλα μετά.Και δε λέω, είναι πολλές οι περιπτώσεις που θα μπορούσα να τσακίσω μια βάφλα μετά, αλλά σε αυτή μπορώ να πώ οτι το ήθελα, ίσως το χρειαζόμουνα. Δε το λές μερίδα γλυκού αυτό. Αν δεν ήταν κυριλέ το μαγαζί θα το έτρωγα όλο μια μπουκιά και τέρμα. Σοβαρά. Κρίμα γιατί το υπόλοιπο κομμάτι ήταν πολύ προσεγμένο.


Υ.Γ. Έχει κλείσει

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλά κάνετε και συνεχίζετε τις γευσιχωσίες.
    Θετικό το ότι αναρτάτε και φωτο.
    Το εστιατόριο μου φάνηκε ψευτοκυριλέ, κάπως δήθεν.
    Τα πιάτα τέτοιου τύπου μου θυμίζουν ετοιματζίδικα κατεψυγμένα με σάλτσες από 10κιλους κουβάδες, τις οποίες (συνήθως) υπερτιμολογούν.
    Αν διαφωνείτε μου το λέτε, αλλά θα πρέπει να μου αποδείξετε ότι αυτές οι πατάτες και τα onion rings (!) δεν είναι ετοιματζίδικα και τα ετοιμάζουν μόνοι τους. Ή ότι προετοιμάζουν τέτοιες σάλτσες οι μαγείροι του μαγαζιού... (που είναι ο Έκτορας οεο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι δεν προσέξατε στο μενού ότι λέει ότι μπορείτε να επισκεφτείτε την κουζίνα, και ότι οι BBQ σάλτσες ετοιμάζονται στο μαγαζί και γι' αυτό έχει γεύσεις που κανένα άλλο μαγαζί δεν έχει. Το μαγαζί δεν είναι κυριλέ είναι προσεγμένο. Μιας και αναφέρατε τα po boys κυμαίνονται στα 7 ευρώ με "ένα τόνο" πατάτες, και το σάντουιτς δεν μπορείς να το κλείσεις για να το φας, μάλλον το έβερεστ το βρίσκετε πιο φθηνό. Παρεμπιπτόντως κανένας σεφ δεν θα έβαζε το όνομά του σε ετοιματζίδικα και η κοπελιά έχει πάρει άπειρα βραβεία στο εξωτερικό και όλα και σαν μαθήτρια και σαν επαγγελματίας. Αλλά λένε όταν είσαι εξαιρετικός πάντα θα δέχεσαι επιθέσεις, συνεχίστε της κάνει καλό! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλτατε Terroirista οι πατάτες σίγουρα δεν ήταν προτηγανισμένες για τα onion rings δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν οι εξαιρετικοί δέχονται επιθέσεις όπως προαναφέρθηκε, τότε η Τζούλια θα πρέπει να ήταν εξαιρετική στο βίντεο! Καθείς στον τομέα του.
    Δε μπορώ να καταλάβω με τον προλαλήσαντα που την είδε την επίθεση, το ποστ ήταν μετριοπαθές και πάντα τα κείμενα των γευσιχωστών γράφονται με τις καλύτερες προθέσεις και με προσοχή στη λεπτομέρεια.
    Λοιπόν, το μαγαζί αν ήταν στη Κηφισιά ή στη Γλυφάδα δε θα το έλεγες κυριλέ. Βρίσκεται όμως στην Αργυρούπολη ανάμεσα σε μια μπυραρία κι ένα παγωτατζίδικο που πουλάει και μπουγάτσες. Οπότε για την περιοχή το λες κυριλέ. Προσεγμένα είναι τα Έβερεστ απέναντι.
    Το μαγαζί λέγεται ribs ελληνιστί παΐδάκια, οπότε δε θα χανόταν ο κόσμος να γεμίζατε λίγο τα πιάτα, έστω με πατάτες, κανά ψωμάκι ή καμιά συνοδευτική σως ή σαλάτα. Με ένα ορεκτικό, 3 κυρίως και 3 γλυκά φύγαμε και δεν είχαμε χορτάσει.
    Πάρτε ένα μάθημα από τα Friday's που έχουν παρόμοια (αλλά πολύ καλύτερη) κουζίνα.
    Εξαιρετική η νέα ιδέα πάντως να βγάλουν all you can eat τις Δευτέρες. Μπράβο.
    Το βασικότερο μειονέκτημα του μαγαζιού είναι το μέγεθός του. Είναι μεγάλο, το πιο μεγάλο εστιατόριο της Αργυρούπολης οπότε είναι καταδικασμένο να μη φαίνεται πολύ γεμάτο. Η La Pasteria πιο δίπλα ας πούμε, 4 τραπέζια αν έχει φαίνεται γεμάτη.

    Προσωπικά ελπίζω να βελτιωθούν ορισμένα σημεία (κυρίως τα μεγέθη των μερίδων - είμαστε καλοφαγάδες) και το μαγαζί θα τα πάει καλά γιατί βλέπω να υπάρχει μεράκι.

    Αν επιμείνει στην κυριλέ αισθητική δυστυχώς θα αποτύχει. Ίδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή