25/4/10

Ανακαλύψαμε τον κήπο της Εδέμ

Όχι δεν πήγα στον παράδεισο (και δεν το βλέπω να πηγαίνω αν υπάρχει...) πήγα σε ένα λιβανέζικο εστιατόριο στη Γλυφάδα. Το είχα βάλει στόχο καιρό να πάω και Σάββατο βράδυ βρήκα την ευκαιρία.


Είχα ακούσει καλά λόγια για το μέρος, αν και ομολογουμένως όχι απο πηγή αξιόπιστη. Δεν είναι ψεύτης το παιδί, απλά είχε δουλέψει σαν σερβιτόρος εκεί παλιά. Πάω λοιπόν να δώ και ιδίοις όμμασι! (πως το παίζω το αρχαίο ε;)


Το πρώτο πράγμα που (δεν) μου έκανε εντύπωση είναι η διακόσμηση. Όχι οτι ήταν άσχημη, απλά δεν ήταν κάτι το ξεχωριστό. Μερικές γλάστρες (δέντρα όχι μοντέλα), μια όμορφη σύνθεση της χαρτοπετσέτας στα τραπέζια (κωνική), ένα λουλουδάκι εδώ και εκεί, μερικά υφάσματα. Δηλαδή διακριτικό μεν αλλά όχι καρφωτά λιβανέζικο. Περί ορέξεως βέβαια αλλά εγώ θα προτιμούσα να υπάρχει κάτι που να δηλώνει, να φωνάζει δηλαδή την ταυτότητα ενός μαγαζιού που δεν βρίσκει κανείς εύκολα στην Ελλάδα. Τέλος πάντων ο άνθρωπος προτίμησε να είναι διακριτικός. Ένα σημαντικό πράγμα είναι η τοποθεσία του μαγαζιού. Είναι ακριβώς έξω απο το πάρκινγκ του δημαρχείου της Γλυφάδας. Δηλαδή για να μην βρείτε πάρκινγκ εκεί πρέπει να είστε ΠΟΛΥ γκαντέμης. Και όχι δεν κόλλησε το caps.


Δεν είδα κατάλογο γιατί ο φίλος μου που μου είχε πει για το μέρος το πήρε πάνω του για να κάνει αυτός την παραγγελία. Είχε δουλέψει εκεί οπότε σκεφτήκαμε όλοι (6 άτομα) να τον αφήσουμε, σίγουρα μια φορά κάτι παράνω απο εμάς θα ξέρει για την κουζίνα. Στο ενδιάμεσο (αν και έπρεπε να μπει στην παράγραφο της ατμόσφαιρας αλλά τι να κάνουμε το ξέχασα....) εμφανίστηκε και μια χορεύτρια οριεντάλ και έκανε ένα μικρό πρόγραμμα, συμπαθητικό το έλεγες. Όχι δεν μου έκανε εντύπωση. Δε ξέρω γιατί, άλλες φορές μπορεί και να πήγαινα ξανά μόνο και μόνο για το χορό. Σοβαρεύτηκα μάλλον. Περίεργο.....


Πρώτη διαφορά με το κλασσικό εστιατόριο-ταβέρνα που ξέρουμε. Δεν φέρνουν ψωμί, στην θέση του φέρνουν αραβικές πίτες. Μου άρεσε πολύ που τις φέρανε σε σφραγισμένο σακουλάκι να τις ανοίξεις εσύ, ότι καλύτερο για να δείξουν οτι είναι φρέσκες. Τα ορεκτικά που πήραμε (ή τέλος πάντων μας πήραν και μας φέρανε, δε κολλάμε εκεί) ήταν χούμους με κουκουνάρι, γιαούρτι με δυόσμο λάδι και ντομάτα, μελιτζανοσαλάτα, σαγανάκι καυτερό, σαγανάκι σε αραβική πίτα και ένα είδος κεφτεδάκι γεμιστό με χούμους και κουκουνάρι. Όλα πολύ νόστιμα και με έντονο το λιβανέζικο στοιχείο και με ωραία παρουσίαση. Ειδικά τα κεφτεφάκια θα μπορούσαμε να πάρουμε άλλη μια μερίδα.


Για κυρίως πιάτο αποφασίσαμε(νε) να πάρουμε 2 mix grill με γενικά κρεατικά μέσα. Εκεί ήρθε δυστυχώς και η πρώτη απογοήτευση. Ήρθε ένα πιάτο στο οποίο βρίσκονταν και οι 2 μερίδες, κάτι το οποίο ειλικρινά με απογοήτευσε γιατί το βρήκα (και όχι μόνο εγώ) πολύ μικρό. Είχε μέσα 2 κεμπάπ, 2 σουβλάκια κοτόπουλο και 2 ακόμα μερίδες κρέας (δεν θυμάμαι τι είδος). Δεν είχα κανένα παράπονο απο άποψη γεύσης, ήταν όλα υπέροχα, ακόμα και η παρουσίαση ήταν πολύ καλή. Το κρέας συνοδευόταν απο ρύζι με κουκουνάρι και σαλάτα. Επιμένω όμως οτι σαν μερίδα ήταν πολύ μικρή. Υποτίθεται οτι πήραμε 2 μερίδες για 6 άτομα και η μερίδα που φέρανε θα ήταν ζήτημα για 2 καλοφαγάδες. Δηλαδή εγώ με τον κοιλιόδουλο και τον χοιρομέρη την είχαμε μόνοι μας άνετα και μπορεί να ζητάγαμε και δεύτερη.


Εκεί πρέπει να παρατηρήσω οτι το μαγαζί δίνει τη δυνατότητα να πάρεις και ναργιλέ με διάφορες γεύσεις σαν επιλογή, αλλά δυστυχώς όταν πήγαμε εμείς (λίγο αργά ομολογουμένως) χρησιμοποιούνταν ήδη όλοι. Είναι ωστόσο κάτι ωραίο (για μερικούς, εμένα προσωπικά δε μου αρέσει να κάνω. Ναι χοιρομέρη το παράκανα σταμάτα να γελάς.....) για μετά το φαγητό.


Τελειώνοντας να πω για τις τιμές. Και εκεί δυστυχώς δεν μπορώ να πω τα καλύτερα. Με αυτά που πήραμε πληρώσαμε 16 € το άτομο και δεν χορτάσαμε. Είναι αλήθεια οτι δεν πήραμε ο καθένας την μερίδα του και πήραμε αρκετά ορεκτικά, αλλά 22 € για την μερίδα κρέας που μας φέρανε είναι πολλά όπως και να το κάνεις. Στο φινάλε πάω να πάρω 2 κεμπάπ σε σουβλατζίδικο και τα πληρώνω 1,80 € το ένα.


Συνοψίζοντας ένας ωραίος χώρος με διακριτική διακόσμηση, νόστιμο φαγητό καλό σέρβις (δεν ήταν κάτι το τρομερό, απλά καλό. Εξυπηρετικοί άνθρωποι και μάλλον όλοι απο το Λίβανο κάτι που προσθέτει στο μαγαζί), πάντα χαμογελαστοί και υπομονετικοί στις ερωτήσεις των άσχετων (ναι για μας μιλάω) απο λιβανέζικη κουζίνα. Το κακό είναι οτι οι μερίδες του κυρίως φαγητού (και των ορεκτικών αλλά σε χαμηλότερο βαθμό) ήταν πολύ μικρές. Επιπλέον οι τιμές σε σχέση με την ποσότητα είναι μάλλον τσιμπημένες. Με 16€ εμείς μπορούσαμε να φάμε ακόμα (και μάλιστα πήγαμε για παγωτό).


Τελικά ένας χώρος που θα μπορούσε κάποιος να επισκεφτεί για να δει κάτι το διαφορετικό. Σίγουρα δεν είναι μαγαζί που θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς στέκι. Είναι μια ικανοποιητική ενναλακτική για αυτούς που τρώνε συχνά έξω και έχουν βαρεθεί τα ίδια.


Ο Κήπος της Εδέμ
Ναπ. Ζέρβα 12, Γλυφάδα
(Απέναντι απο το Δημαρχείο Γλυφάδας)

Υ.Γ. Έχει κλείσει

1 σχόλιο:

  1. Μου το πρότεινε ένας φίλος. Έψαξα στο internet, σε διάβασα, σε άκουσα, πήρα την κοπελιά και πήγαμε. Το βρήκαμε αμέσως. Βρήκαμε εύκολα τρόπο στάθμευσης -και δωρεάν μάλιστα. Ο χώρος όπως τον περιέγραψες, σχεδόν απλό. Η διακόσμηση πιο μέσα ήταν πιο όμορφη -ασημικά, πιατάκια, ποτηράκια και ωραίο φωτισμό. Οι κουρτίνες ήταν μάλλον από τα ΙΚΕΑ. Ο σερβιτόρος ήταν ευγενικός. Παρείγγειλα ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι έγραψες εδώ -εκτός από το χούμους με κουκουνάρι (παραγγείλαμε σκέτο χούμους) και το γιαούρτι. Τα αντικαταστήσαμε με Falafel μμμμ. Για τα κεφτεδάκια θα συμφωνίσω. Αλλά, όπως είπες, δύο mixgrill ήταν ό,τι πρέπει για δύο καλοφαγάδες. Ήρθαμε και φουσκώσαμε, αλλά το ευχαριστηθήκαμε. Παραγγείλαμε και τον καφέ με το κάρδαμο (ήταν βράδυ 12:30 και ήπια τρια φλιτζανάκια, ενώ η κοπελιά ενάμιση). Πικρό αλλά πολύ ωραίο. Άσε που μας το κέρασαν κιόλας! Έπειτα ήρθε η ώρα να πάμε στην τουαλέτα. Η διακόσμηση εκεί ήταν πολύ όμορφη. Καθρέφτες, ναργιλές, καρεκλάκια, καναπές, λουλουδάκια. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πώς στην πόρτα ανδρών και γυναικών είχε (αντί για το χαζό wc man/ανθρωπάκια που κατουράνε κτλ) πορτραίτα ενός Λιβανέζου άνδρα και μιας Λιβανέζας γυναίκας αντίστοιχα (με παραδοσιακές φορεσιές φαντάζομαι). Ήταν κάτι ευχάριστο και θα ξαναπήγαινα μετά χαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή