4/5/11

Αλάτσι

Επισκέφτηκα το μαγαζί λόγω της φήμης του Θοδωράκη αλλά και πρόσφατα λόγω του μαστερ σεφ Σκαρμούτσου. Ο κόσμος κυμαίνεται ανάμεσα σε φωνακλάδες κοστουμάτους ή σε νεαρά παιδιά που περιμένουν να δουν να ξεπετάγεται κάποιος διάσημος ή κάποιος διαγωνιζόμενος από το σόου του Μέγκα.

Πήγα απογευματάκι χωρίς κράτηση και σε σχεδόν άδειο μαγαζί ο ένας και μοναδικός σερβιτόρος μου είπε πως έχει μόνο ένα τραπέζι ελεύθερο κι αυτό μέχρι τις 8.30. Είχαμε δηλαδή 2 ώρες μπροστά μας για να φάμε, δεν ήθελα να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν πήγαινε 8.30 κι ακόμα τρώγαμε.

Έξω στην είσοδο είδα το σεφ Σκαρμούτσο να καπνίζει, κοίτα να δεις σύμπτωση σκέφτηκα, τον είδαμε το σελέμπριτί μας για σήμερα. Καθώς παραγγείλαμε από τον απλό, καθημερινό και ακριβό κατάλογο και όση ώρα περιμέναμε, ο σεφ του μαγαζιού Σκαρμούτσος φορώντας μια ΦΟΡΜΑ πηγαινοερχόταν στο μαγαζί, έπινε ποτά στο μπαρ, ενώ αδιαφορώντας για τους πελάτες περιφερόταν τριγύρω και αγκάλιαζε κάτι γκόμενες.

Ήμουν ο μόνος άραγε που σκέφτηκε: "Καλά αυτός ο τύπος γιατί δεν είναι στην κουζίνα του να μαγειρεύει?"

Τις 2 ώρες που έκατσα εκεί δεν τον είδα να κατεβαίνει ούτε μια φορά στα μαγειρεία, θα ήταν ή στο μπαρ ή έξω να ντουμανιάζει ή θα τριγύριζε στο μαγαζί προκαλώντας άγχος στους πελάτες μήπως πιαστεί κανα πηρούνι στη φόρμα του.

Απαράδεκτο σκηνικό για ένα υποτίθεται κυριλέ (όπως φαίνεται από τις τιμές) μαγαζί.

Παραγγείλαμε ένα "φορτωμένο" σαγανάκι στο οποίο χάνονταν οι γεύσεις, μια αδιάφορη σαλάτα που ούτε καν τη θυμάμαι(φαντάσου) και μια μπριζόλα που ήταν ΞΕΡΗ. Ίσως το λάθος ήταν δικό μας γιατί την παραγγείλαμε καλοψημένη(επειδή θεωρήσαμε ότι το μαγαζί ήταν γκουρμέ και από προηγούμενες εμπειρίες μας σε γκουρμέ μαγαζιά όταν ζητούσαμε το κρέας μέτριο, μας το έφερναν έτοιμο να βελάξει με σως αίμα που θα κόλαζε και τον Δράκουλα).

Φαντάζομαι ίσως κάποιος θεωρήσει ατού το ότι σερβίρει τα πιάτα με σπιτικές πατάτες από ελαιόλαδο, αλλά come on σπιτική πατάτα ήταν το πρώτο πράγμα που έφτιαξα όταν ήμουν φοιτητής και δεν ήξερα να βράσω ούτε αβγό οπότε σιγά τα αβγά (pun intended).

Ήθελα να μου αρέσει το μαγαζί αλλά με απογοήτευσε, λυπήθηκα και τα λεφτά που έδωσα ενώ μου γκρεμίστηκε και η καλή γνώμη που είχα σχηματίσει για τον Σκαρμούτσο από το σόου. Φαίνεται η φήμη φουσκώνει μυαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου