5/6/11

Φάγαμε την κόκκινη ντομάτα (μέρος δεύτερο)

Όπως ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος έτσι και οι Γευσιχώστες επιστρέφουν για να δουν την πρόοδο (ή μη) κάποιου μαγαζιού που έχουν ξαναπάει. Και θα μου πεις, καλά τόσα μαγαζιά υπάρχουν εσείς στα ίδια πάτε; Άμα οι περιστάσεις και οι παρέες το επιλέξουν γιατί όχι;
Λοιπόν Σάββατο βράδυ και πάλι και όταν μπήκαμε στο μαγαζί ήταν ήδη δυο παρέες εκεί που με την πάροδο της ώρας γίνανε 7, με το που κάτσαμε κατευθείαν ήρθαν τα σερβίτσια και η ιδιοκτήτρια να μας πει τι έχει το μενού (που για κάποιούς αυτό μπορεί να είναι και αρνητικό γιατί δε βλέπεις τιμές). Καταλήξαμε να πάρουμε μία τυροκαυτερή η οποία ήταν αρκετά καυτερή αλλά σε όποιον αρέσουν τα καυτερά (σαν εμένα) θα την ευχαριστηθεί δεόντως.
Πήραμε πιροσκί, τα οποία είχαν γέμιση κιμά και πατάτας, νομίζω, και ήταν αρκετά καλά, ρώσικη σαλάτα που δε δοκίμασα, φέτα ψητή
η οποία ήταν νόστιμη αλλά πρέπει να ήταν ζεσταμένη στο μικροκυμάτων ενώ θα έπρεπε να είναι ψημένη στα κάρβουνα.Επίσης μια τεράστια χωριάτική σαλάτα με πολύ φρέσκα υλικά.
Για κυρίως πήραμε μπριζολάκια που ήταν καλά, αν και μάλλον λόγω του μέρους του ζώου από το οποίο προήλθαν δεν ήταν και πολύ ζουμερά, ψαρονέφρι που ήταν απίστευτα καλά ψημένα (από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει) και άνετα θα μπορούσαμε να έχουμε παραγγείλει και δεύτερη μερίδα και ένα μπιφτέκι το οποίο ήταν μεγάλου μεγέθους όπως βλέπετε.
Όλα συνοδευόντουσαν με πατάτες φρέσκες (που πάντα το θεωρώ ατού για ένα μαγαζί).Επίσης να δοκιμάσετε τη μπύρα που λέγεται Baltika 4.
Σύνολο εμείς, 5 άτομα, για όλα αυτά (συν ένα τσίπουρο κι ένα μπουκάλι κρασί) πληρώσαμε €70. Πολύ καλή τιμή πιστεύω.
Οπότε πιστεύω το μαγαζί καταφέρνει και κρατάει ψηλά την σημαία της ποιότητας και της ποσότητας.


Η κόκκινη ντομάτα: Θράκης 2, Νέο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου