25/7/12

Φάγαν μωρέ, φαγάν, οι χώστες σΤο Μαντρί

Και τι χώστες... Γευσιχώστες!
Κυριακάτικη βραδυνή εξόρμηση, μετά από μια καυτή (στα πρόθυρα της ηλίασης) ημέρας στην παραλία, στα βουνά της Γλυφάδας. Και συγκεκριμένα στην Τερψιθέα (για όσους ξέρουν την περιοχή, στα εκτός) οπότε άμα πάτε καλό είναι να πάτε μόνο με Hummer. Εντάξει, μπορεί να υπερβάλλω λιγάκι αλλά ο δρόμος για να ανέβεις εκεί πάνω δεν είναι και ο καλύτερος. Πιο πάνω από την πλατεία Καραισκάκη, τερματίζοντας την οδό Μικράς Ασίας κάνεις αριστερά και μετά έχει και πινακίδες να σας καθοδηγήσουν (πάλι καλά). Αφού φτάσετε και παρκάρετε στο πολύ άνετο ομολογουμένως πάρκινγκ, θα απολαύσετε την καλύτερη θέα των νοτίων προαστίων.
Τυπική ταβέρνα λοιπόν Το Μαντρί από το 1977 όπως μας ενημερώνει και ο κατάλογος (άμα είναι τόσο χάλια ο δρόμος τώρα δε θέλω να φανταστώ πως θα ήταν τότε).
Μιας και είναι καλοκαίρι φυσιολογικά κάτσαμε έξω στην ευρύχωρη αυλή αλλά και μέσα με μια γρήγορη ματιά (γιατί ήμασταν και 9 άτομα) άμα ήταν χειμώνας πιστεύω άνετα θα ήταν.
Όσο για το φαί, μην περιμένετε τίποτα εκκεντρικό ταβέρνα είπαμε ότι είναι. Πήραμε μια μεσογειακή σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα, μια χωριάτικη και οι δύο φρέσκες, το τζατζίκι του ήταν πολύ καλό ενώ την τυροκαυτερή του θα την προτιμούσα πιο καυτερή. Οι πάτατες φρέσκες (και το έχω ξαναπεί πατάτες φρέσκες πάντα είναι ατού σε ένα μαγαζί). Φέτα ψητή στο πήλινο που ήτανε καυτή αλλά άξιζε τα λεφτά της και για μεζέδες πήραμε μία τηγανιά κρασάτη με ντομάτα και πιπεριά σβημένη σε κρασί και μία τηγανιά με σως μουστάρδας. Χοιρινά και τα δύο, δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τις δύο, ίσως ελάχιστα αυτή με τη σως. Το κρέας πάντως "έλιωνε" στο στόμα.

Κάπου εδώ να αναφέρω ότι το σέρβις ήταν ευγενικό, εξυπηρετικό και γρήγορο.
Και για κυρίως πήραμε 3 κιλά παϊδάκια από τα οποία το 1.5 κιλό το φάγαμε εγώ και ο Ζαμπόνις. Α, και μισό κιλό έφαγε ο φίλος Γιώργος. Ήταν καλά κομμένα (γιατί το παϊδάκι πρέπει να ξέρει ο κρεοπώλης να το κόψει) και σωστά ψημένα, (ούτε άψητα ούτε καμένα).
Η μόνη μου ένσταση είναι στις τιμές. Είναι λίγο, εως πολύ, τσιμπημένες (εκτός και αν πληρώνεις και τη θέα οπότε πάω πάσο). Σύνολο 9 άτομα, μαζί με ένα λίτρο κρασί, 2 μπύρες και 5 αναψυκτικά πληρώσαμε €177. Δε το λες και φτηνά. Πάντως φάγαμε καλά και αυτό έχει σημασία.

Το Μαντρί

Βαρδουσίων 29, Τερψιθέα Γλυφάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου