14/10/12

Ελλάδος Εικόνες

Παρασκευή βράδυ, μια φίλη επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Ρωσία και λέμε να το γιορτάσουμε κάπου με μουσική, ζέστη (βασικό για εκείνη) και φυσικά φαί.

Μετά από ένα μίνι συμβούλιο (στο οποίο ουσιαστικά αποφάσισε μόνη της η ταξιδιάρα ψυχή) αποφασίστηκε με δημοκρατικές διαδικασίες που θα ζήλευαν οι Ναζί να πάμε στο Ελλάδος Εικόνες. Όχι ότι μας χάλασε τους υπόλοιπους αλλά λέμε τώρα.


Το μαγαζί είναι στο Παλαιό Φάληρο, σε ένα δρόμο με αρκετά φαγάδικα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα τον επισκεφτούμε ξανά...σύντομα. Το πρώτο πράγμα που είδα θετικά είναι ότι το μαγαζί έχει απέξω ένα άτομο που χωρίς να είναι παρκαδόρος ή να χρεώνει κάτι δίνει στο κόσμο που θέλει να ερθει στο μαγαζί όσο το δυνατόν καλύτερες συμβουλές για να παρκάρει. Υπάρχει ένα θέμα στο πάρκιν στην περιοχή, αλλά εμείς βρήκαμε σχετικά γρήγορα και αρκετά κοντά (δεν ακούσαμε παράπονο από τακουνοφορούσα οπότε....).


Από άποψη διακόσμησης το μαγαζί είναι ένας ευχάριστος χώρος, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο ή εξεζητημένο. Το μόνο κακό της βραδιάς ήταν ότι αν και το τραπέζι μας ήταν καλό (χωρίς να έχουμε κλείσει πρωτύτερα) ήταν πίσω από μια κολώνα και επειδή ο γκαντέμης της υπόθεσης (εγώ) έκατσα πίσω από την κολώνα, δεν είδα την ορχήστρα ποτέ... ναι το μαγαζί έχει και ορχήστρα.


Το σέρβις ικανότατο, γρήγορο και ευγενικό, δε μας έλειψε τίποτα και ποτέ. Δηλαδή ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι παντού, ενώ πρέπει να αναφέρω ότι το μαγαζί ήταν και σχεδόν γεμάτο. ένα μπράβο στα παιδιά οφείλω να το πω.


Για το φαγητό δεν έχω πολλά πράγματα να πω, το ξέρω είναι περίεργο. Βασικά επειδή είχαμε πέσει στη περίπτωση και οι περισσότεροι ήμασταν φαγωμένοι πήραμε μόνο μια σαλάτα και ένα mix κρεατικών για 4 άτομα. Και τα 2 ήταν πολύ καλά και το κρέας ήταν μαγειρεμένο πραγματικά πολύ καλά, σε επίπεδα πολύ ανώτερα του μέσου. Δυστυχώς υπάρχει και κάτι κακό εδώ. Και αυτό ήταν το μέγεθος. Για ποικιλία 4 ατόμων... ήταν πολύ μικρή. Δηλαδή φαγωμένοι και την τσακίσαμε πολύ παραπάνω από άνετα. Μόνος μου την είχα στεγνά...ακόμα και φαγωμένος...οκ είμαι περίπτωση αλλά πάλι, το μέγεθος μετράει! (στο φαΐ τουλάχιστον γιατί στο άλλο δε ξέρω καταλαβαίνετε...)


Οι τιμές ήταν μάλλον ανεβασμένες, αν βάλουμε και το μέγεθος των μερίδων στο συλλογισμό. 40 € για αυτή τη ποικιλία είναι πολλά. Οι μερίδες κυμαίνονται από 7,5 μέχρι 10€ και τα ορεκτικά κινούνται στα ίδια επίπεδα. Γενικά χωρίς να το λές πολύ ακριβό, δεν είναι και το φτηνότερο.


Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μετά το φαγητό και αφού η ορχήστρα άρχισε το... ντιριντάχτα, περάσαμε πολύ καλά (υπάρχουν φωτογραφίες με χορούς πάνω στα τραπέζια που πρέπει να βρω και να καταστρέψω...). Οπότε στη τιμή περιλαμβάνεται και η διασκέδαση.


Για να ανακεφαλαιώσουμε, ένας ευχάριστος χώρος σε μια περιοχή ενδιαφέρουσα (για Γευσιχώστες τουλάχιστον) και με προσωπικό που ξέρει τι κάνει και το κάνει καλά. Το φαγητό είναι πολύ καλό, αλλά ακριβό αν πάτε μόνο για το φαγητό. Ωστόσο αν σκοπεύετε να πάτε και για τη διασκέδαση, μπορώ να πω ότι θα αποζημιωθείτε. Δε ξέρω αν είναι μέρος για στέκι, αλλά είναι σίγουρα ένας ευχάριστος χώρος για να επισκέπτεσαι μια ή δύο φορές το μήνα.

Ελλάδος Εικόνες
Ευξείνου Πόντου 183, Παλαιό Φάληρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου