27/6/14

Παν μέτρον... Αρίστος

Μάθαμε από τους κατασκόπους μας (ωραία θα ήταν να έχουμε αλλά...) ότι άνοιξε νέο μαγαζί στη Γλυφάδα με ειδικότητα στα κεμπάπ. Και το όνομα αυτού (Εξοχικόν Κεμπαπτζίδικον) Κυρ Αρίστος. Πήγαμε λοιπόν και εμείς να δούμε αν θα του δώσουμε αριστείο ή όχι. Πρώτη καλή εντύπωση είναι το μέρος. Κοντά στο Δημαρχείο της Γλυφάδας, δίπλα στο τεράστιο πάρκινγκ που βρίσκεται εκεί. Σπάνιο να μη βρείτε να παρκάρετε κοντά στο μαγαζί. Επιπλέον το μαγαζί δεν βρίσκεται πάνω σε κάποιον κεντρικό δρόμο, το οποίο σημαίνει ότι από άποψη κίνησης είναι αρκετά ήσυχο.

Δεύτερη καλή εντύπωση είναι το μαγαζί σαν διακόσμηση και χώρος. Είναι μια παλιά μονοκατοικία με μεγάλο κήπο, που έχει προσαρμοστεί σε εστιατόριο (γιατί σουβλατζίδικο δε το λες, σουβλακερί δε το λες, κάτι σε ταβερνούλα κάνει). Ο μεγάλος κήπος έχει αρκετά τραπέζια, αλλά όχι τόσα ώστε να είναι στριμωγμένα ενώ το μαγαζί έχει και εσωτερικό χώρο, προφανώς για τον χειμώνα. Σαν σύνολο είναι πολύ ωραίο μαγαζί, προσεγμένο αλλά χωρίς υπερβολές και επιτήδευση όπως έχουμε δει σε αρκετά. Δεν θέλει να εντυπωσιάσει, θέλει να αρέσει και τα καταφέρνει.

Τρίτη καλή εντύπωση είναι το σέρβις. Το μαγαζί είναι αρκετά μεγάλο, αλλά ο αριθμός των σερβιτόρων, μέτρησα τουλάχιστον 6-7, βοηθάει στο να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Η αλήθεια είναι ότι λόγω αριθμού σερβιτόρων και πελατών γίνονται μερικά μικρολαθάκια που και που (δεν έγινε σε εμάς, το ακούσαμε) αλλά είναι πταίσματα, άλλωστε το μαγαζί είναι καινούργιο, τα παιδιά θέλουν λίγο χρόνο να το ρολάρουν. Κατά τ' άλλα περιποίηση σαν εστιατόριο ακριβό, άδειαζε η κανάτα με το νερό και σε χρόνο dt ερχόταν άλλη. Χωρίς να νιώθεις ότι σε παρακολουθούν.

Πάμε τώρα στο αγαπημένο μας κομμάτι. Στο φαΐ. Η ποικιλία δεν είναι τεράστια, αν και στα ορεκτικά είχαμε σοβαρό θέμα με τον Κοιλιόδουλο. Είναι πολλά και τόσο ενδιαφέροντα που δεν μπορείς να αποφασίσεις τι να πάρεις. Κατά τα άλλα το μαγαζί διαθέτει 3 είδη κεμπάπ και 3 είδη σούβλας είτε κατά μόνας είτε σε συνδυασμούς, είτε σε μερίδες. Εδώ να πω εμένα τι μου άρεσε πολύ στο μενού του μαγαζιού. Δεν είχε πουθενά κεμπάπ τυλιχτό. Κρατάει χαρακτήρα, δεν είναι σουβλατζίδικο, είναι κεμπαπτζίδικο. Εγώ στη φέρνω την πίτα, αλλά δε στο τυλίγω, αν το θες κάντο μόνος σου. Η παραγγελία μας ήταν αρκετά λογική για εμάς. Μια τυροκαυτερή (σας ξαφνιάσαμε το ξέρω), μια μερίδα πατάτες, μια μερίδα πίτες και μια μερίδα-ποικιλία Αρίστος. Αν σας φαίνονται λίγα εκ πρώτης όψεως είναι γιατί την ποικιλία την διαλέξαμε επειδή είχε 6 επιλογές κρέατος και δύο ορεκτικά (παστουρμά και σουτζούκι). Πρακτικά μυαλά κύριοι... απλά δουλεύουν μόνο στο φαΐ.

Ξεκινάμε από την τυροκαυτερή, η οποία ήταν καλή, όχι τόσο καυτερή βέβαια όπως συνήθως γίνεται, ωστόσο την τιμήσαμε δεόντως. Οι πατάτες κομμένες στο χέρι και χωρίς σχεδόν καθόλου λάδι, όπως πρέπει να είναι, το ίδιο και οι πίτες, αλάδωτες και με αλατάκι, ρίγανη και κόκκινο πιππέρι τόσο ώστε να μην καίνε, αλλά να έχει μια ευχάριστη αλλαγή γεύσης. Γενικά τα ορεκτικά έκαναν καλή εντύπωση. Εδώ επίσης θα προσθέσω και τον παστουρμά και το σουτζούκι, τα οποία ναι μεν ήρθαν σαν κυρίως και με το κυρίως, αλλά πρακτικά είναι στα ορεκτικά. Και τα δύο πολύ καλά, κανένα ιδιαίτερα καυτερό, αλλά καθαρά, σωστά κομμένα και καλά ψημένα. Ειδκά ο παστουρμάς παίζει πολύ στα ορεκτικά, έχει 3 ή 4 παραλλαγές, οπότε τον προτείνουμε άνετα.

Το κρέας που μας ήρθε, αρνί, μοσχάρι και κοτόπουλο, ήταν ψημένο καλά και είχε κρατήσει και το ζουμί που έπρεπε. Συνοδευόταν από ντομάτα και πιπεριά ψητές και κρεμμυδάκι με άνιθο και λίγο κόκκινο πιππέρι. Επιπλέον η ποικιλία από κάτω της έχει 3 πίτες, οι οποίες επειδή απορροφούν ότι ζουμί φύγει από το κρέας και από τα λαχανικά γίνονται λουκούμι. Κατά τα άλλα τα κρέατα μας άρεσαν πάρα πολύ και τα εξοντώσαμε εύκολα.

Όπως πάντα τελευταίο, επειδή θέλουμε να τον ξεχάσουμε αλλά μας θυμάται αυτός, έχουμε τον λογαριασμό. Ο οποίος δεν ήταν και τόσο τρομακτικός. Μαζί με το tip για τα παιδιά που κάνανε τόσο καλή δουλειά 15 € το άτομο. Οι τιμές μπορεί να είναι ένα σκαλί (ίσως λιγότερο) πιο πάνω από ένα σουλβατζίδικο αλλά το μαγαζί είναι εξειδικευμένο και δε το λες παράλογο. Ειδικά για Γλυφάδα είναι αρκετά καλές τιμές. Και να πω και κάτι που δε περίμενα ποτέ ότι θα γράψω. Με τα 15 αυτά ευρώ χορτάσαμε. Δε σκάσαμε, αλλά χορτάσαμε. Να πούμε ότι στο τέλος το μαγαζί κερνάει και ένα σφηνάκι μαστίχα για τη χώνεψη. Και δε ξέρω αν το κάνουν σε όλα τα τραπέζια, σε εμάς έφεραν και ένα σφηνάκι λεμοντσέλο. Τώρα το κάνουν σε όλους, το κάνανε σε εμάς που μας είδαν μάχιμους; Δε ξέρω, θα ξαναπάω να σας πω. 

Ανακεφαλαιώνοντας, Άριστα στο σημείο, Άριστα στο χώρο και τη διακόσμηση, Άριστα στην εξυπηρέτηση. Το φαγητό πολύ καλό και οι τιμές αρκετά χαμηλότερες από αυτό που θα μπορούσαν να είναι. Ο Κυρ Αρίστος αρίστευσε.



Εξοχικόν Κεμπαπτζίδικον Κυρ Αρίστος
Σάββα Λαζαρίδη 3, Γλυφάδα

Υ.Γ. Ο Κυρ Αρίστος έγινε Πρόεδρος. Κοινώς μετονομάστηκε από Κυρ Αρίστος σε Ο Πρόεδρος, στις 17-09-2014. Εγώ προσωπικά (Κοιλιόδουλος) προτιμούσα την παλαιά ονομασία αλλά αυτά απ'ότι καταλαβαίνω είναι θέματα του franchise. Αλλά ευελπιστώ να κρατήσει τα καλά χαρακτηριστικά που διακρίναμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου