29/10/14

Spring rolls all year round

Είναι από εκείνες τις ημέρες που ο καιρός και η διάθεση είναι κάπως περίεργη, και ψάχνεις να δεις, τι δεν έχεις φάει όλη την βδομάδα και σου έρχεται η θεία φώτιση ως μάννα εξ ουρανού από το πουθενά. Και κάπως έτσι ξεκινάει η περιήγηση του ουρανίσκου μας και ξεκινάμε αμέσως το γευστικό ταξίδι των αισθήσεων.

Μετά από ολιγόλεπτη καθυστέρηση φτάσαμε στον προορισμό μας, άτιμο πράγμα ο πλοηγός (Ελληνιστί Gps τεχνολογικό επίτευγμα των Ελλήνων και αυτό καθώς ο πρώτος πλοηγός ήταν ο μηχανισμός των Αντικυθήρων που θα έλεγε και ο Λιακόπουλος), σε βγάζει απευθείας έξω από το μαγαζί). Το μαγαζί εκ πρώτης όψεως δεν σε τραβάει, γιατί είναι μικρό και λιτό στη διακόσμηση του, θα μπορούσε να ήταν πιο φαντεζί και πιο "πλούσιο". Βέβαια υπάρχουν οι πίνακες που δίνουν μια δυναμική στο χώρο, όπου αν τους προσέξεις καλύτερα, έχουν την δική τους άποψη και ταιριάζουν, τελικά, με τη λιτή διακόσμηση που έχει το μαγαζί.

Πρόσβαση εύκολη για να πας στο μαγαζί (σχετικά κοντά είναι και το μετρό της Πανόρμου) και με σχετική ευκολία(;) στο parking. Εκείνο που μου τράβηξε πιο πολύ την προσοχή (και με κέρδισε) ήταν πως η κουζίνα του ήταν πεντακάθαρη και οι μάγειρες ήταν Κινέζοι, που ήξεραν άπταιστα Ελληνικά. Τα παιδιά της υποδοχής σε κερδίζουν με την ευγένεια, και το ότι μιλάνε άπταιστα Ελληνικά ενώ είναι Κινέζοι.

Μετά από την περιήγηση του χώρου ας περάσουμε στην Αμβροσία του ουρανίσκου μας. Με μια ματιά στο menu προσέχουμε ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία εδεσμάτων (αν και μικρό σχετικά) από spring rolls μέχρι θαλασσινά που είναι και το πιο ακριβό έδεσμα του (στα 11€). Καθίσαμε με την παρέα, και μετά από ώριμη και περιεκτική ανάλυση του τι θέλει ο ουρανίσκος μας να γευτεί πήραμε ένα κλασικό spring rolls vegetables (3€), ένα γλυκόξινο κοτόπουλο (7.4€), ένα χοιρινό με κινέζικα μανιτάρια και μπαμπού (7.4€), ένα κλασικό ρύζι με αυγό (4.5€), ένα καταπληκτικό πολυνησιακό ρύζι με κάρυ (5€), ένα chow mein noodles vegetables(4.5€). Όλα ήταν ένα και ένα και με πολύ μεράκι και αγάπη φτιαγμένα.

Ας τα πιάσουμε από την αρχή, τα Spring Rolls ήρθαν πρώτα στο τραπέζι (για να ξεκινήσει ο χορός των αισθήσεων που λέγαμε) 2 τεμάχια γαρ (αν και θα θεωρούσα ικανοποιητική ποσότητα ένα για κάθε άτομο) με συνοδευτική γλυκόξινη σάλτσα που ταίριαζε απόλυτα. Μετά ήρθε το πρώτο κρεατικό του τραπεζιού που δεν ήταν άλλο από το γλυκόξινο κοτόπουλο. Ένα πιάτο αρκετά ικανοποιητικό θα έλεγα και χορταστικό. Μετά μπαίνουν στον χορό οι χορεύτριες του ρυζιού, με την κλασική αυγουπεροχή να έρχεται πρώτη στο τραπέζι και να ακολουθεί η Πολυνησιακή πανδαισία του κάρυ. Πριν καλά καλά καταλάβουμε τι τρέχει, έρχονται τα noodles μαζί με το δεύτερο κρεατικό της βραδιάς ,που με τα μπαμπού του, μας έδωσε ακόμα ένα χτύπημα γευστικής απόλαυσης.

Μετά από ένα όμορφο ταξίδι αισθησιακών γεύσεων στην χώρας της ανατολής με την πλούσια παράδοση γεύσεων και ιστορίας, έφτασε η ώρα της ψυχρολουσίας (ναι ναι αυτή που όλη θέλουν να αποφύγουν γκούχου γκούχου). Διαπίστωσα πως για ένα καλό γευστικό και χορταστικό menu τριών ατόμων, ήταν πολύ καλές οι τιμές του, μόνο 33€ πληρώσαμε για ένα menu 6 πιάτων.
Πάρα πολύ καλό εάν αναλογιστούμε άλλα μαγαζιά του ίδιου περιεχομένου έχουν τις τιμές στο Everest.

Μια επίσκεψη θεωρώ ότι θα πείσει και τον πιο άπιστο και αναποφάσιστο επισκέπτη να αλλάξει γνώμη για το συγκεκριμένο είδος κουζίνας, εάν δεν έχει δοκιμάσει ποτέ.

Spring Rolls, Τριφυλλίας 91, Αμπελόκηποι

Έχωσε ο Αμβρόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου