29/10/15

Κινέζικη πρωτοχρονιά!


Έ, όχι ακριβώς, άλλωστε έχει περάσει, αλλά επειδή είχαμε παραξεφτιλίσει τα σουβλάκια και λοιπά εγχώρια και γενικά παραδοσιακά, είπαμε με Κοιλιόδουλο να πάμε προς ανατολή μεριά και να δοκιμάσουμε κινέζικο.

Ο στόχος μας ήταν το Golden Phoenix για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι παλαιότερα ήταν σχετικά κοντά μας, αλλά τότε ήμασταν μικροί και ανόητοι και δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ. Ο δεύτερος είναι ότι είναι ένα από τα λίγα (στα δάχτυλα του ενός χεριού τα μετράς) κινέζικα εστιατόρια στη περιοχή. Και ο τρίτος και σημαντικότατος είναι ότι κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Παρασκευή και Κυριακή έχει μπουφέ! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

Το μαγαζί βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχή της Μεταξά, (στο φημισμένο στενό της "Μπιφτεκούπολης") ένα σημείο που δεν έχει πολλά από άποψη καφετέριας και εξόδου, αλλά έχει πολλά από άποψη φαγητού. Το καλό της περιοχής είναι ότι αν και τα στενά στα οποία βρίσκονται αυτά τα μαγαζιά είναι πολύ δύσκολα στο παρκάρισμα, η γύρω περιοχή έχει αρκετό διαθέσιμο χώρο. Θα χρειαστείτε πολύ τύχη να παρκάρετε απέξω, αλλά θα βρείτε σίγουρα αρκετά κοντά.

Το μαγαζί το ίδιο, είναι όπως θα το περιμένατε, καθαρό κινέζικο στυλ, όχι σε βαθμό υπερβολικό. Ξέρεις ότι μπήκες σε κινέζικο, αλλά δε στο πετάνε στη μούρη σου με κάθε ευκαιρία. Στον ίδιο βαθμό και το προσωπικό, μισό και μισό από Κίνα και από Ελλάδα. Εξυπηρετικότατοι δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο, έλειψα 1 λεπτό από το τραπέζι και είχαν καθαρίσει ότι έπρεπε να καθαριστεί χωρίς να το πάρω χαμπάρι, μπράβο τους.

Πάμε τώρα στο φαγητό... και εδώ αγαπητοί μου... θέλει δουλειά... Όπως σας είπα είχε μπουφέ όταν πήγαμε. Πήγαμε στον «απλό» όπως τον λέγανε μπουφέ. Έ λοιπόν ο απλός αυτός μπουφές είχε τόσα πράγματα που έβαζε κάτω και μπουφέ για γάμο (που λέει ο λόγος). Είχε από σούσι μέχρι φιλέτο κοτόπουλο σε καλαμάκι. Να σας πω απλώς εγώ τι έφαγα και τις γνώμες για όσα μπόρεσα να συγκρατήσω από την παρέα (γιατί πετύχαμε και γνωστούς εκεί, μια ευχάριστη έκπληξη).

Επειδή το να το πάω όπως συνήθως θα μας πάρει ώρα... ας το πάω για μια φορά χονδρική... Εγώ δοκίμασα (ή μάλλον θυμάμαι ότι δοκίμασα) Spring Rolls, πουγκί με θαλασσινά, πάπια τραγανή, φιλέτο κοτόπουλο πανέ σε καλαμάκι (και όχι καλαμάκι κοτόπουλο), noodles, κοτόπουλο τεριάκι, χοιρινό μουσου, κοτόπουλο με ξηρούς καρπούς και χοιρινό με μανιτάρια και πικάντικη σάλτσα. Αυτά τα λίγα. Να (ξανά) αναφέρω ότι επίσης υπήρχε σούσι το οποίο δε δοκίμασα για 2 λόγους. Πρώτον ο σωστός τρόπος για να φας σούσι είναι να τρως μόνο αυτό και τίποτα άλλο και δεύτερον, ΤΟ ΣΟΥΣΙ ΕΙΝΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ!!! Κόλλημα προσωπικό μην ασχολείστε. Ενδεχομένως να ξεχνάω και κάποια ακόμα πράγματα γιατί ναι η ποικιλία ήταν τόσο μεγάλη. Και ήταν ο μικρός μπουφές!!

Από γεύσεις μπορώ να πω ότι μας άρεσαν όλα όσα δοκιμάσαμε. Δεν υπήρχε κανένα παράπονο από το φαγητό, ίσως βοήθησε και το γεγονός ότι ήταν μια εντελώς διαφορετική κουζίνα και δεν είχαμε ακριβώς μέτρο σύγκρισης. Το μόνο αρνητικό που βρήκα να πω, ήταν ότι τα noodles μου ήταν κρύα. Αλλά εντάξει, μπουφές ήταν δε μπορώ να έχω απαίτηση, εξαρτάται και πόσοι τα παίρνουν. Γενικά οι γεύσεις μας άρεσαν πολύ. Επιπλέον υπήρχε και μια σως που μπορούσες να πάρεις, η οποία έχει βάση το κακάο, ήταν αρκετά γλυκιά. Αυτή να πω την αλήθεια δε μου άρεσε, αλλά δεν ήταν ούτε απαραίτητη, ούτε επηρέασε κάποιο από τα φαγητά καθόλου. Και άλλωστε σε άλλον μπορεί να άρεσε, γούστα ρε παιδί μου!

Στον μπουφέ περιλαμβάνεται και γλυκό και μάλιστα έχει διάφορα γλυκά, από λουκουμάδες μέχρι κέικ και επιπλέον σοκολάτα για να βάλεις στους λουκουμάδες. Δυστυχώς εδώ τα πράγματα χαλάνε λίγο. Πήραμε λίγο από όλα τα γλυκά και δεν μας άρεσε σχεδόν κανένα (ένα από τα σιροπιαστά, σαν μπακλαβαδάκι ένα πράμα, τρωγότανε, αλλά αυτό ήταν όλο). Πραγματικά τα γλυκά άδικα σηκωθήκαμε να τα πάρουμε. Παραπάνω από τα μισά έμειναν πάνω στο τραπέζι.

Και πάμε τώρα για την λυπητερή, όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα είχα κάτι να πω αφού το μαγαζί όπως είπα έχει είσοδο και μπουφέ. Αλλά όμως. Η είσοδος για τον μπουφέ είναι 16,50€, το οποίο το θεωρήσαμε νορμάλ για μπουφέ και για κινέζικο και για Γλυφάδα. Το λογικό είναι πως ότι πιεις δεν περιλαμβάνεται στην τιμή και είναι πλήρως αποδεκτό. Πήραμε για να πιούμε 3 μπουκάλια νερό και 1 λίτρο κρασί. Και πληρώσαμε 20 ευρώ παραπάνω. 2€ το μπουκάλι το νερό έκαστος και 14€ ένα λίτρο κρασί χύμα. Εντάξει καταλαβαίνω ότι τα ποτά δεν περιλαμβάνονται και πληρώνονται ξεχωριστά και η τιμή για τον μπουφέ είναι πολύ καλή, αλλά ρε παιδιά, τόσο δε χρεώνεται το χύμα κρασί ούτε στου Ψυρρή ή στο Γκάζι!

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε καλό σημείο και με άνετο πάρκινγκ αρκετά κοντά, με ταιριαστή διακόσμηση και πολύ καλή εξυπηρέτηση, με φοβερή ποικιλία στον μπουφέ (και πραγματικά θέλω να δω τον Grande μπουφέ, είμαι αφάνταστα περίεργος) πολύ ωραίες γεύσεις, που όμως μας τα χαλάει στα γλυκά και στην υπερβολική τιμή των ποτών. Αναμφισβήτητα σας προτείνω να πάτε για να δοκιμάσετε τις διαφορετικές γεύσεις, αλλά κρατήστε τα χρήματά σας για να πιείτε ένα κρασί αλλού... και να πάρετε και κανένα παγωτό.

Golden Phoenix
Κωνσταντινουπόλεως 13, Γλυφάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου