13/11/15

Όταν κυλάει η ρακή...

Με αφορμή την ονομαστική εορτή ενός φίλου βρέθηκα χτες το βράδυ στο Raki n' rolls. Αυτοπροσδιορίζεται σε καφέ - μουσικό μεζεδοπωλείο και όντως έτσι είναι. Η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα το μαγαζί όχι γιατί δεν είναι σε κεντρικό δρόμο εκεί που βρίσκεται και είναι κάπου απόμερα αλλά γιατί είναι λίγο πιο έξω από εκεί που κινούμαι γευστικά αλλά και οδικά. Και για να εξηγούμαι όταν έχεις "οργώσει" τη Γλυφάδα για φαγητό και όχι μόνο και τα μαγαζιά ανοιγοκλείνουν εν ριπή οφθαλμού με αποτέλεσμα να μην τα προλαβαίνεις, ε, ο Άγιος Δημήτριος πέφτει κομματάκι μακριά.

 Τέλος πάντων ας είναι καλά το παιδί και να τον χαιρόμαστε οι φίλοι του που μας έβγαλε και μας κέρασε και όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρω τι παίζει από τιμές. Και για να είμαι πιο σωστός με μια πολύ πρόχειρη ματιά που έριξα στον κατάλογο (έξυπνος και καλογραμμένος) οι τιμές του μου φάνηκαν φτηνές ως κανονικές, αλλά πρέπει να ξαναπάω με τον Ζαμπόνις για πιο εμπεριστατωμένη ματιά.

Λοιπόν το μαγαζί βρίσκεται στα όρια Αγίου Δημητρίου και Δάφνης. Εγώ βρήκα πολύ άνετα να παρκάρω, ακριβώς έξω από το μαγαζί, αλλά δεν ξέρω αν έφταιγε ότι χτες ήταν μέρα γενικής απεργίας και όλοι είχαν ξεχυθεί στους δρόμους με τα αυτοκίνητα τους (ενώ τις άλλες μέρες δεν το κάνουν αυτό, όχι...).

Το μαγαζί όπως μπαίνεις έχει μία μπάρα μικρή στα δεξιά ή απέναντι καθώς έχει δύο εισόδους, πίσω από την μπάρα μέσα από ένα άνοιγμα απ'όπου βγαίνουν τα πιάτα φαίνεται λίγο η κουζίνα ενώ από πάνω ο τοίχος έχει διάφορα αποφθέγματα, ενώ στον άλλον τοίχο κυριαρχεί το ξύλο με τρία "μπουκάλια" διαφορετικού χρώματος το καθένα. Για να πω την αλήθεια μου το μαγαζί είναι κάπως στριμόκωλο (αλλά είχα ωραία θέα - αν διαβάζει η κοπελίτσα που καθόταν στο απέναντι τραπέζι κι έπινε ρακόμελο ενώ η φίλη της, που εμένα μου έφερνε στην ομοιότητα για τη Φαίη Σκορδά, έπινε μπύρα ας στείλει το τηλέφωνο της) καθώς κάθεσαι στριμωγμένος για να χωρέσουν όσα περισσότερα τραπέζια γίνεται (και παρόλα αυτά κόσμος ήρθε για να κάτσει και έφυγε όντας άτυχος) και να υπάρχουν και οι απαραίτητοι διάδρομοι για να περνάνε οι σερβιτόροι/ες. Κι όταν ανοίγει ο καιρός βγάζει και τα τραπεζάκια του έξω. Επίσης έχει χώρο σαν σκηνή καθώς απ'ότι έμαθα συχνά πυκνά διοργανώνει live και η χτεσινή βραδιά ήταν μία από αυτές με τα παιδιά που έκαναν πρόγραμμα (Sofita & Παναγιώτης Αυγερινός κι ένα παλικάρι στα τύμπανα) να είναι πολύ καλοί και να κάνουν κέφι (εντάξει δεν ανεβήκαμε και στα τραπέζια αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του μαγαζιού).
Για να επανέλθω στα του σέρβις τα παιδιά που δουλεύουν είναι ευγενικά αλλά υπάρχουν κάποια θεματάκια που πρέπει να λυθούν ως προς την ταχύτητα και τα αποδίδω στο ότι το μαγαζί είναι σχετικά καινούργιο ακόμα.

Στα του φαγητού τώρα πήραμε 1 μερίδα κολοκυθάκια, 3-4 μερίδες πατάτες τηγανιτές φρέσκιες, τηγανιά του ρακί, φιλετάκια κοτόπουλο, 2 μερίδες μπιφτεκάκια, χωριάτικες σαλάτες, μπόλικες μπύρες, άφθονο κρασί και ρακή καθώς ήμασταν και 10-12 άτομα. Τα κολοκυθάκια τηγανιτά ήταν καλά, χωρίς να ξετρελαίνουν, οι πατάτες λίγο πιο ωραίες (φαν της πατάτας βλέπετε) η σαλάτα φρέσκια, τα φιλετάκια ωραία με τη σως τους και η τηγανιά του ρακί αξιοπρεπέστατη (και πιστεύω ότι εκτός από χοιρινό είχε και κοτόπουλο) αλλά εκεί που εντυπωσιάστηκα ήταν στα μπιφτεκάκια. Μία μερίδα με 5 μπιφτεκάκια που συνοδευόταν από πίτα κομμένη σε ισάριθμα κομμάτια, μπόλικες πατάτες (ναι, κι άλλες πατάτες) κρεμμυδάκι και ντοματούλα. Ήταν καλά ψημένα, λίγο πικάντικα, λίγο μυρωδάτα, τα τίμησα δεόντως.

Επειδή εγώ την έκανα νωρίτερα από τους υπόλοιπους δεν ξέρω αν παρήγγειλαν και άλλα ή πήραν κάποιο επιδόρπιο.

Και για να ανακεφαλαιώσω ένα μαγαζί σε καλό σημείο, εύκολο(;) πάρκινγκ, ωραίο χώρο αλλά κάπως στριμωγμένο, κάνει ωραία live, ευγενικό σέρβις που θέλει λίγη βελτίωση στην ταχύτητα και καλές (ειδικά αν πληρώνει άλλος) τιμές.

Raki n' rolls
Αίνου 79 και Παλληκαρίδη,
Άγιος Δημήτριος
Υ.Γ. Έχει κλείσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου