8/9/16

Il Desto... Βρε για δέστο...

Ξεκινάω με μια απολογία. Το μαγαζί το ανακάλυψα (γιατί τα παιδιά που πήγα μαζί το ξέρανε καιρό) κοντά στον καιρό που έκλεινε. Τη στιγμή που γράφω αυτή τη κριτική το μαγαζί δεν λειτουργεί και θα ανοίξει πάλι κοντά στο Πάσχα. Του χρόνου πλέον...

Επιπλέον το μαγαζί βρίσκεται μακριά από τα συνήθη πεδία κυνηγιού μας. Είναι ανάμεσα στην Ψάθα και το Αλεποχώρι (κοντά στα Μέγαρα). Χοντρά χοντρά μια ώρα από την Αθήνα ανάλογα και από που ξεκινάμε. Αλλά τι να κάνω, εκεί πήγα διακοπές. Πάντως το καλό είναι ότι υπάρχει εύκολο πάρκινγκ κοντά, άλλωστε είστε σε ένα δρόμο μπροστά στη θάλασσα, δεν είναι ότι θα εμποδίσετε την κίνηση αν παρκάρετε πάνω στον δρόμο...

Το μαγαζί όπως υπονοεί (ή μάλλον φωνάζει) το όνομά του έχει ιταλική κουζίνα. Είναι προέκταση ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται πίσω του, δίπλα στη πισίνα και σχεδόν μπροστά στη θάλασσα. Επιπλέον δεν υπάρχει, ή αν υπάρχει δεν μου τον έδειξαν, εσωτερικός χώρος, είναι όλο ανοιχτό στον κήπο του ξενοδοχείου. Σαν χώρος είναι πολύ ωραίος, καθώς με ελάχιστη διακόσμηση σου προσφέρει ένα πολύ ωραίο περιβάλλον.

Επειδή η φίλη με την οποία είχαμε πάει γνωρίζει τους ιδιοκτήτες (βασικά τους πάντες) εκεί πέρα, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την εξυπηρέτηση γιατί πολύ απλά ήμασταν γνωστοί. Οπότε ναι μεν όλα ήταν αψογα, αλλά δε ξέρω να σας πω αν αυτό γίνεται σε όλους. Σαν κατάλογος, εκτός από κλασσικά πίτσα και ζυμαρικά, υπάρχουν και επιπλέον επιλογές της ώρας. Προφανώς καθόλου μαγειρευτά.

Πήγαμε 2-3 φορές εκεί πέρα οπότε δε θα μιλήσω για συγκεκριμένα πιάτα, αλλά για την γενική εντύπωση που έχω. Όλα τα ζυμαρικά είναι πολύ καλά, αν και όχι χειροποίητα. Δεν μας ενόχλησε, αλλά οφείλω να το αναφέρω για κάποιους που είναι απαιτητικοί. Ωστόσο το βράσιμο και το δέσιμο της σάλτσας είναι πολύ καλό και δείχνει ότι η κουζίνα είναι προσεγμένη και δίνει σημασία στις λεπτομέρειες. Οι πίτσες είναι πάρα πολύ καλές, με τα υλικά να είναι φρεσκότατα και την ζύμη, αν και όχι λεπτή όπως η κλασσική ιταλική πίτσα, να μην είναι ιδιαιτέρως φουσκωτική. Από τις πολύ καλές πίτσες σε τέτοιου είδους μαγαζί. Γενικά όλα τα πιάτα ήρθανε πολύ προσεγμένα, τόσο στο ψήσιμο, όσο και στην παρουσίασή τους. Το μαγαζί προσφέρει επίσης αρκετά γλυκά, ενώ το παγωτό του είναι επίσης σε κορυφαίο επίπεδο.

Σε άποψη τιμών, πάλι δε θα αναφέρω ακριβείς τιμές. Θα πω απλά ότι το σύνολο ερχόταν περίπου 15 με 20 € το άτομο πάνω κάτω (συνήθως κάτω από 20) για τρία άτομα. Ναι είναι λίγο τσιμπημένο, αλλά εντάξει, ωραίος χώρος, ξενοδοχείο, πισίνα και δίπλα στη θάλασσα τι περιμένατε; Άλλωστε μπορώ να πω ότι το φαγητό το αξίζει.

Ανακεφαλαιώνοντας ένα πολύ προσεγμένο μαγαζί με ωραίο χώρο και εξυπηρέτηση, πολύ καλό και προσεγμένο φαγητό και τιμές λογικά ανεβασμένες. Εγώ σε 6 μέρες στη Ψάθα πήγα εκεί 3 φορές (σύνολο γιατί ήταν σπαστές) και όταν ανοίξει θα ξαναπάω (αν με ξαναπάρει η φίλη μας να πάμε Ψάθα... τώρα που είδε πόσο τρώω δε ξέρω κατά πόσο θα το κάνει).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου