28/7/16

Πήγαμε για ένα Χασάπικο

Και όχι δεν εννοούμε την Φραγκοσυριανή. Εννοούμε ένα νέο μαγαζί που ονομάζεται Χασάπικο και άνοιξε στα κοντά μας, στην Λεωφόρο Κύπρου στην Αργυρούπολη.

Λίγα λόγια για την περιοχή του μαγαζιού. Είναι σε σημείο που δεν μαζεύει πολύ κόσμο, τουλάχιστον όταν μιλάμε για ημέρες και ώρες εξόδου. Πολύ κοντά του άνοιξε και μια νέα και πολύ καλή καφετέρια, δε ξέρω αν αυτό δείχνει μια μεταφορά του σημείου εξόδου στην περιοχή, όπως έγινε στην Γλυφάδα πριν μερικά χρόνια με την ανάδειξη του νέου κέντρου της. Σε ώρες που τα καταστήματα είναι κλειστά, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις παρκαρίσματος, που είναι ακόμα περισσότερες αν δεν σας ενοχλεί να παρκάρετε πάνω στην Κύπρου. Σε μέρες και ώρες με τα καταστήματα ανοιχτά... όχι, θα δυσκολευτείτε λίγο να βρείτε θέση. Το ίδιο το μαγαζί είναι πολύ προσεγμένο και φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ δουλειά για αυτό. Πολύ ωραίος εξωτερικός χώρος, άλλωστε το εσωτερικό του είναι αρκετά μικρό, πολύ ευχάριστος για να κάτσεις και να φας.

Στον κατάλογο μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι πέραν των αναμενόμενων επιλογών για ένα σουβλατζίδικο, έχουν προστεθεί μερικές επιλογές ακόμα, όπως μπριζολάκι χοιρινο και σεφταλιά. Ναι σεφταλιά, στην οποία έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Επιπλέον έχετε την επιλογή να πάρετε Κυπριακή πίτα αντί για ελληνική σε όλα. Η δική μας παραγγελία ήταν μια κυπριακή με σεφταλιά και μια ελληνική με καλαμάκι χοιρινό, μια κυπριακή με κεμπάπ και μια ελληνική με μπριζολάκι χοιρινό για τον Κοιλιόδουλο, μια μερίδα πατάτες με σως, μια τυροκαυτερή, δύο πίτες κομμένες και μια μπύρα.

Θα ξεκινήσω με την κριτική της κυπριακής πίτας. Αν κάποιος έχει φάει στην Κύπρο θα ξέρει ότι η μια κυπριακή αντιστοιχεί σε τουλάχιστον δύο ελληνικές από άποψη του τι χωράει μέσα. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε κυπριακές που ακολουθούν μεν το κλασσικό στυλ της Κυπριακής, αλλά όχι το μέγεθος. Είναι πίτες σε σχήμα οβάλ και όχι στρογγυλό, ανοίγουν και δεν τυλίγονται όπως οι ελληνικές αλλά μέχρι εκεί. Σε μέγεθος είναι όσο μια ελληνική και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις ούτε τόσο. Αυτό το είδος κυπριακής πίτας έχει και το μαγαζί, αναμενόμενο μεν, αλλά η ελπίδα θα πέθαινε τελευταία. Η τυροκαυτερή ήταν αξιοπρεπέστατη. Στην αρχή μας φάνηκε τυροσαλάτα, αλλά τελικά άφηνε ένα ευχάριστο, αν και διακριτικό σε επίπεδα να μπορεί να την φάει άνθρωπος, κάψιμο. Όσο για τις πατάτες, κομμένες στο χέρι, με σωστές ποσότητες σως πάνω τους, μας κάνανε ευχάριστη παρέα μαζί με τις πίτες για να δοκιμάσουμε την τυροκαυτερή.

Η σεφταλιά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Όχι δεν ήταν τόσο καλή όσο η σπιτική που φτιάχνει η θεία μου, ούτε όσο αν τα έπαιρνες σε ένα μαγαζί στην Κύπρο, αλλά ήταν πολύ καλά. Ίσως τα πιο αξιοπρεπή που έχω φάει στην Ελλάδα, ενώ μπορώ να πω ότι θα στέκονταν ακόμα και στην Κύπρο. Το καλαμάκι το χοιρινό ήταν καλά ψημένο και με ευχάριστη γεύση που δεν την κάλυπτε καθόλου η γέμιση. Το ίδιο καλό ήταν και το μπριζολάκι, ενώ το κεμπάπ, δεν τον ενθουσίασε τον Κοιλιόδουλο, χωρίς ωστόσο να είναι κακό. Απλά προτιμήσαμε τα άλλα. Να παρατηρήσω ότι το μαγαζί έχει και μια ευχάριστη καυτερή σως, ενώ η γέμιση σε όλα ήταν πολύ καλή ώστε και την γευόσουν αλλά και δεν έκλεβε την παράσταση από το κρέας όπως γίνεται συχνά.

Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, πλησιάζει και η ώρα της πληρωμής. Το συνολικό κόστος ήταν 10 € το κεφάλι, που ήταν περίπου αυτό που περιμέναμε για ότι πήραμε. Ούτε ακριβό ούτε φτηνό, το μαγαζί είναι δίκαιο στην τιμολόγησή του. Να πω βέβαια ότι εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το να χρεώνεις αυτήν την Κυπριακή 3€ είναι λάθος, αλλά το κάνουν όλοι, οπότε δεν το κρατάω σαν αρνητικό, κάθε άλλο έχω δει πολύ πιο κουλές και άδικες τιμολογήσεις.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε σημείο όχι τόσο δημοφιλές αλλά καλό, με θέσεις για παρκάρισμα ανάλογα του πότε θα πας, με προσεγμένο χώρο και διακόσμηση, με πολύ καλό φαγητό και εξυπηρέτηση (άλλωστε για αυτό δεν ακούσατε τίποτα για αυτό, τα παιδιά ήταν εξαιρετικά) και απόλυτο λογικό και τίμιο σε αυτά που χρεώνει. Σίγουρα το προτείνω, ειδικά σας προτείνω να δοκιμάσετε το πικάντικό του αν σας αρέσουν τα πικάντικα, ενώ για όσους δεν την ξέρουν, θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε σεφταλιά. Η καλύτερη θα ήταν στο σπίτι της θείας μου, αλλά που να σας βάλουμε όλους;

Το Χασάπικο
Λεωφόρος Κύπρου 26, Αργυρούπολη
Υ.Γ. Έχει κλείσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου