28/2/17

Πήγαμε στην Αυλή και την κάναμε ταράτσα

Και συγκεκριμένα στην Αυλή του Καρύλλου στην Ν. Σμύρνη, ένα μαγαζί περισσότερο μεζεδοπωλείο και λιγότερο φαγάδικο. Αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε φυσικά...

Με τη λειψή, δυστυχώς, παρέα της προηγούμενης φοράς, δηλαδή με Ακόρεστο Μουσικάντη και γεωΠΟΝΟ (ο Κοιλιόδουλος είχε δουλειά... δηλαδή δουλειά πιο σημαντική από φαΐ... άρα πολύ σοβαρή) πήγαμε στο μαγαζί το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά πάνω στην πλατεία της Ν. Σμύρνης. Συγκεκριμένα όπως κατεβαίνετε από τα Starbucks στην γωνία, δεξιά στο πρώτο δρομάκι που θα βρείτε και το βρήκατε.

Μιλάμε για ένα σημείο πάρα πολύ καλό με πολλά και διάφορα πράγματα για να κάνετε εκεί γύρω, από βόλτα στη πλατεία, καφέ, ποτό, clubbing και φυσικά φαΐ. Το κακό του είναι το ίδιο με όλα τα άλλα παρόμοια σημεία. Αν πάτε σε ώρα αιχμής (Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ ή Κυριακή μεσημέρι π.χ.) θα χρειαστείτε πολλές προσευχές για να βρείτε παρκινγκ. Και μερικές κατάρες.

Το ίδιο το μαγαζί φαίνεται αρκετά προσεγμένο και είναι λογικό άλλωστε για την περιοχή που βρίσκεται. Ευχάριστη και πολύ επαγγελματικά στημένη μουσική (όχι δεν το κάνω για να γλείψω τον Ακόρεστο Μουσικάντη, προς Θεού! Εντάξει ήταν πολύ ταιριαστή η μουσική... είναι καλός ο κιορατάς τι να τον κάνουμε...), ωραίο ντεκόρ, τραπέζια που δεν είναι στριμωχτά. Γενικά ένας ευχάριστος χώρος για να πιεις και να φας και το μεζεδάκι σου.

Στο σέρβις έχω να πω μόνο καλά πράγματα, αλλά όπως καταλάβατε είχε κάποιες σχέσεις ο Μουσικάντης και μας προσέξανε. Παρατηρώντας γύρω μου όμως, είδα ότι με έναν σερβιτόρο μόνο (εντάξει καθημερινή ήταν, λογικό το λες) και με φυσιολογικό κόσμο στο μαγαζί, παράπονο δεν είχε κανείς.

Πάμε στο προκείμενο. Ο κατάλογος χωρίς να σου στερεί επιλογές, δε σε κουράζει, ούτε σε αναγκάζει να καθυστερείς την παραγγελία σου. Εμείς ξεκινήσαμε παραδοσιακά με χωριάτικη (ε, σε τέτοιο μαγαζί τραβάει), τυροκαυτερή (προς τιμήν του απόντος... ας πρόσεχε), πατάτες με τυρί, κολοκυθάκια τηγανητά, σπετσοφάι, πανσετούλα, κοτόπουλο τηγανιά, μερίδα λουκάνικο και μερίδα μπριζολάκια.

Να πούμε ότι κανένα πιάτο δεν ήταν ατομικό, είναι όλα για τη μέση, έτσι δουλεύει το μαγαζί. Η χωριάτικη καλή, με τη σωστή ποσότητα λαδιού και τα υλικά φρέσκα, ενώ η τυροκαυτερή ήταν τιμιότατη και χωρίς να είναι πολύ καυτερή (για μένα τουλάχιστον), ήταν αξιοπρεπέστατη και στάθηκε σωστά. Πατάτες και κολοκυθάκια τηγανισμένα σωστά και χωρίς το λάδι τους, πράγμα πολύ σημαντικό, ενώ οι πατάτες ήταν στο χέρι και όχι έτοιμες.

Πάμε στα κρεατικά, στα οποία γενικά συνεχίζουμε το ίδιο καλά όσο και στα ορεκτικά. Το σπετσοφάι πάρα πολύ καλό και με τη σάλτσα του πικάντικη και σε σωστή ποσότητα στο πιάτο με τα λαχανικά ανάμεσα στο λουκάνικο. Η πανσετούλα ήταν πολύ σωστά ψημένη και με το λεμονάκι της έφυγε ταχύτατα, ενώ το ίδιο μπορώ να πω και για το λουκάνικο και να πω ότι είναι από τα καλύτερα που έχω φάει σε μαγαζιά του τύπου αυτού. Η τηγανιά κοτόπουλο με τη λευκή της σαλτσούλα ήταν πάρα πολύ καλή και γευστικότατη ενώ τα μπριζολάκια που ήρθαν τελευταία (γιατί ήταν επιπλέον στην παραγγελία τα πήραμε πιο μετά... είχαμε ανορεξίες, καταλαβαίνετε), ήταν ότι έπρεπε για να κλείσει η βραδιά.

Γενικά όλα τα φαγητά ήταν πολύ ωραία και πολύ καλής ποιότητας, οι μερίδες για την τιμή τους ήταν τίμιες και τα πάντα ήταν καλά μαγειρεμένα. Για να καταλάβετε, ενώ τρώγαμε... χμμμμ συζητάγαμε ακούγεται καλύτερα, έπεσε μια ασφάλεια (συμβαίνουν αυτά στις live μεταδόσεις) και μέχρι να την αλλάξουν οι άνθρωποι, είχαν ήδη φύγει τα μισά που είχαν έρθει. Ούτε το σκοτάδι δεν μας εμπόδισε. Απορώ πως δεν φύγαμε με πιρουνιασμένα χέρια...

Πάμε τώρα στην λυπητερή. Όλα όσα είπαμε, με μια Coca Cola Zero και ένα μισόλιτρο ρακή, πήγανε στα 50 ευρά. Είμαι σίγουρος ότι μας κόψανε και μάλιστα αρκετό μέρος του λογαριασμού, αλλά είπαμε είχαμε και τον γνωστό. Για τρία άτομα, σε μεζεδοκατάσταση και για να φάνε καλά, 17,50 € το άτομο δε το λες άσχημα. Γενικά πιστεύω ότι αν μας τα αφήνανε κανονικά θα είμασταν κάπου στο 22 με 25 €. Το λες φυσιολογικό (σ.Κ. ίσως λίγο τσιμπημένο), άλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι είναι και στη μέση της πλατείας... και ότι πήραμε και πέντε κρεατικά πιάτα... Εδώ να πω ότι το μαγαζί κερνάει και το χαλβαδάκι το συμιγδαλένιο για αλλάξεις την γεύση σου. Βασικά από τη ρακή, οι άλλες γεύσεις μια χαρά ήταν γιατί να τις αλλάξεις;

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε πολύ καλό σημείο, με το θέμα του παρκαρίσματος να είναι πάντα θέμα, με πολύ καλό χώρο και εξυπηρέτηση, πάρα πολύ καλό φαγητό και τιμές μέτριες προς καλές. Σίγουρα το συνιστώ αν σας αρέσει αυτό το είδος διασκέδασης, καθώς θα περάσετε αρκετά ευχάριστα την ώρα σας όπως κι εμείς.

Η αυλή του Καρύλλου
Πλατεία Καρύλλου 9, Νέα Σμύρνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου