17/11/17

Take A little Taste of Home

Πρόλογος: Έχουμε γενέθλια σήμερα!
Συνεχίζοντας την παράδοση που έχουμε ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια έτσι και φέτος ένας guest star μας γράφει την επετειακή Γευσιχωσία. Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω την Γλυκειά Επιρροή!


Και ναι λοιπόν μετά από 8 χρόνια είμαστε ακόμα εδώ και Γευσιχώνουμε. Φέτος μου έγινε η τιμή να γράψω εγώ το επετειακό άρθρο.
Μαζευτήκαμε λοιπόν ο Κοιλιόδουλος, ο ΓεωΠόνος, ο Ζαμπόνις, o Ακόρεστος Μουσικάντης και εγώ, η Γλυκειά Επιρροή (ακόμα κοκκινίζω όταν το ακούω) και πήγαμε σε ένα υπέροχο μαγαζί που μας πρότεινε ο Κοιλιόδουλος (σιγά μη δεν το ήξερε και να μην είχε ήδη πάει μόνος του) στο Γκάζι. Το μαγαζί ήταν κάπως γκουρμέ αλλά είχε και το κρεατάκι του και ευτυχώς για τα αγόρια μου κανονικές μερίδες, αλλιώς όπως καταλαβαίνετε θα είχαμε πρόβλημα…

Καταρχάς να πω ότι δεν υπάρχει καλύτερο όνομα από το «Α little taste of home» για να αντιπροσωπεύσει το μαγαζί. Η όλη του ατμόσφαιρα σε έκανε να νιώθεις κυριολεκτικά «σαν το σπίτι σου». Εντυπωσιακό ήταν όταν ο Ακόρεστος Μουσικάντης συζήταγε για το τι θα παραγγείλει και τον άκουσε ο σεφ τυχαία καθώς περνούσε από πίσω του και σταμάτησε από μόνος του να κάτσει να εξηγήσει και να βοηθήσει. Όλοι στο μαγαζί ήταν φιλικότατοι με άποψη καθώς σου προτείνανε φαγητά και σε προειδοποιούσαν για τα καυτερά.

Και μιας που είπαμε για καυτερά πάμε και στο σημαντικό θέμα του φαγητού. Ξέροντας ότι θα βγω με τα αγόρια μου όπως τους λέω χαριτολογώντας έφαγα μόνο σαλατίτσα όλην την ημέρα… και όπως αποδείχτηκε καλά έκανα. Παραγγείλαμε ορεκτικά όπως φαλάφελ, ταλαγάνι, σαλάτα με φράουλες, κεφτέδες και γουακαμόλε. Όλα εξαφανίστηκαν στο λεπτό καθώς ήτανε γευστικότατα. Το φαλάφελ μάλιστα είχε και μια έξτρα πινελιά που το έκανε πολύ ενδιαφέρον αλλά την κρατάω για έκπληξη για αυτούς που θα μας διαβάσουν και θα πάνε.
 
Επίσης στα ορεκτικά το εντυπωσιακότερο όλων ήτανε οι κεφτέδες που ήταν με σως από κεράσι. Θα έχετε καταλάβει ότι δεν είμαστε οι άνθρωποι που θα φάμε πολύ συχνά γκουρμέ φαγητά. Αλλά το συγκεκριμένο εξαφανίστηκε στο λεπτό.
 
Αχ τι ωραία που φάγαμε… αλλά δεν χορτάσαμε βέβαια. Πάμε και στο κυρίως πιάτο. Ο καθένας είχε το δικό του αλλά όλοι τσιμπάγαμε ο ένας από τον άλλον (τρώμε ελαφρια βλέπετε…). Φάγαμε λίγο από όλα, κρέας σε σωστό ψήσιμο, παπαρδέλες πικάντικες, κοντοσούβλι, μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας και ένα ωραίο ινδικό πιάτο με κρέας και πολύ πικάντικο.

Όλοι συμφωνήσαμε ότι τα φαγητά ήταν καλά αν και μεταξύ μας πιο πολύ μας έμεινε η ανάμνηση των ορεκτικών… αχ αυτά τα κεφτεδάκια ακόμα τα σκέφτομαι! Στο μόνο που διαφωνήσαμε ήταν στο κομμάτι «πικάντικο». Ο ένας έβρισκε το ένα πιάτο πολύ καυτερό ο άλλος λίγο και ο τρίτος καθόλου. Αυτό βασικά είναι θέμα γούστου τελικά. Πάντως η κοπέλα του μαγαζιού μας ρώτησε όταν παραγγείλαμε πόσο πικάντικο το ήθελε ο καθένας το πιάτο του.
 
Φυσικά το γλυκό ήτανε στο μενού που φάγαμε αλλιώς τι γλυκός πειρασμός θα ήμουνα. Βασικά για να είμαι ειλικρινής ένα μας προτείνανε αλλά εμείς ζητήσαμε και δεύτερο (είμαι γλυκατζού τι να κάνω… δε φταίω). Φάγαμε λοιπόν μια μους σοκολάτα με κόκκινο πιπέρι (είμαστε και σε δίαιτα) και ένα ωραιότατο γαλακτομπούρεκο αλλά όχι το κλασσικό... Άλλο να σας το λέω και άλλο να το βλέπετε και μετά να το τρώτε...
 
Και μετά το γλυκό έρχεται η λυπητερή ή αλλιώς ο λογαριασμός. Βγήκε περίπου 25 ευρώ το άτομο. Σαν τιμή γενικά μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και τσιμπημένη αλλά αν σκεφτούμε το περιβάλλον, τα ορεκτικά, το φαγητό, τα ποτά κτλ. άξιζαν τα λεφτά του.
 
Και για αυτό… δεν ξέρω για εσάς εμείς πάντως θα ξαναπάμε αλλιώς η γλυκειά επιρροή θα γίνει γκρινιάρα επιρροή…. Πέρα πάντως από την πλάκα πάντως οι Γευσιχώστες συμφωνήσαμε ότι ήτανε από τις καλύτερες επιλογές για να γιορτάσουμε την επέτειο μας!
Να τα εκατοστήσουμε και να μας χαίρεστε!

A little taste of home
Δεκελέων 3, Γκάζι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου