2/12/17

Στη Βοημία φίλοι μου, στη Βοημία!


Όχι, δεν πήγαμε ταξιδάκι αναψυχής μέχρι την Τσεχία. Όχι ότι θα μας χάλαγε βέβαια να είχαμε πάει ή να πάμε κάποια στιγμή. Βοημία ή Bohemia είναι το όνομα ενός εστιατορίου που ειδικεύεται στην Τσεχική κουζίνα καθότι οι ιδιοκτήτες του γεννήθηκαν στην Τσεχία από Έλληνες γονείς.

Βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, πίσω από το Εφετείο οπότε θα το εντοπίσετε εύκολα καθότι μαγαζί γωνία (σε χρωματισμούς του κόκκινου) αλλά δε θα βρείτε το ίδιο εύκολα να παρκάρετε και θα χρειαστεί να ψάξετε στα γύρω στενά, κυρίως το ΠΣΚ και λιγότερο τις υπόλοιπες μέρες. Άμα έχετε κλείσει και τραπέζι από πριν ακόμα καλύτερα.
 
Στο εσωτερικό του εστιατορίου κυριαρχεί το ξύλο και κάποιοι πίνακες σαν διακόσμηση ενώ η μουσική είναι σε πολύ χαμηλή ένταση οπότε χάνεται ή επισκιάζεται από τις φωνές των πελατών. Επίσης το λες και κυριλέ καθώς ακόμα και το νερό σερβίρεται σε κολωνάτα ποτήρια από τον σερβιτόρο. Για αυτό και ένιωθα λίγο λέτσος που είχα βάλει μία φόρμα. Για την ιστορία ήμασταν η γνωστή τριάς aka Κοιλιόδουλος, Ζαμπόνις, ΓεωΠόνος (ο Ακόρεστος Μουσικάντης δε μπόρεσε να έρθει λόγω ανηλειμμένων υποχρεώσεων) συνεπικουρούμενοι από την Πεινασμένη Barbie και την Silky η οποία και πρότεινε το συγκεκριμένο μαγαζί.

Όσον αφορά τον κατάλογο αυτός προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, γλυκά και ποτά και έτσι σε βάζει σε ευχάριστες σκέψεις σχετικά με το τι θα παραγγείλεις τελικά. Εμείς επιλέξαμε μία σαλάτα Κραλόβσκι, από ορεκτικά ένα Ψωμί του Διαβόλου, κι από κυρίως ένα Ντουνάι, ένα Ντιβάλντο, ένα Γκούλας μπύρας, ένα Τσιγκάνσκα Μπάστα και μία Ντιάνα.
 
Ξεκινώντας από τη σαλάτα, την οποία λάτρεψε η Πεινασμένη Barbie (σχεδόν την έφαγε μόνη της για να καταλάβετε), αυτή περιείχε ρόκα (και διάφορες φρέσκιες σαλάτες όπως αναφέρει ο κατάλογος) με σως κόκκινου μύρτιλου οπότε είναι αρκετά γλυκιά χωρίς αυτό να ξενίζει. Επίσης έχει τυρί Καμεμπέρ (ή Καμαμπέρ) παναρισμένο. Αν σας ξενίζει το συγκεκριμένο τυρί αλλά θέλετε να πάρετε τη συγκεκριμένη σαλάτα κάντε το, δε θα καταλάβετε ότι τρώτε Καμεμπέρ (ή Καμαμπέρ). Από ορεκτικά, όπως προείπα, πήραμε ένα Ψωμί του Διαβόλου, το οποίο είναι δύο φέτες φρυγανισμένο ψωμί κι από πάνω έχει κιμά και ζαμπόν και μανιτάρια και τυρί λιωμένο. Υποτίθεται ότι είναι και πικάντικο αλλά δεν.
 
Στα κυρίως πιάτα τώρα, Ντιάνα είναι παναρισμένο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου γεμιστό με τυρί και ζαμπόν, Ντουνάι είναι ρολό χοιρινό γεμιστό με μπέικον και ζαμπόν και μία σως από κρέμα γάλακτος και γλυκιά πάπρικα, Γκούλας μπύρας είναι κομματάκια από χοιρινό και λουκάνικο καπνιστό ελαφρώς πικάντικο, Ντιβάλντο είναι μία χοιρινή μπριζόλα στη σχάρα μαριναρισμένη με βότανα και βούτυρο που λιώνει από πάνω (η Πεινασμένη Barbie μου είπε να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο βούτυρο) ενώ Τσιγκάνσκα Μπάστα είναι μαριναρισμένο ψαρονέφρι με μανιτάρια, σκόρδο και ψητά λαχανικά. Δε θέλω να σταθώ σε κάθε πιάτο ξεχωριστά καθώς όλα ήταν ωραία ψημένα/μαγειρεμένα. Αν είναι να πω κάτι περισσότερο είναι για το Τσιγκάνσκα Μπάστα και το Γκούλας μπύρας τα οποία είναι και τα δύο καυτερά, όχι τόσο ώστε να νιώθεις σαν δράκος που ξερνάει φωτιές αλλά σου αφήνουν ένα ωραίο κάψιμο στο στόμα ενώ το Ντουνάι μου φάνηκε μικρό σαν μερίδα, ναι αυτό σημαίνει ότι δε χόρτασα (ΣτΖ Εσύ δε χορταίνεις ποτέ) . Α, και να μην ξεχάσω να σας δώσω μία συμβουλή, όλα τα κυρίως ή τουλάχιστον όλα όσα πήραμε εμείς, έχουν κάποιο συνοδευτικό δηλαδή ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή Κλεντλίκι. Ρύζι δεν επέλεξε κανείς, οι πατάτες είναι στην ουσία baby πατάτες κομμένες στα τέσσερα με τη φλούδα τους (η Πεινασμένη Barbie θα προτιμούσε τις κλασσικές τηγανιτές πατάτες όπως  δήλωσε). Κλεντλίκι είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό στον ατμό. Φανταστείτε το σαν μία φέτα ψωμιού μόνο ψίχα χωρίς την κόρα, ταιριάζει πολύ με τις σάλτσες των πιάτων, προτείνεται ανεπιφύλακτα. 
 
Πάμε τώρα και στο θέμα του λογαριασμού. Για όσα διαβάσατε παραπάνω μαζί με δύο μπουκάλια νερό, το πατροπαράδοτο κουβέρ, μία Coca-Cola, μία μπύρα (Kozel=δύναμη) κι ένα ποτήρι λευκό κρασί δώσαμε 87€ δηλαδή περίπου 17.50€ το άτομο. Δεν το λες φτηνό για αυτά που πήραμε. Το λες τίμια ακριβό για την κουζίνα που προσφέρει και για τις περισσότερες μερίδες του. Πριν περάσω στην ανακεφαλαίωση θέλω να σημειώσω και δύο λάθη που έκανε το μαγαζί. Το πρώτο είναι ότι ο σερβιτόρος δε σε ρωτάει αν θες εμφιαλωμένο νερό ή βρύσης όπως είναι υποχρεωμένος. Το δεύτερο είναι ότι είχαμε κάνει κράτηση για έξι άτομα, και όπως ανέφερα και στην αρχή, τελικά πήγαμε πέντε άτομα αλλά μας χρέωσε έξι κουβέρ.
 
Ανακεφαλαιώνοντας ένα μαγαζί εύκολα εντοπίσιμο αλλά με δύσκολο, σε γενικές γραμμές πάρκινγκ, συμπαθητικό χώρο, ωραίο φαγητό με καλές μερίδες, και τίμιο ως προς τις τιμές του.
 
Bohemia (Βοημία)
Δήμου Τσέλιου 5 & Ανδρέα Κάλβου,
Αμπελόκηποι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου