28/12/09

Ούτε Λάδι ούτε και Ρίγανη

Να’μαι κι εγώ… Να σας συστηθώ είμαι ο Xoiromeris κι είμαι ο τρίτος της παρέας. Ναι το παρόν blog δεν είναι προϊόν της αρρωστημένης φαντασίας ενός, αλλά τριών ανθρώπων!
Ο φίλος Koiliodoulos είναι κάτι σαν τα μυρμήγκια, πώς αυτά μπορούν να σηκώσουν 11 φορές το βάρος του σώματός τους? Ε έτσι κι αυτός μπορεί να φάει 11 φορές το μεγεθός του! Impressive guy… Ο Koiliodoulos έγραψε για το waffle house (όχι δεν του ανήκει το μαγαζί κι έκανε διαφήμιση, μάλλον θα γουστάρει καμιά σερβιτόρα γιαυτό ανέφερε μόνο τα καλά - το μόνο κακό στο μαγαζί είναι ότι δε φέρνουν νερό, στουμποκολιάζεις με τόσα κιλά παχύρρευστης σοκολάτας στη βάφλα κι όταν ζητάς να σου αφήσουν μια κανάτα για μια παρέα 5 ατόμων σε ενημερώνουν πως για όλο το μαγαζί έχουν μόνο 3 μικρές κανάτες που τις πηγαινοφέρνουν και όποιος πρόλαβει… το νερό γέμισε!).
Ο δεύτερος ο φίλος Zamponis είναι η χειρότερη παρέα για να τρως μαζί του, όχι επειδή σου τρώει απ'το φαί σου αλλά γιατί είναι τόσο αστείος που δε θα σου κατέβει μπουκιά αλλά θα γελάς τόσο και θα εκσφενδονίζονται τα κομμάτια χιλιόμετρα μακριά!
Εγώ είμαι ο Xoiromeris κι είμαι ο τρίτος ο μακρύτερος (σε μέγεθος... ποστ). Λοιπόν μιας και συστηθήκαμε όλοι, θέλω να σου πω πως αφιέρωσα αρκετά δευτερόλεπτα σκέψης για το ποιο μέρος θα ήταν το πρώτο στο οποίο θα έκανα γευσιχωσία και κατέληξα να μιλήσω γι'αυτό για το οποίο έχω μεγαλύτερη πείρα (μετά από τις γυναίκες -γέλασε κανείς?). Τα σουβλάκια. Όχι όμως όπου κι όπου. Θα μιλήσουμε για μια σουβλακερί στη Γλυφάδα.
Καταρχάς το μαγαζί που φτιάχνει σουβλάκια λέγεται σουβλαΤΖΙΔΙΚΟ κι όχι σουβλαΚΕΡΙ. Είναι σαν να θες να εξωραΐσεις ένα μπουρδέλο και να το λες μπουρδεκλερί, ε δε γίνεται ρε άνθρωπε, δε πα να 'σαι και σε γλυφάδες και σε κολωνάκια, το σουβλάκι φτιάχνεται σε σουβλατζίδικο και έχει τζατζίκι που αποπνέει σκορδίλα κι όχι σως. Το σουβλατζίδικο που θα αναλύσουμε λέγεται Λάδι και Ρίγανη και είναι το πιο κεντρικό από τα λίγα σουβλατζίδικα της Γλυφάδας.
Λοιπόν, αν δεις τους αναρτημένους καταλόγους έχουν δώσει διάφορες ονομασίες στα πιάτα τους, ψιλοεκλεπτυσμένες που είναι τόσο αδιάφορες που δε θυμάμαι ούτε μία να σου πω για παράδειγμα. Σουβλάκι ήρθα να φάω στην τελική όχι να διαβάσω τις μεταφορές και παρομοιώσεις από ποιήματα του Σολωμού. Πιστεύω ότι πήγαν να κάνουν παρόμοια προσπάθεια με το Ντερλικατέσεν στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά αλλά παπάρια, ενώ στο Ντερλικατέσεν έπιασε στο Λάδι και Ρίγανη απέτυχαν.
Το σουβλάκι άσχημο δεν το λες, αλλά είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ η τιμή του, αγγίζει τα 2,80 και είναι σε μέτριο προς μικρό μέγεθος! Fuck me δηλαδή, ας φόραγαν κουκούλες να μας λήστευαν κατευθείαν με το που μπαίναμε!
Δεν είμαι προκατειλημμένος σοβαρά, μόλις το έβλεπα να ανοίγει ήθελα να είναι καλό το μαγαζί για να το κάναμε στέκι. Αλλά ατυχήσαμε ή μάλλον ατύχησαν. Την πρώτη φορά που δοκιμάσαμε το χαρακτηρίσαμε μέτριο το σουβλάκι κι εξωφρενική την τιμή. Αποφάσισα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Πήγα ένα μεσημέρι να πάρω ένα σουβλάκι στο χέρι. Το (ακριβό)πλήρωσα στο ταμείο και μετά πήγα στον ψήστη να του πω την παραγγελία. 12.30 το μεσημέρι, με μόνο ένα άλλο άτομο στην ουρά και 2 παραγγελίες μόνο να τρέχουν ο τύπος έκανε 20 λεπτά να μου το φτιάξει! 20 λεπτά για ένα σουβλάκι! Ήταν τα ζώα μου αργά κι ήθελε τρομάρα του να τυλίγει τα σουβλάκια με αλουμινόχαρτο μην χαλάσει η φρεσκάδα τους. Τελικά δε μου το έφτιαξε ο ψήστης, μου το έφτιαξε ο τύπος στο ταμείο που με είδε να περιμένω σαν τον μαλάκα και φιλοτιμήθηκε να με εξυπηρετήσει. Ο κύριος που περίμενε πίσω μου όταν ρώτησε τον ψήστη αν θα αργήσει κι άλλο ο ψήστης με υφάκι του είπε να περιμένει στη σειρά του και θα τον φωνάξει, δε μπορεί να σκοτωθεί έχει κι άλλες παραγγελίες.
Μόνο plus στο μαγαζί είναι η preinstalled αλάδωτη πίτα, κάτι που κι αυτό χωράει συζήτηση γιατί το σουβλάκι είναι εξ'ορισμού βρώμικο κι αν αρχίζεις να το παίρνεις με αλάδωτες πίτες ή χωρίς τζατζίκια άστο και πήγαινε φάε κανα σούσι.
Anyway, fuck it, αν θες σουβλάκι προσπέρασε το Λάδι και Ρίγανη, προχώρα ευθεία προς τα Everest κάνε δεξιά στο στενό στα 30 βήματα θα βρεθείς στο σουβλατζίδικο (σκέτο) Ρίγανη με χώρο να κάτσεις, διπλάσιο σουβλάκι σε μέγεθος κι ένα ευρώ (σχεδόν) πιο κάτω.


Υ.Γ. Έχει κλείσει

8 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια καταρχάς ( εκτός από αυτό που λες για τη σερβιτόρα, όχι δε γουστάρω καμία γιατί κυρίως είναι σερβιτόροι εκεί). Και φυσικά χαίρομαι που αρθρογραφείς (sic). Εγώ προτιμώ την αλάδωτη πίτα αλλά αρκεί να είναι η κλασσική κι όχι αυτή η παπαριά απο καλαμπόκι που πουλάνε εκεί. Επίσης αν βρέχει καταρρακτωδώς θέλω να δω πως κάθεσαι να φας σουβλάκι εκεί και το έτερο σπαστικό είναι που κάθεσαι στα φυτά - πάγκος μπαρ και δίπλα σου απέναντι σου κάθονται άγνωστοι. Και το άλλο σουβλατζίδικο λέγεται rigani bbq για το οποίο θα πρέπει να κάνουμε μια γευσιχωσία. Και κάτι τελευταίο ότι σ' αυτό το μαγαζί δεν κάνεις όρεξη γιατί με αυτή την τιμή σου έχει κάτσει στο στομάχι προτού καν προλάβεις να βάλεις μπουκιά στο στόμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεβεντόπαιδα,
    Να σας συγχαρώ για το εγχείρημα σας.
    Να παραμείνετε ερασιτέχνες (εραστές της τέχνης)! Να γράφετε τα πράγματα όπως είναι και όχι να τα ωραιοποιείτε.
    Να ανεβάσετε και το δικό σας γαστριμαργικό επίπεδο ώστε και τα κείμενα σας να βελτιώνονται συνεχώς.
    Κυκλοφορεί πολύ σαβούρα εκεί έξω, αλλά για να την καταλάβεις πρέπει να έχεις γευστική παιδεία.

    Φιλικά,
    Terroirista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεβεντόπαιδα,
    Να σας συγχαρώ για το εγχείρημα!
    Να παραμείνετε ερασιτέχνες (εραστές της τέχνης).
    Να τα χώνετε και να μην κωλώνετε.
    Να ανεβάσετε και το δικό σας γαστρονομικό επίπεδο γιατί μόνο έτσι θα κάνετε καλή κριτική.
    Υπάρχει πολλή σαβούρα εκεί έξω, αλλά για να την καταλάβεις θα πρέπει να γνωρίζεις.
    Καλή συνέχεια!

    Φιλικά,
    Terroirista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο για τη συμπεριφορά (κάτι σε υπάλληλο στην εφορία την έχουν δει) και για την τιμή. Εγώ έφαγα μία μόνο φορά και αηδίασα. Πάντως έχει δουλειά και μάλλον αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το σημείο παρά με την ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Δημήτρη θα συμφωνήσω σε αυτό που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάντως δεν έχω βρει πουθενά καλαμάκι κοτόπουλο και να είναι όλο από μπούτι, το οποίο είναι και πιο ακριβό επίσης, ούτε πίτα χωρίς λάδι και να είναι μαλακή, επίσης δεν έχω βρει πολλά σουβλατσίδικα με κάρβουνο. Μην ξεχνάτε ότι το ίδιο μαγαζί υπάρχει και στο Mall και πάει πολύ καλά επίσης, κάτι νομίζω ότι σημαίνει αυτό....Όσο για την τιμή??? Το φρέσκο κρέας και την ρίγανη μαζεμένη από χωριό, τα πληρώνεις λίγο παραπάνω, πως θα το κάνουμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι πολυ καλο ρε φιλε τουλαχιστον αυτο του mall..οσο για την τιμη ειναι λογικο και ναι θα τα σκασεις για ενα καλο κρεας κοτοπουλο..το αν το πεζουν gourme εχεις δικιο αλλα ειναι θεμα δικης μας ε3πιλογης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ προσωπικά δεν έχω φάει στου Mall. Στης Γλυφάδας που έχω φάει το θεωρώ απάτη πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή