19/6/12

Vamos Amigos (και τρώμε) στο Vamos Amigos

Κάνει πείνα ή εγώ πεινάω; Επειδή για ένα Γευσιχώστη αυτό είναι η μόνη δικαιολογία που χρειάζεται σάββατο βραδάκι και αέρα για φαί... Επειδή πιστεύουμε ότι δεν έχουμε τιμήσει πολύ την περιοχή μας (Νότια γενικά) είπαμε να πάμε για άλλη μια φορά Γλυφάδα, αλλά επίσης είπαμε να αλλάξουμε λίγο. Αντί να πάμε για ψητά και μπριτζόλες (το τζ το τονίζουμε λίγο παραπάνω καταλαβαίνετε) είπαμε να γίνουμε περισσότερο.... εξωτικοί.... λατίνοι.....


Και είδαμε προοπτικώς το Vamos Amigos εστιατόριο μεξικάνικο (αλυσίδα ουσιαστικά) με καλό όνομα στην περιοχή. Και αυτό το καλό όνομα θα το βάζαμε σε δοκιμασία.


Αρχικά από άποψη χώρου, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο είναι ένας χώρος αρκετά ευχάριστος για φαγητό, τώρα ειδικά που έχουν πιάσει οι ζέστες. Και αυτό γιατί το μπροστά μέρος του μαγαζιού είναι ανοιχτό και μάλιστα αρκετά δροσερό, στο πίσω έχει κήπο και μία μεγάλη ευρύχωρη αίθουσα (για το χειμώνα). Η μουσική που παίζει από μέσα κυμαίνεται σε επίπεδα λογικά, καταλληλότατα για φαγητό. Φυσικά η μουσική είναι latin, χορευτικά και μη (κυρίως μη) που κολλάει όμορφα με το στυλ του μαγαζιού... βασικά είναι το στυλ του μαγαζιού.


Εξυπηρέτηση πολύ καλή επίσης, μάλιστα οι άνθρωποι κάνατε ότι μπορούσαν για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο που ήθελε να κάτσει έξω (δηλαδή σχεδόν όλους) αλλά δε στριμώξανε καθόλου όσους ήταν ήδη εκεί. 2 άτομα στην υποδοχή και 3 σερβιτόροι για έξω ήταν αρκετοί για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο χωρίς να περιμένει. (Αν η κοπέλα στην υποδοχή το διαβάζει αυτό και ψάχνει γαμπρό προσφερόμαστε 2).


Ένα αστείο σκηνικό με το σέρβις, μόλις κάτσαμε και μας είχε έρθει το αρχικό ντιπ με τα nachos, σκάει μύτη ένας σερβιτόρος με 2 πιάτα και ρωτάει αν είναι για εμάς. Δε λέω, μετά από τόσα χρόνια σε φαγάδικα έχουμε αποκτήσει μια κάποια τηλεπάθεια, αλλά ποτέ δε περίμενα ότι θα είμασταν τόσο καλοί! Η αλήθεια είναι ότι κανα 2 φορές οι σερβιτόροι πηγαίνανε ρωτώντας, με αρκετό κόσμο μεν μέσα στο μαγαζί, αλλά όπως και να το κάνεις δείχνει μια έλλεψη συγκέντρωσης και οργάνωσης. Τέλος πάντων.


Πάμε τώρα να παραγγείλουμε (κανονικά όχι με τηλεπάθεια) κάτι για το οποίο δυσκολευτήκαμε είναι αλήθεια. ΠΟΛΥ μεγάλη ποικιλία, φαγητά και μεξικάνικα αλλά και δυτικού στυλ για όλα τα γούστα. Φυσικά πήραμε μεξικάνικα πιάτα, αλλά ακόμα και αν δε σας αρέσει το μεξικάνικο δε θα πεινάσετε αν πάτε.


Τελικά στο τραπέζι ήρθαν ένα μπολάκι nachos (με 2 ντιπ γιατί είμαστε του καυτερού με τον κοιλιόδουλο και καταλαβαίνετε) μια μερίδα πιπεριές γεμιστές με τυρί, μια μερίδα quessadillas σαν ορεκτικό, ένα taquiza και άλλη μια μερίδα tacos. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση... το γιαούρτι που συνόδευε τις πιπερίες και την quessadilla. Ήταν πραγματικά φοβερό, δροσερότατο, ότι έπρεπε για συνοδευτικό. Ακόμα και όταν τελείωσαν τα ορεκτικά το τρώγαμε μόνο του από το κιουπάκι.... ακόμα το θυμάμαι.....


Κατά τα άλλα τα ορεκτικά ήταν επίσης πολύ ωραία, αν και την quesadillas (μεξικάνικη πίτα) τη παραγγείλαμε καυτερή (chili con carne) και δε μας φάνηκε και τόσο καυτερή. Και αυτή τη φορά δεν είναι επειδή μας αρέσουν τα καυτερά, αντικειμενικά καυτερή δεν ήταν. Νόστιμη βέβαια ήταν.... Οι γεμιστές πιπεριές (pepper cheese ole) επίσης μας άρεσαν πολύ (σ.Κ. = "σημείωση Κοιλιόδουλου" αν και δεν ήταν πικάντικες όπως ισχυρίζονται) και πήγαιναν πάρα πολύ με το γιαούρτι.


Τώρα για τα κυρίως πιάτα, τα street tacos ήταν πολύ καλά, ή τουλάχιστον ο κοιλιόδουλος τα εξαφάνισε σε ικανό χρονικό διάστημα. Δε μπορεί κάτι καλό θα είχαν. Το taquiza που έφαγα εγώ μου άρεσε επίσης πάρα πολύ, γιατί όχι μόνο είχε αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος από ότι περίμενα, αλλά είχε και λιωμένο τυρί ανάμεσα στα φύλλα του πύργου.... σε γενικές γραμμές το τσάκισα εντελώς και όχι μόνο γρήγορα αλλά και με ευχαρίστηση. Γενικά το φαγητό ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και παραπάνω από ικανοποιητικό.


Βέβαια όταν λέμε τόσα καλά, δυστυχώς πρέπει να υπάρχει και κάτι κακό. Και αυτό είναι οι τιμές. Αναμενόμενο για καλό μαγαζί με εξωτικό φαγητό στη Γλυφάδα, οι τιμές είναι αρκετά ψηλά. Μια κακή εντύπωση που είχα είναι ότι το αρχικό ντιπ με τα nachos χρεώνεται. Ο σερβιτόρος ρώτησε αν θα το φέρει και θα το παίρναμε έτσι και αλλιώς βέβαια, αλλά μου έκανε κακή εντύπωση ότι το χρεώνουνε. Από εκεί και πέρα με 2 ορεκτικά (3 με το ντιπ, το 2ο που πήραμε δε το χρεώσανε) 2 κυρίως πιάτα. μια μπύρα και ένα λίτρο νερό(€2.20!), μας ήρθε περίπου 25€ το άτομο. Αρκετά ακριβά, έστω και αν φάγαμε καλά και χορτάσαμε (και είπαμε ένας Γευσιχώστης δε χορταίνει όπως ένας κοινός θνητός). Δε μπορώ να πω ότι δεν άξιζε τα λεφτά του, αλλά μπορώ να πω ότι με υπάρχουν μέρη που με τα μισά τρως το ίδιο (και παραπάνω ίσως).


 Ανακεφαλαιώνοντας, ένας ωραίος χώρος για μια αλλαγή, με πρόθυμο, έστω και όχι πάντα οργανωμένο σέρβις, πολύ καλό φαγητό αλλά σχετικά ακριβός. Κατάλληλο αν θέλετε να φάτε κάτι διαφορετικό και να φάτε καλά, αλλά δε θα το έκανα στέκι προσωπικά. Εκτός αν είστε από τους τυχερούς που δεν τους ενδιαφέρουν τα χρήματα οπότε ορμάτε αβέρτα! (επίσης αν κάποιος έχει το τηλέφωνο της κοπέλας στην υποδοχή παρακαλείτε να το στείλει στο mail του κοιλιόδουλου, μη χάσει τη τύχη της η κοπέλα!)


Vamos Amigos
Κύπρου 65Α, Γλυφάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου