4/4/14

Κάνε μου λιγάκι MOOUU...

Λοιπόν Παρασκευή βράδυ εγώ κι ο Χοιρομέρις (ναι ο Χοιρομέρις ζει και βασιλεύει) αποφασίζουμε να πάμε για φαγητό στη Γλυφάδα (δυστυχώς ο Ζαμπόνις δε μπορούσε να μας συντροφεύσει). Προορισμός το (κυριλέ) εστιατόριο MOOUU που βρίσκεται στην οδό Φοίβης αριθμός 17, δηλαδή σε ένα από τα πιο hot spots της Γλυφάδας τον τελευταίο καιρό (πιο πάνω από το Πιάτσα Καλαμάκι, μπορείτε να ψάξετε την αντίστοιχη γευσιχωσία που είχαμε κάνει).

Το μαγαζί είναι μακρόστενο με μια μεγάλη τζαμαρία στη μία του μεριά που το καλοκαίρι θα ανοίγει μιας και παρατήρησα και τραπέζια έξω από τη τζαμαρία (hint: μην καθήσετε στο τραπέζι που είναι δεξιά της εισόδου όπως μπαίνεις/αριστερά όπως βγαίνεις γιατί η πόρτα ανοίγει συχνά και κρυώνεις, ίσως θα έπρεπε να το καταργήσουν κιόλας αυτό το τραπέζι βέβαια).
Ο συνδυασμός ξύλου και μέταλλου είναι καλός και δένουν ωραία μεταξύ τους, η κουζίνα είναι εμφανής και μπορείς αν κάθεσαι κοντά να βλέπεις τη διαδικασία παραγωγής. Εγώ θα ήθελα να κάτσω στο πατάρι βέβαια που με εντυπωσίασε.

Το σέρβις είναι πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό από τη στιγμή που θα φτάσεις στο μαγαζί. Μιας και πήγαμε νωρίς βρήκαμε εύκολα να κάτσουμε (στο τραπεζάκι που είπα νωρίτερα) γιατί λίγο μετά τις δέκα που φεύγαμε κόσμος περίμενε έξω για να αδειάσει τραπέζι. Κάτσαμε και αμέσως μας έφεραν σαν κέρασμα σουπίτσα βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας σε εργονομικά σχεδιασμένο σκεύος για να το ρουφήξεις κατευθείαν. Αυτό που δε θυμάμαι ήταν αν το αλάτι ήταν ήδη στο τραπέζι όταν κάτσαμε ή αν μας το έφεραν μετά, αλάτι χοντρό κανονικό, με ρίγανη ή με lime.
Στα μείον ότι το ίδιο ποτήρι που σου έχουν για το νερό σου φέρνουν και για τη μπύρα.

Έχει μια σχετικά (κατ' εμέ) καλή ποικιλία πιάτων με τα κρέατα όπως λέει να είναι ελευθέρας βοσκής (black angus κλπ) ψητά και μαγειρευτά με το σερβιτόρο να σου αναφέρει αν τυχόν δεν υπάρχει κάτι που σημαίνει ότι τα κρέατα είναι φρέσκα. Επίσης πολύ χρήσιμο είναι οτι ο σερβιτόρος σου προτείνει κρέατα αναλόγως με το πως προτιμάς να είναι ψημένο το κρέας, ωμό, μέτρια ψημένο, καλοψημένο κλπ.

Εμείς πήραμε μία μερίδα πατάτες που έρχεται σε "βάζο" μαζί με σάλτσα ντομάτας που ο Χοιρομέρις την τίμησε δεόντως, ένα χλωροτύρι σαγανάκι (κι επειδή είναι χλωροτύρι δεν είναι το κλασσικό "σκληρό" σαγανάκι που φαντάζεστε) και από πάνω είχε ελιά κι ένα αλλαντικό που εμένα μου έκανε για τσορίθο.


Στα κυρίως πήραμε ένα flap meat κι ένα thin skirt (δε θυμάμαι τις ελληνικές ονομασίες για να τις πω). Το flap meat το ζητήσαμε μέτριο προς καλοψημένο, όπως και ήταν, και το thin skirt το ζητήσαμε καλοψημένο που επίσης ήταν. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι μέσα κοκκίνιζε το κρέας σαν να μην είχε στεγνώσει τελείως από το αίμα του. Κι επίσης μία συμβουλή, μην πιάσετε τα μαντεμένια πιάτα που έρχονται τα φαγητά γιατί ζεματάνε.

Για όλα αυτά μαζί με δύο μπύρες, κουβέρ και νερό πληρώσαμε €51. Πιστεύω πληρώνεις λίγο και την τοποθεσία, Γλυφάδα γαρ, αλλά η ποιότητα του φαγητού είναι πολύ καλή.

MOOUU
Φοίβης 17, Γλυφάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου