18/8/14

Γκάφα στο φαΐ; (Πρέβεζα)


Μια φορά και έναν καιρό ήταν τρείς μαντράχαλοι. Ήταν επιρρεπείς στο φαϊ και στις γκάφες.... ε όταν ήμασταν Πρέβεζα και είδαμε μαγαζί με το όνομα Γκάφας δε μπορούσαμε να μην πάμε!!

Ακριβώς πάνω από την παραλία της Πρέβεζας βρίσκεται ένα στενό με 4-5 μαγαζιά. Κυρίως ψαροταβέρνες. Ένα από αυτά λέγεται Γκάφας, στο οποίο κάτσαμε με 2 φίλους... για ένα χαλαρό ουζάκι και λίγο ψαρικό.

Δε μπορώ να μιλήσω για διακόσμηση, γιατί τα τραπέζια ήταν έξω στο δρόμο. Το λίγο που είδα μέσα είναι μια κλασσική ψαροταβέρνα σε νησί-παραθαλάσσιο μέρος, λίγο ξύλο εδώ, 2-3 παραδοσιακά εκεί, τα γνωστά. Δε θα σας τραβήξει ο χώρος για να κάτσετε (εμάς το όνομα μας τράβηξε).

Από σέρβις, πάλι έχουμε τα αναμενόμενα, μάλλον ο ιδιοκτήτης μαζί με κανένα γιο-ανιψιό. Κατά τα άλλα εξυπηρετικοί, καλοί στη δουλειά τους και το βασικό, ενημερωμένοι. Επειδή όταν είπαμε ότι θέλαμε χταποδάκι, το παληκάρι ήξερε ότι είχε τελειώσει και μας πρότεινε κάτι διαφορετικό που θα μας άρεσε.

Ο κατάλογος πάλι, αν και παρουσιάζεται ωραία με ξύλινη πρώτη σελίδα και οπισθόφυλλο, δεν έχει κάτι που να μην το περιμένεις. Ψαρικά γενικά, με 2-3 πιάτα ημέρας που είναι τα φρέσκα ψάρια που υπάρχουν διαθέσιμα και τα οποία στα λέει ο σερβιτόρος (λογικό κάθε μέρα δε μπορεί να είναι τα ίδια).

Εμείς παραγγείλαμε 1 τυροκαυτερή (ξαφνιαστήκατε, το ξέρω), 1 πατάτες, 1 καλαμαράκια τηγανητά και 1 βραστά και 1 σουπιές. Πήραμε και έναν κέφαλο για τη μέση να υπάρχει. Προφανώς και κάτι καραφάκια ούζο.

Τα φαγητά ήρθαν στην ώρα τους, ήρθαν ζεστά και ήταν πολύ καλά μαγειρεμένα. Εξαιρετικά δεν ήταν, αλλά δε το περιμέναμε, η αλήθεια είναι ότι αυτά που παραγγείλαμε δεν είναι εύκολο να γίνουν αξέχαστα. Η γενική εμπειρία από το φαγητό ήταν καλή, περάσαμε ευχάριστα, τσιμπήσαμε χαλαρά και ήπιαμε το ουζάκι μας.

Στο τομέα των τιμών... εκεί έρχονται τα ευχάριστα. Μας κόστισε περίπου 10 € στο άτομο, το οποίο περιλαμβάνει και τα ούζα. Για περιοχή τουριστική το λες καλό. Πολύ καλό. Η αλήθεια είναι ότι παίζει να μας είδαν Έλληνες και να μας κέρασαν κάποια από τα ούζα. Αλλά πάλι το κόστος είναι πολύ χαμηλό.

Ανακεφαλαιώνοντας ένα μαγαζί που δεν το ξεχωρίζει κάτι από τα άλλα, αλλά με καλό σέρβις, φαγητό και κυρίως τιμές. Αν είστε στη Πρέβεζα και θέλετε να κάτσετε κάπου χαλαρά για ένα ψαράκι ή ουζάκι, είναι μια τίμια αν όχι πολύ καλή επιλογή. Εγώ όταν ξαναπάω, θα περάσω πάλι μια βόλτα.

Γκάφας
Πρέβεζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου