4/8/14

Καιγόμαστε στο Tandoor


Σάββατο ήρθε, χρόνος υπάρχει, όρεξη δε μας λείπει και λέμε με Κοιλιόδουλο, επειδή πολύ σουβλάκι έχει πέσει τελευταία και μιας και είναι καλοκαίρι και τους τραβάει τους εξωτικούς προορισμούς, αφού να πάμε εξωτικά να μείνουμε δε παίζει... ας πάμε να φάμε εξωτικά.

Το Tandoor είναι μαγαζί με Ινδικό φαγητό στη Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα. Άνοιξε, σχετικά, πρόσφατα στη θέση ενός παλιού φαγάδικου (Butcher's Grill για όποιον αναρωτιέται, ψάξτε λίγο πίσω στις αναρτήσεις). Έτσι κι αλλιώς λοιπόν για τη θέση του μαγαζιού δεν έχουμε να πούμε πολλά. Λίγο πολύ όλοι την ξέρουν τη Ζησιμοπούλου, ακόμα και τώρα που είναι στα κάτω της.

Το μαγαζί εκ πρώτης όψεως δεν σου κάνει για μαγαζί με εξωτικό φαγητό. Αν εξαιρέσουμε βέβαια τη φωτεινή επιγραφή πάνω από την κουζίνα που γράφει INDIA και σε βάζει αμέσως στο κλίμα (άντε και τα 2-3 φαναράκια, τα οποία δε ξέρω αν και κατά πόσο έχουν σχέση με Ινδία, κατά τα άλλα μοιάζει πολύ με το κοκτειλάδικο δίπλα). Με αυτό βέβαια να μην σημαίνει ότι δεν είναι ωραίος ο χώρος. Απλά δεν έχει αυτό το έθνικ στυλ που θα περίμενε κανείς σε Ινδικό. Κατά τα άλλα παντού ξύλο, σε γήινα χρώματα που ηρεμούν το μάτι και τα τραπέζια αναπαυτικά με καρέκλες ή μικρά καναπεδάκια που βοηθούν στο να ηρεμήσεις για να επικεντρωθείς στο φαγητό σου.

Οι σερβιτόροι... ή μάλλον οι σερβιτόρες... δε ξέρω αν ήταν τυχαίο αλλά τα 3 άτομα με τα οποία αλληλεπιδράσαμε εμείς ήταν γυναίκες (αν η κοκκινομάλα κοπελίτσα μας διαβάζει παρακαλείτε να στείλει στο mail του blog ή με μήνυμα στη fanpage στο facebook το κινητό της. Ο Κοιλιόδουλος ακόμα για αυτήν μιλάει...). Κατά τα άλλα τα κορίτσια ήταν ευγενικότατα, φιλικότατα και εξυπηρετικότατα. Μέχρι και νερό μας έβαζαν όταν ψιλοάδειαζαν τα ποτήρια (και το νερό ήταν πάνω στο τραπέζι δεν είναι ότι είχαν κανάτα). Γενικά για το κομμάτι της εξυπηρέτησης δε μπορώ να πω τίποτα άλλο, ήταν άριστη.

Μια ευχάριστη έκπληξη είναι η ποικιλία επιλογών που διαθέτει το μαγαζί. Ο κατάλογος είναι αρκετά ογκώδης (αν και είναι τυπωμένος μόνο στο μπροστά μέρος της κάθε σελίδας, οπότε φαίνεται απατηλά μεγαλύτερος από ότι είναι). Υπάρχουν 5 επιλογές για ορεκτικά και άλλες 4-5 επιλογές για σαλάτα, 7 επιλογές για ψωμί, 7 επιλογές για ρύζι (το οποίο εκεί θεωρείται συνοδευτικό στα κυρίως πιάτα, τα οποία δε συνοδεύονται από κάτι), 2 επιλογές για σούπες, άλλες 5 επιλογές για φαγητά Tandoori (θα σας εξηγήσω παρακάτω), καμιά δεκαριά επιλογές για λαχανικά και για κυρίως πιάτα, 8-9 επιλογές για κοτόπουλο, 2 για αρνί κτλ... γενικά χρόνο να 'χετε να διαβάζετε κατάλογο. Πολύ καλό αυτό, αλλά σε κάποιον που δεν έχει σχέση με Ινδική Κουζίνα, όπως εμείς καλή ώρα, σε κάνει να χάνεσαι λίγο. Και σε καθυστερεί μέχρι να τα διαβάσεις όλα αυτά.

Βέβαια εμείς πήγαμε οργανωμένοι με το σκονάκι μας (είχαμε μαζί φυλλάδιο από το delivery του μαγαζιού... ναι έχει και delivery) και γρήγορα διαλέξαμε τους στόχους μας: Ένα ορεκτικό (pαpadums πίτες), μια σαλάτα (Chicken Tikka salad), μια πίτα/ψωμί (έξτρα καυτερή), ένα Tandoori Chicken Malai Tikka για εμένα και ένα Chicken Vindaloo για τον Κοιλιόδουλο. Στο τέλος χτυπήσαμε και ένα γλυκό. Δε θυμάμαι πως το λέγανε {σ.Κ. Gulab Jamun} (και εκεί περισσότερο με νοήματα το είπαμε στην κοπέλα) αλλά είναι το πρώτο από τα γλυκά στο κατάλογο.

Πάμε στο ορεκτικό, το οποίο είναι πιτούλες (μέγεθος αραβικής) από ρύζι (πάχος πολύ μικρό), που συνοδεύεται από μια ψιλοκαυτερή σως γιαουρτιού (παραδέχομαι ότι σκέφτηκα, πόσο καυτερή μπορεί να είναι μια σως γιαουρτιού;... έκανα λάθος... δε μας έκαψε, αλλά ήταν ωραία και πικάντικη) και μια ακόμα, εμένα μου φάνηκε κι αυτή καυτερή του Κοιλιόδουλου του φάνηκε γλυκιά. Πέρασε ευχάριστα η ώρα όσο περιμέναμε τα υπόλοιπα. Αμέσως μετά ήρθε η καυτερή πίτα... και εκεί για πρώτη φορά τα είδαμε όλα (αν και θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι τέτοιο από ένα ινδικό εστιατόριο). Είδαμε στον κατάλογο ότι πήραμε μια πίτα (σαν τις ελληνικές για σουβλάκι, αλλά λίγο μεγαλύτερη) με κρεμμύδι και πράσινο τσίλι, την οποία είχε σημειώσει σαν καυτερή. Δεν περιμέναμε ότι το καυτερή το παραεννοούσε!! Μιλάμε για δάκρυ κορόμηλο! Το οποίο φυσικά μας άρεσε ιδιαίτερα. Επίσης το πιάτο περιλαμβάνει 4 κομμάτια, άρα φάγαμε από δύο, οπότε αφού το πρώτο είχε κάψει τα πάντα, το δεύτερο δε μας έκανε αίσθηση. Δεν είχε μείνει και κανένα ζωντανό όργανο αίσθησης καψίματος στο στόμα, καταλαβαίνετε... Κλείνοντας τα αρχικά να πω και για την σαλάτα, την οποία την προτείνω ανεπιφύλακτα, ήταν καταπληκτική με βραστό κοτόπουλο και διάφορα άλλα υλικά μέσα. Πάρτε την οπωσδήποτε δε το συζητώ!

Συνεχίζουμε με το Tandoori Chicken. Το Tandoori είναι ένας πήλινος φούρνος με κάρβουνα, ο οποίος μένει μόνιμα ζεστός με τα κάρβουνα να καίνε συνέχεια. Και αυτή είναι η διαφορά των πιάτων που γράφουν Tandoori με τα υπόλοιπα (φαγώθηκε ο Κοιλιόδουλος να ρωτήσει, λες και δε το έγραφε ο κατάλογος... 3 φορές του το πα... αν και νομίζω ότι από τη στιγμή που φτάσαμε πρέπει να είχε το μυαλό του στην κοκκινομάλλα κοπελίτσα). Το κοτόπουλο που πήρα ήταν μαγειρεμένο εκεί, μαζί με πιπεριά, ντομάτα και κρεμμυδάκι. Πολύ ωραία μαγειρεμένο, ζουμερό και όχι στεγνό, είχε κρατήσει όλη τη γεύση του και είχε πάρει και από τα γύρω του λίγη εσάνς. Πολύ ωραίο πιάτο. Τώρα πάμε στου Κοιλιόδουλου... γιατί επέλεξε να πάρει το πιο καυτερό πιάτο στο κατάλογο... Και μπορεί να μην πήρα όλο τον κατάλογο, αλλά το πιστεύω. Η αναφώνηση που μου έφυγε όταν το δοκίμασα, αλλά και τα δάκρυα του Κοιλιόδουλου (τα οποία δεν ήταν χαράς ή λύπης...) το αποδεικνύουν. Πολύ ωραίο πιάτο, πολύ καλά μαγειρεμένο και εκεί το κοτόπουλο, αλλά παιδιά... η σάλτσα είναι βγαλμένη από τα δάκρυα των κολασμένων... δεν υπάρχει αυτό το κάψιμο...(αλλά και πάλι γουστάραμε). Για να κλείσουμε πάμε και στο γλυκό, το οποίο ήταν μπαλάκια από γάλα και άλλα υλικά (μη ρωτάτε τι ακριβώς) με σιρόπι και σαντιγύ. Ωραία ήταν, δε με ενθουσίασαν ιδιαίτερα, σαν παραδοσιακό Ινδικό γλυκό (για αυτό τα πήραμε) ήταν κάτι διαφορετικό. Έβγαζαν υπερβολικά τη γεύση του γάλατος και ήταν πολύ γλυκά. Γούστα υποθέτω, δεν μπορώ να πω ότι παρά τις παρατηρήσεις μου δε μου άρεσαν.


Να αναφέρω επίσης ότι το μαγαζί έχει πολύ μεγάλη και ενδιαφέρουσα ποικιλία από μπύρες. Ο Κοιλιόδουλος μάλιστα συγκινήθηκε, επειδή βρήκε μια που έψαχνε καιρό. Την τιμήσαμε άμεσα... πάντα χαιρόμαστε να βλέπουμε παλιούς φίλους!

Τώρα έρχεται το κομμάτι που όλοι τρέμουμε. Ο λογαριασμός... Να πω σαν εισαγωγή ότι το μαγαζί είναι ακριβό. Χρεώνεται και το νερό, ενώ το ορεκτικό που πήραμε είναι αυτό που μας φέρανε στην αρχή. Βέβαια το καλό είναι ότι σε ρωτάνε πριν σου φέρουν οτιδήποτε, δεν είναι όπως αλλού που στο φέρνουν σαν κουβέρ. Αν το θέλεις το παίρνεις, αν όχι οκ. Αυτό μας έδειξε ότι το μαγαζί θα είναι κάπως... τσιμπημένο. Τελικά για ένα ορεκτικό, μια σαλάτα, μια πίτα, 2 κυρίως, ένα γλυκό και 3 μπύρες, πληρώσαμε σύνολο 60 €. Πολλά είναι τα 30 € το άτομο για αυτά που πήραμε. Χορτάσαμε είναι η αλήθεια και βρήκαμε και μπύρες που δε βρίσκαμε σε μπυραρίες. Αλλά το μαγαζί είναι ακριβό όπως και να το κάνεις.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε ένα γνωστό σημείο της Γλυφάδας που δε χρειάζεται συστάσεις, με πολύ καλό σέρβις, αν και του λείπει το έθνικ χρώμα που περιμένει κανείς για Ινδικό, πολλές επιλογές, πολύ καλό (και καυτερό, βασικό αυτό!!) φαγητό αλλά αρκετά ακριβό. Είναι κάτι διαφορετικό που αν ψάχνεστε γενικά στο φαΐ καλό είναι να του ρίξετε μια ματιά. Αν σας αρέσει το Ινδικό μπορεί και να το κάνετε και στέκι, αν και οι τιμές του είναι κάπως ψηλά (βέβαια για το εξειδικευμένο του αντικείμενο και για Γλυφάδα, δεν είναι παράλογο... είναι απλά ακριβό - κι ειδικότερα για τη περίοδο που διανύουμε).

Tandoor
Ζησιμοπούλου 7, Γλυφάδα

Υ.Γ. Έχει κλείσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου