21/1/15

Το Ελληνικό (Θεσσαλονίκη - Γλυφάδα)

Το Ελληνικό είναι ένα μαγαζί που βρίσκεται στη Γλυφάδα. Αλλά εγώ δεν πήγα στη Γλυφάδα αλλά στο "αρχικό" που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μιας και βρέθηκα για άλλους λόγους εκεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Λοιπόν, το μαγαζί βρίσκεται σε αρκετά κεντρικό, νομίζω, σημείο της πόλης. Το πρώτο που παρατηρείς όταν μπαίνεις είναι το γεγονός ότι είναι "στριμόκωλο", δηλαδή τα τραπέζια είναι στοιβαγμένα "το ένα πάνω στο άλλο" σε σημείο του να μπορείς να τσιμπάς από το πιάτο του διπλανού σου. Μετά παρατηρείς ότι έχει ράφια από "κάτω μέχρι πάνω" γεμάτο με μπουκάλια (τσίπουρο κτλ).

Περι φαγητού (και ποτού) έχει μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα και ποτά οπότε όλοι πιστεύω θα βρουν κάτι που να τους αρέσει. Εγώ παρήγγειλα μια δροσερή σαλάτα, που είχε διάφορα υλικά μέσα όπως ρόκα και κουκουνάρι αν τα θυμάμαι καλά γιατί φαγώθηκε πολύ γρήγορα.
Μετά πήρα μια τυροκαυτερή που τελικά μόνο τυροκαυτερή δεν ήταν. Αν το ήξερα θα προτιμούσα την κοπανιστή. Ένα χαλούμι τηγανητό που ακόμα και όταν κρύωσε δεν έγινε λάστιχο (όπερ σημαίνει ήταν καλής ποιότητας).

Επίσης μια χοιρινή τηγανιά που ήρθε ζεστή στο τηγανάκι και ένα γκιούλμπασι που για όσους δεν ξέρουν είναι τρία διαφορετικά είδη κρέατος ψημένα μαζί στο φούρνο και με τυριά από πάνω τους να λιώνουν... Η τηγανιά μου άρεσε ενώ το γκιούλμπασι από την άλλη μου φάνηκε ότι είχε πολύ λίπος.

Για να πιώ πήρα ένα τσίπουρο Μπαμπατζίμ που κόστιζε €6,80 και το εμφιαλωμένο νερό, που κανονικά θα έπρεπε να σε ρωτήσει αν θες να το αφήσει ή όχι, κόστιζε 1,60.



Όσον αφορά το σέρβις τα παιδιά ήταν ευγενικά και γρήγορα στο να σου φέρουν ότι παρήγγειλες αλλά αργοί στο να έρθουν να σου πάρουν παραγγελία και να σου φέρουν το λογαριασμό. Ίσως και να φταίει ότι ήμουν στη πόλη του Χαλλλαρά...

Για να κλείσω να αναφέρω ότι στο τέλος κεράσαν γλυκό που συνοδευόταν με παγωτό ενώ το κουβέρ κοστίζει 1.30 το άτομο.

Για όλα αυτά πλήρωσα €40.60. Πανάκριβο για ένα άτομο. Άμα ήμουν όμως με τον Ζαμπόνις θα λέγαμε ότι θα μπορούσε να κάνει και μια μικρή μείωση στις τιμές.
Υ.Γ. Άμα ήταν να βάλω κάποιο ποσοστό σχετικά με το πόσο έμεινα ικανοποιημένος θα έλεγα 50%.


Το Ελληνικό
Στρατηγού Καλλάρη 9, Θεσσαλονίκη
Λαζαράκη 28, Γλυφάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου