15/6/15

Οι Γευσιχώστες Άμα λάχει τρώνε και στα Εξάρχεια.

Σάββατο βράδυ, μεσάνυχτα για την ακρίβεια, και με καλή παρέα που είναι γνώστες του μαγαζιού αλλά και της περιοχής γενικότερα φτάνω στο Άμα λάχει στης Νεφέλης στα Εξάρχεια. Πρώτη εντύπωση κατεβαίνοντας τα σκαλάκια της εισόδου η καταπράσινη αυλή με τα μεγάλα βαρέλια για γλάστρες.

Βρήκαμε να κάτσουμε άνετα, αν και παρά το περασμένο της ώρας το μαγαζί είχε αρκετό κόσμο ακόμα χωρίς να είναι γεμάτο βέβαια, αλλά ποτέ νομιζω δε θα νιώσεις στριμωγμένος κάτι που οφείλεται στο ότι τα τραπέζια είναι αραιά τοποθετημένα.

Με το που κάτσαμε κατευθείαν ήρθαν πιάτα και μαχαιροπίρουνα, ποτήρια και κανάτες με νερό και το κουβέρ. Δείγμα καλού σέρβις θα το θεωρήσω γιατί και όταν χρειάστηκε να παραγγείλουμε τα κυρίως ή τα ποτά βρήκαμε εύκολα την σερβιτόρα ή κάποιον από τους βοηθούς που την έστελναν στο τραπέζι μας πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μία συνεχής κίνηση στο χώρο.

Όσον αφορά τον κατάλογο παρουσιάζει μια σημαντική ποικιλία ελληνικής, πειραγμένης, κουζίνας αλλά και ποτά όπως τσίπουρο που το τίμησε ο υπογράφων, ρακή, μπύρες αλλά και κρασί από όλη την Ελλάδα σε μπουκάλι ή χύμα.
Λίγο πιο συγκεκριμένα στις σαλάτες για παράδειγμα εχεις εφτά επιλογές με τιμές που κυμαίνονται από €5.20 η φτηνότερη μέχρι €8.60 η ακριβότερη.

Σαφώς και το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου καταλαμβάνουν οι μεζέδες όπου έχεις περίπου εικοσιπέντε επιλογές με κάποιες από αυτές να αφορούν τη θάλασσα αλλά υπάρχουν και μερικά πιάτα ημέρας έξτρα. Εδώ να σημειώσω ότι αν και ήμασταν παρέα (σαφώς) αποφασίσαμε να πάρουμε ο καθένας μας μεζέ εν είδει κυρίως πιάτου, αν εξαιρέσεις τις (τρεις μερίδες φρέσκες) τηγανιτές πατάτες που τις τιμήσαμε όλοι, οπότε δε μπορώ να έχω άποψη για τα πιάτα των υπολοίπων συνδαιτυμόνων παρά μόνο για το δικό μου.

Και αφού σας κούρασα με την πολυλογία μου τόσην ώρα έφτασε επιτέλους η στιγμή να σας πω τι πήραμε. Εγώ πήρα σουβλάκια κοτόπουλου πικάντικα (€7.70) όπως τα αναγράφει ο κατάλογος, καθότι και εγώ και ο Ζαμπόνις έχουμε μια αδυναμία στα καυτερά, που ήταν μικρά σα μερίδα, τέσσερα μικρά σουβλάκια δηλαδή που συνοδεύονταν από μαρούλι και τοματίνια και ελάχιστα πικάντικα. Μία φίλη επέλεξε από τα πιάτα ημέρας μία τσιπούρα ενώ δύο φίλες πήραν σκιουφιχτά δηλαδή παραδοσιακά ζυμαρικά Κρήτης με κατσικίσιο βούτυρο, ψητή μελιτζάνα και ξυνομυζήθρα τα οποία σαν μέγεθος μερίδας μου φάνηκε κανονική. Ακόμα πήραμε δύο μερίδες χοιρινή τηγανιά με δεντρολίβανο και λεμόνι.
Επίσης στο τραπέζι μας έφτασαν δύο πράσινες σαλάτες με σπανάκι, ανθότυρο, μαρούλι, λιαστή ντομάτα, ρόδι και σάλτσα με μέλι και βασιλικό και μία χωριάτικη. Παραγγείλαμε και μία μερίδα λουκάνικο πορτοκαλιού Καλαμάτας το οποίο (για να μην πάει χαμένο, όχι τίποτα άλλο) έφαγα κυρίως εγώ και μου φάνηκε πιο πικάντικο από τα σουβλάκια.

Για όλα αυτά μαζί με δύο μεγάλες και δύο μικρές μπύρες, 200ml ρακή, μισό κιλό χύμα κρασί και 1 coca cola πληρώσαμε €113.50 9 άτομα δηλαδή μας βγάζει περίπου έναν μέσο όρο €12.50 το άτομο. Δεν το λες και ακριβό αλλά. Το αλλά θα σας το πω στην αμέσως επόμενη παράγραφο.

Ανακεφαλαιώνοντας ένα μαγαζί με πολύ ωραία αυλή, ειδικά για καλοκαίρι είναι ότι πρέπει, στο εσωτερικό δεν πήγα για να σας πω εντυπώσεις, ευγενικό, εξυπηρετικό και γρήγορο σέρβις, μεγάλη ποικιλία σε φαγητό και ποτό και για όλα τα γούστα αλλά μικρές έως κανονικές μερίδες (που σίγουρα ενας Γευσιχωστης δε χορταίνει) και τιμές που τις λες νορμάλ (π.χ. τσιπούρα) ή και τσιμπημένες. Πρόταση μας είναι ή να μεγαλώσει κάπως τις μερίδες αν θέλει να κρατήσει αυτές τις τιμές ή να μειώσει λίγο τις τιμές αν θέλει να κρατήσει αυτές τις μερίδες.

Άμα λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου