17/1/16

Το ψήσαμε για Μπακαλιάρο


Ε όχι συγκεκριμένα για μπακαλιάρο αλλά γενικά για θαλασσινά. Αλλά είχαμε το πρόβλημα που έχετε όλοι. Ωραία τα θαλασσινά, αλλά ακριβά. Κι αν δεν είναι ακριβά όπως διαφημίζονται μάλλον θα είναι σαν το Ocean Basket (ψάξτε την αντίστοιχη ανάρτηση). Και ήρθε σαν από μηχανής θεός ένας συνάδελφος από το γραφείο, ο οποίος μας ενημέρωσε για μια ψαροταβέρνα με ένα ιδιότυπο και πολύ φτηνό επιχειρηματικό μοντέλο (για να φαίνονται και οι σπουδές στα οικονομικά, όχι μόνο το φαΐ!). Και όταν συνειδητοποίησα ότι το ίδιο μαγαζί το είχε προτείνει και ο Κοιλιόδουλος πριν αρκετό καιρό δε χρειάστηκα δεύτερη σκέψη για να πάω asap.

Και το όνομα αυτού Ψητός Μπακαλιάρος! Το μαγαζί βρίσκεται σε ένα σημείο με πολύ ενδιαφέρον. Είναι στον πλαϊνό δρόμο των Everest της Γλυφάδας, πολύ κοντά στη Μεταξά. Σημείο καλό με την έννοια ότι μόνο αν γίνεται χαμός δε θα βρείτε να παρκάρετε, κακό γιατί ναι μεν είναι κοντά σε φαγάδικα, αλλά είναι μακριά από κάθε τι άλλο. Το οποίο αν το παρακάνετε μπορεί να σας βγει σε καλό, να περπατήσετε λίγο να πέσει η κοιλιά...

Το στήσιμο του μαγαζιού είναι απλό, στυλ απλής ψαροταβέρνας με μια δόση μοντέρνου. Η μουσική υπόκρουση σαν χαλί από πίσω πάρα πολύ καλή και διακριτική, ότι πρέπει για να συζητήσεις. Οι σερβιτόροι απλοί και φιλικοί, ωστόσο να πω ότι επειδή έτυχε να είναι φίλοι της κοπέλας μου, δεν μπορώ να κρίνω 100% αντικειμενικά. Μπορώ να πω ότι δεν μας έλειψε τίποτα ενώ το μαγαζί ήταν κυριολεκτικά γεμάτο.

Πάμε τώρα στο... ευχάριστα περίεργο. Το μαγαζί σου φέρνει έναν κατάλογο από τον οποίο μπορείς να παραγγείλεις ότι θέλεις. Ότι και να παραγγείλεις και όσες φορές και να το πάρεις η τιμή είναι σταθερή. 13€ το άτομο. Με την υποσημείωση ότι άμα δούνε οτι το παρακάνεις δε θα σου ξαναφέρουν π.χ. άμα ξαναπαραγγείλεις κάτι που το έχεις ήδη στο τραπέζι και δεν το έχεις φάει.

Πάμε στην ποικιλία. Ο κατάλογος είναι ένα Α4 (κατάλληλα διαρυθμισμένο), το οποίο σου προσφέρει αρκετές επιλογές είναι η αλήθεια. Από μαρίδα και γαύρο και γαρίδα μέχρι ψάρι ημέρας και καλαμαράκια. Το μόνο κακό σε αυτό είναι το εξής: Σε μια μέρα με πολύ κόσμο, όπως ήταν αυτή που πήγαμε, είναι πολύ πιθανό μερικά πράγματα να έχουν τελειώσει. Όχι όλα, νηστικός δε φεύγεις, αλλά για παράδειγμα εμείς που θέλαμε πατατοσαλάτα είχε τελειώσει. Αλλά τι να κάνεις, σε αυτού του είδους τα μαγαζιά αυτά συμβαίνουν. Είναι πολύ πιθανό να προκαλέσαμε και εμείς μια έλλειψη. Θα καταλάβετε.
 
Δε θα κρίνω ένα ένα τα πιάτα γιατί πολύ απλά τα πήραμε όλα. Και κυριολεκτώ... ότι δεν είχε τελειώσει το δοκιμάσαμε. Όλα ήταν από καλά εώς πολύ καλά, κανένα παράπονο δεν έχουμε, ούτε καν η Ξανθιά Τιμωρός που ήταν μαζί μας και είναι αρκετά απαιτητική στα θαλασσινά (τα οποία άλλωστε τιμωρεί και από αυτά πήρε το όνομά της). Θα σταθώ λίγο περισσότερο στο γαύρο μαρινάτο, από τον οποίο πρέπει να πήραμε τουλάχιστον 10 φορές. Φανταστικός, δεν προλαβαίνανε να τον φέρνουν (και εδώ κυριολεκτώ).

Μια παρατήρηση μόνο. Οι μερίδες που έρχονταν ήταν πολύ μικρές. Για 2 άτομα ίσως ήταν καλές αλλά εμείς ήμασταν 5 και τελειώνανε πολύ γρήγορα. Οι πατάτες ας πούμε, ήταν σε μέγεθος μισής μερίδας έξω και όχι μιας. Δεδομένου ότι μπορείς να παραγγείλεις όσες φορές θέλεις, αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία ή επίπτωση στο πόσο μπορείς να φας ή στο λογαριασμό, και στο φινάλε ας πάρεις περισσότερες μερίδες. Αλλά το λέω γιατί στην αρχή και μέχρι να το συνηθίσουμε για να το υπολογίζουμε, προκάλεσε κάποιες ελλείψεις (και μαντέψτε που... ναι στο γαύρο...)
Τώρα για τιμές μιλήσαμε οπότε τι να πούμε πάλι. Ήμασταν 5 άτομα, πληρώσαμε 13€ το άτομο. Φάγαμε ότι υπήρχε. Να παρατηρήσω ότι μέσα στην τιμή είναι ΚΑΙ τα ποτά, εκτός αν θέλετε κάτι εκτός καταλόγου, οπότε φαντάζομαι ότι τα πράγματα αλλάζουν. Εμείς φάγαμε, ήπιαμε το κρασάκι και το ουζάκι μας και μπορώ να πω ότι σε σχέση τιμής - ποιότητας το μαγαζί πάει πολύ καλά.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί ευχάριστο και με κατάλληλη ατμόσφαιρα, καλή εξυπηρέτηση ακόμα και όταν έχει πολύ κόσμο, καλό φαγητό (όχι για βραβείο, αλλά καλό) με σταθερή τιμή, η οποία πιστεύω ότι είναι πολύ καλή για αυτό που προσφέρει. Αν σας αρέσουν τα θαλασσινά και σας κάνει η ποικιλία του (γιατί υπάρχουν και περίεργοι σε αυτά και αυτή είναι σχετικά περιορισμένη σε σχέση με άλλα μαγαζιά), είναι πολύ πιθανό ότι θα πηγαίνετε πολύ συχνά εκεί. Εγώ πάντως θα το έχω σίγουρα στα υπ όψιν μου όταν θα θέλω να... μυρίσω θάλασσα.

Ο ψητός μπακαλιάρος
Μαραγκού 4, Γλυφάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου