13/1/16

Γιατί Koi σημαίνει αγάπη!


Και μιλάμε κυριολεκτικά γιατί όντως η ακριβής μετάφραση σημαίνει όντως αυτό.

Για όσους δεν το ξέρουν, είναι ένα Sushi Bar στη Βούλα. Αν δε κάνω λάθος υπάρχουν και αλλού μαγαζιά με το ίδιο όνομα, συνδεδεμένα μάλλον, αλλά εγώ θα μιλήσω για αυτό γιατί σε αυτό πήγα να φάω τι να κάνουμε!

Μια νύχτα με φεγγάρι λοιπόν (υποθέτω δεν κοίταγα στον ουρανό θα σκοτωνόμουνα) με μια παρέα χορευτική (γιατί φύγαμε καπάκι από το μάθημα χορού... τώρα που κολλάει το Ιαπωνικό σούσι με τον λατινοειδή χορό δε ξέρω αλλά δε βαριέσαι...) αποφασίσαμε να πάμε για σούσι. 
Πριν συνεχίσω για το μαγαζί, θα ήθελα να δώσω λίγο background για όσα θα ακούσετε. Ξέρω Ιαπωνικά και ενώ δεν είμαι και τρελός με την Ιαπωνική κουλτούρα, ξέρω δέκα πράγματα. Και η μόνη κουλτούρα που σίγουρα εκτιμώ σε κάθε είδος πολιτισμού, είναι αυτή του φαγητού. Το σούσι έχει συγκεκριμένο τρόπο που σερβίρεται και μάλιστα δεν νοείται να φας κάτι άλλο αν πας για σούσι. Αν κάποιος πάρει και σαλάτα με σούσι είστε ελεύθεροι να ορμήξετε πάνω του φωνάζοντας Banzai και να τον σουβλίσετε με το Katana σας. Η αν δεν έχετε Katana με το μαχαίρι ή πιρούνι, με ότι έχει βολευτείτε.
 
Πάμε πρώτα σε τοποθεσία. Το μαγαζί είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο της Βούλας, την Λεωφόρο Βασ. Παύλου. Σαν σημείο είναι καλό και πολυσύχναστο με διάφορα πράγματα να κάνεις τριγύρω. Το κακό είναι ότι σε ώρες αιχμής δύσκολα βρίσκεις πάρκιγνκ. Εμείς πήγαμε σε ώρα ψιλοάκυρη οπότε δεν είχαμε πρόβλημα.

Το μαγαζί το ίδιο δεν έχει κάτι υπερβολικό σε διακόσμηση. Πάγκοι για να κάτσεις, ξύλινα τραπέζια, λιτό και απέριττο όπως θα άρεσε στον Oda Tobunaga. Έχει και έξω και μέσα τραπέζια με το μέσα να είναι ελάχιστα διαφορετικό. Ωραίος χώρος κυρίως για καλοκαίρι. Μέσα δεν έχω μπει για να σας πω για χειμώνα, το σκοπεύω όμως.

Για την εξυπηρέτηση δε θα πω πολλά, γιατί πολύ απλά η εξυπηρέτηση ήταν αυτό που έπρεπε να είναι. Αθόρυβη και αποτελεσματική. Μπράβο στα παιδιά, αν και καθόμασταν έξω δε μας έλειψε τίποτα. Ένα μικρό λαθάκι έγινε γιατί είχαν σημειώσει ένα αντί για 2 σε μια κατηγορία, αλλά με τόση παραγγελία ανθρώπινο είναι το καταλαβαίνουμε.

Πάμε τώρα στο φαγητό. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι έχει πολύ μεγάλη ποικιλία. Δε θα τα αναφέρω όλα, αλλά δε γίνεται κιόλας, οπότε θα αναφέρω αυτό που για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία στο σούσι. Τα πιάτα ήρθαν αρκετά γρήγορα, αλλά βασικό αυτό, με τη σωστή παρουσίαση και σερβίρισμα. Το wasabi στην άκρη και το ginger δίπλα. Γιατί δεν γίνεται να αλλάξεις είδος σούσι με την γεύση του προηγούμενου στο στόμα!!! Επιτέλους ένα μαγαζί για σούσι που ξέρει τι δίνει! Για όσους δε ξέρουν τι σημαίνει wasabi και τους αρέσουν τα καυτερά να έρθουν αύριο με τον κηδεμόνα τους. Για όσους δεν αρέσουν τα καυτερά ας πούμε ότι σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση σημαίνει "κάψιμο της κόλασης από δάκρυα διαβόλων" και μείνετε εκεί. Εντάξει πολύ ελεύθερη μετάφραση....

Επειδή πήραμε πολύ μεγάλη ποικιλία και δε μπορώ να ξεχωρίσω κάτι θα μιλήσω γενικά. Ότι πήραμε ήταν πολύ καλό, σωστά τυλιγμένο και με την γεύση του στο 100%. Ενδιαφέρον είχε επίσης ότι (επειδή ξέρουν τι κάνουν) είχαμε μόνο ξυλάκια, οπότε είχαμε και λίγο παιχνίδι στο φαγητό μας... Αλλά παραδέχομαι ότι ακόμα και αυτοί που δεν ήξεραν βγήκαν ταλέντα στο φαγητό με ξυλάκια.

Το μόνο που θα πω από γεύση είναι ότι οι προσωπικές μου επιλογές είναι τα καυτερά με καβούρι ή γαρίδα. Βέβαια δεν είναι καυτερά από μόνα τους, είναι απλά λίγο πικάντικα, καυτερά τα κάνει το wasabi. Δοκιμάστε και πείτε μας. Κατά τα άλλα ότι και να πάρετε είναι καλό. Πήραμε τα πάντα και δοκίμασα σχεδόν τα πάντα και όλα ήταν πολύ καλά.

Και τώρα πάμε στα λυπητερά... Σούσι, Βούλα, καλό προσεγμένο μαγαζί που ξέρει τι κάνει... όλα αυτά μαζί είναι ενδείξεις σοβαρής μελανιάς από πιάσιμο στα πίσω χαμηλά. Ε λοιπόν κάνετε και έκανα λάθος. Είναι η πρώτη φορά που βρήκα μαγαζί που δίνει το πιάτο σούσι με λιγότερο από 8 €. Συγκεκριμένα, τα πιάτα παίζουν από 4 μέχρι 5,50€. Τι σημαίνει αυτό; Εντάξει δε πάτε να φάτε σούσι για να χορτάσετε, πάτε για τη γεύση και για το διαφορετικό. Αλλά θα φάτε ικανοποιητικά με περίπου 10 άντε το πολύ 12€ ανά άτομο. Για σούσι αυτό θεωρείται όχι απλά φτηνό αλλά εξευτελιστικό.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί εξειδικευμένο και σωστό σε αυτό που κάνει, σε καλό σημείο αλλά με δύσκολο πάρκινγκ, με πολύ καλή εξυπηρέτηση, καλό φαγητό και πολύ φτηνό σε σχέση με αυτό που προσφέρει και θα μπορούσε να χρεώνει. Το προτείνω ανεπιφύλακτα και αν και δε θα το έκανα στέκι, λόγω της ιδιαιτερότητας του φαγητού, είναι σίγουρα μαγαζί που θα επισκεφθώ αρκετές φορές με παρέα που της αρέσει το σούσι και το κάτι διαφορετικό.

Koi Sushi Bar
Βασιλέως Παύλου 98, Βούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου