17/11/16

ΜΙΑΣ "ΔΕΚΑΡΑΣ" ΠΟΝΟ. ΑΠΟ ΤΟΝ γεωΠΌΝΟ

Πρόλογος: Έχουμε γενέθλια σήμερα!
Για όσους μας διαβάζουν καιρό θα το ξέρουν, για τους νεότερους της παρέας είναι ώρα να το μάθουν. Κι έτσι κάθε χρόνο, από πρόπερσι, ανεβάζουμε μία επετειακή Γευσιχωσία. Φέτος την γράφει ο ΓεωΠΌΝΟΣ.

Ως λάτρεις του φαγητού αποφασίσαμε με την γνωστή ομάδα Γευσιχωσίας μας δηλαδή: τον Ζαμπόνις, τον Κοιλιόδουλο και τον Ακόρεστο Μουσικάντη να επισκεφτούμε το Φαγοποτείον Δεκάρα στον Κορυδαλλό. Βασική αφορμή ήταν το γεγονός πως με 10 ευρώ το άτομο τρως όσο θες και ό,τι θες από τον κατάλογο, εξαιρούνται τα ποτά που χρεώνονται extra, οπότε ως γνωστοί λιτοδίαιτοι που ΔΕΝ είμαστε ξεκινήσαμε και πήγαμε.
 
Ως προς την περιοχή το μαγαζί είναι στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Κορυδαλλό. Παρκινγκ βρήκαμε σε πολύ κοντινή απόσταση αλλά ενδεχομένως το Σαββατοκύριακο (πήγαμε Πέμπτη) να είναι πιο δύσκολο λόγω των πολλών μαγαζιών που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας. Σε περίπτωση που θέλετε πρώτα (ή μετά) να πάτε για ένα καφέ ή ένα ποτό υπάρχουν πολλά μαγαζιά γύρω από τη πλατεία που ενδεικνύονται.

Στο μαγαζί ένωσε τις δυνάμεις του μαζί μας για φαγητό το νέο μέλος μας που θα τον αποκαλούμε ο Έσκασε Μύτη.
 
Το περιβάλλον απλό στα πρότυπα κλασικής κρασοταβέρνας και με ελληνική ρεμπέτικη μουσική. Ο κατάλογος είχε μια ικανοποιητική ποικιλία πραγμάτων με χιουμοριστικές και επίπονες πολλές φορές ονομασίες (πχ ΈΝΦΙΑ). Επειδή δεν πεινάγαμε πολύ παραγγείλαμε από όλα τουλάχιστον από 2 φορές, έτσι για να τσιμπήσουμε. Και επειδή δεν μπορούσε τόσο φαγητό να πάει σκέτο είπαμε να πάρουμε και μερικές μπυρίτσες και αναψυκτικά. Σε γενικές γραμμές και για την τιμή του και την προσφορά του το φαγητό ήταν ικανοποιητικό.
 
Στα αρνητικά θα τοποθετήσουμε τρία πιάτα: το μπριζολάκι το οποίο μας σερβιρίστηκε κρύο, το λουκάνικο που δεν είχε καλή γεύση αλλά επιφυλάσσομαι γιατί το λουκάνικο είναι ιδιαίτερος μεζές και δεν τον αντιλαμβάνονται όλοι το ίδιο, και τέλος την τηγανιά που είχε αρκετό λίπος.
Στα πολύ θετικά θα τοποθετήσουμε δύο πιάτα: τις "Αλανιάρες" Μπουκιές μια προσωπική μου επιλογή που ήταν μπουκιές κοτόπουλο ψημένες σε σάλτσα μουστάρδας μαζί με πιπεριές και σερβίρετε σε πήλινο, δεν μας άρεσε καθόλου για αυτό το πήραμε τρεις φορές και δεν έμεινε μπουκιά. Επίσης θα τοποθετήσουμε και τους Πράσινους Κεφτέδες (κολοκυθοκεφτέδες) οι οποίοι ήταν πολύ γευστικοί και αφράτοι.

Συνοψίζοντας λοιπόν θα πούμε ότι για την τιμή του και την ποιότητα του το μαγαζί είναι ικανοποιητικό μεν αλλά χρήζει βελτιώσεων δε.
Συνολικά πληρώσαμε 63 ευρώ 5 άτομα (10 ευρώ το άτομο για φαγητό Χ 5 = 50 ευρώ και 13 ευρώ 3 μπύρες και 3 λουξ) . Είναι ένα πάρα πολύ καλό ποσό δεδομένου ότι χρειαζόμασταν σίγουρα μια σόδα μετά από τόση ποσότητα φαγητού που καταναλώσαμε (συνολικά καταναλώσαμε 20 με 25 πιάτα περίπου) και οι τιμές των ποτών είναι κανονικές.

Με μια βαθμολογία στα 10 και αξιολογώντας την εξυπηρέτηση, την τιμή, την ποσότητα, τις γεύσεις και το περιβάλλον θα βαθμολογήσουμε το μαγαζί με 7 -7,5 στα 10. Σας προτρέπουμε λοιπόν αν πεινάτε (πολύ) να περάσετε μια μέρα από την Δεκάρα.

H δεκάρα
Πόντου 16, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Κορυδαλλός

Έχωσε ο γεωΠΌΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου