10/11/16

Πάω Ψάθα με έναν όρο, φύγαμε για Cavo D’ Oro


Και όχι δεν λέμε για το γεωγραφικό μέρος, μιλάμε για μια ψαροταβέρνα στην Ψάθα (ναι ξαναπήγα, η φίλη που λέγαμε δε μαθαίνει με τίποτα...).

Το Cavo D’ Oro είναι ένα μαγαζί που βρίσκεται στα δεξιά όπως κοιτάς την κύρια παραλία στην Ψάθα, την παραλία που είναι λίγα λεπτά μετά το Αλεποχώρι κοντά στα Μέγαρα. Σαν περιοχή είναι πολύ ωραία για διακοπές, βέβαια στην περίοδο της υψηλής κίνησης μαζεύει πολύ κόσμο, παρόλαυτα τα πράγματα είναι αρκετά οργανωμένα, ακόμα και με ένα ιδιωτικό πάρκινγκ. Εκτός από θέση να παρκάρετε έχετε στη διάθεσή σας μια ολόκληρη παραλία με ελεύθερη πρόσβαση. Υπάρχουν κάποια παραλιακά μαγαζιά για όποιον θέλει την ομπρέλλα του και τον καφέ του (ξαπλώστρες κτλ δεν χρεώνονται), ενώ υπάρχει και μεγάλο κομμάτι της παραλίας που είναι εντελώς ελεύθερο. Γενικά είναι πολύ καλό σημείο για χαλαρές διακοπές μεν, αλλά χωρίς να νιώθεις μοναξιά στην παραλία.

Το ίδιο το μαγαζί είναι αρκετά ευρύχωρο και σχετικά παραδοσιακά διακοσμημένο. Θυμίζει νησί, είναι 15 μέτρα μακριά από την θάλασσα (κυριολεκτικά το νούμερο, τόσο ήταν το τραπέζι μας από το κύμα) και η εξυπηρέτηση γίνεται από τους ιδιοκτήτες (τους οποίους όπως θα μαντέψατε αν έχετε διαβάσει το Il Desto τους ήξερε η φίλη μας, στην οποία πρέπει να βρούμε παρατσούκλι κάποια στιγμή...) και γενικά τα πράγματα, ειδικά την περίοδο που πήγαμε, ήταν αρκετά χαλαρά και ευχάριστα.
 
Ακριβώς λόγω χαλαρότητας, δεν είδαμε ποτέ τον κατάλογο, απευθείας ρωτήσαμε τις προτάσεις της ιδιοκτήτριας που ήταν εκεί. Επειδή δε θέλαμε κάτι για τη μέση, είπαμε να πάρουμε μεζέδες για τη μέση και να τσιμπήσουμε... Να αναφέρω ότι στην 7μελή παρέα, ήταν μέσα η Ξανθιά Τιμωρός και ο ΓεωΠΟΝΟΣ. Και είχαμε και άλλα γερά πιρούνια... γενικά το τσιμπήσουμε το είπα σαν αστείο...

Τέλος πάντων για να μην τα πολυλογούμε και πεινάμε κιόλας, πήραμε πατάτες, γαρίδες σαγανάκι, γαύρο μαρινάτο, μαρίδα, φάβα, κολοκυθάκια και μελιντζάνα τηγανητή, πράσινη σαλάτα, χταποδάκι ψητό και καλαμάρι ψητό, τυροκαυτερή (ναι δεν την παίρνω μόνο με τον Κοιλιόδουλο, είμαι πιστός) τζατζίκι (με ψάρι... αφού ο κόσμος το ήθελε) και πατάτες τηγανητές. Το μαγαζί έχει και κρεατικά για να προσφέρει σε όσους το θέλουν, απλά εμείς είχαμε πάει με συγκεκριμένο (κακό για την θαλάσσια ζωή) σκοπό.

Δε θα τα πάω ένα ένα (είναι και πολλά βλέπετε) θα το πάω λίγο πιο γενικά. Όλα τα τηγανητά ήταν σωστά τηγανισμένα, ενώ είχαν ελάχιστο έως καθόλου λάδι πάνω τους, πράγμα πολύ καλό. Επιπλέον τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες ήρθαν με επιπλέον σκορδαλιά για την πάρτη τους, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή και διακριτική αν και με έντονη γεύση. Επίσης, πατάτες κομμένες στο χέρι, κάτι που το περιμέναμε σε ένα τέτοιο μαγαζί, αλλά πάντα είναι καλό.

Όλα τα ψαρικά ήταν καλής ποιότητας, φρέσκα και καλομαγειρεμένα, κάτι που η Τιμωρός και ένας φίλος που έχει ψαροταβέρνα (και πολύ καλή μάλιστα) επιβεβαίωσαν. Μια μόνο παρατήρηση του ΓεωΠΟΝΟΥ ότι το καλαμάρι θα μπορούσε να έχει ψηθεί λίγο παραπάνω, ήταν σωστή, αλλά με κανέναν τρόπο δεν μείωσε το πιάτο. Το μόνο που το μείωσε ήταν... τα πιρούνια μας...

Όλες οι αλοιφές, που λένε και στα Βόρεια σε λέω, ήταν πολύ καλές, η τυροκαυτερή χωρίς να είναι πολύ πικάντικη ήταν αξιοπρεπής και το τζατζίκι διακριτικό αλλά με πολύ καλή γεύση. Η φάβα ακριβώς ότι έπρεπε και γευστικά και σαν παρουσίαση ενώ η σαλάτα μου άρεσε πάρα πολύ και παραδέχομαι ότι αν και τώρα τελευταία το συνηθίζω, πήρα και δεύτερο τσιμπολόγημα από την σαλάτα.

Ωραία φάγαμε, ωραία ήπιαμε, ωραία τα είπαμε, να μην είχαμε και να πληρώσουμε ωραία θα ήταν. Αλλά επειδή το σωστό πληρώνεται, είπαμε κι εμείς να ζητήσουμε λογαριασμό. Και αυτός ήρθε. Το σύνολο του λογαριασμού ήταν 135€, αν και εμάς μας το άφησαν 120€ λόγω της φίλης χωρίς παρατσούκλι που λέγαμε. Να παρατηρήσω ότι τα περισσότερα από αυτά που έγραψα τα πήραμε διπλά. Να αναφέρω και ότι οι μερίδες ήταν ικανοποιητικότατα μεγάλες, το ίδιο και το ψωμί που φέρανε. Θα πω ότι και οι 7 ήμασταν υπέρ.... εεεε, εννοώ φάγαμε ικανοποιητικά. Επιπλέον υπολογίστε στην τιμή και ένα λίτρο κρασί και λίγα αναψυκτικά. Προσωπική μου άποψη, το μαγαζί είναι μέτριο προς τσιμπημένο σε τιμή, αλλά αξίζει σίγουρα και είναι value for money και σαν ποιότητα και σαν ποσότητες. Πρακτικά δείτε το ότι για να χορτάσεις με ψαρομεζέδες, 20€ το άτομο είναι πάνω κάτω στα φυσιολογικά και εμείς φτάσαμε εκεί περίπου χωρίς την έκπτωση.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε πολύ ωραίο σημείο για μπάνιο και διακοπές (και καφέ αργότερα στις καφετέριες δίπλα στη θάλασσα), με ωραία διακόσμηση και πολύ χώρο, φιλική εξυπηρέτηση, πολύ καλό φαγητό και ικανοποιητικές μερίδες για ψαρικά και μέτριες τιμές για αυτό που προσφέρει. Σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή αν βρεθείτε στην περιοχή και σίγουρα ένα μαγαζί που θα ξανατιμήσουμε αν ξαναπάμε στη Ψάθα (μιας και η φίλη που με φιλοξενεί δεν φαίνεται να πτοείται από τις ποσότητες φαγητού που κατεβαίνουν... δεν θέλω μετά να μου λέει για ελλείψεις στην περιοχή, εγώ προειδοποίησα αυτή με καλεί ακόμα...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου