1/8/17

Δε μας ξένισε; η Ξενία

Και ο λόγος περί του εστιατορίου Ξενία στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Αλλά ας ξεκινήσω από την αρχή.

Μια παρέα 5 συνολικά ατόμων αποφάσισε να επεκτείνει τους πολιτιστικούς της ορίζοντες και να πάει να δει αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη (Ειρήνη) στην Επίδαυρο. ΟΚ πήγαμε, την είδαμε, δεν είχα ξαναπάει Επίδαυρο οπότε ήταν μια εμπειρία (το έργο βέβαια ήταν άλλου είδους εμπειρία, αλλά τέλος πάντων δεν γράφω κριτικές για θέατρο).

Η ώρα περασμένη, η παρέα ψιλο-φαγανή και είπαμε από το να περιμένουμε να φύγουμε μαζί με τις χιλιάδες (και δεν υπερβάλλω) κόσμου και να πάμε για φαγητό κάπου έξω (στις 11 και κάτι ψιλά το βράδυ, τρέχα γύρευε τι θα ήταν ανοιχτό), να μείνουμε στο Ξενία, το εστιατόριο που είναι μέσα στις εγκαταστάσεις του θεάτρου.

Σαν χώρος το εστιατόριο είναι πάρα πολύ ωραίο, κι επιπλέον έχει μια ποικιλία χώρων για όλα τα γούστα. Έχει και χώρο στο γρασίδι (που εκεί κάτσαμε) και σε υπόστεγο και σε χώμα, έχεις επιλογές να καθήσεις, το μαγαζί είναι αρκετά μεγάλο. Οι ομοιόμορφα ντυμένοι σερβιτόροι είναι εξυπηρετικοί, βέβαια αρκετά τυπικοί και με ελάχιστα χαμόγελα, το οποίο το ρίχνω κυρίως στο χώρο και τον χαρακτήρα που θέλει να δώσει το εστιατόριο. Επιπλέον τα τραπέζια είναι τοποθετημένα με αρκετό κενό ανάμεσά τους, ώστε να είσαι αρκετά άνετος στο φαγητό.

Για πάρκινγκ δε μιλάω, όσοι ξέρετε από Επίδαυρο ξέρετε, όσοι δε ξέρετε υπαρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός από αλάνες που χωράνε τεράστιο αριθμό αυτοκινήτων, αλλά αν πάτε σε μέρα παράστασης (που σιγά μη δε πάτε...) ο κόσμος θα είναι τόσο πολύς που θα πρέπει να έχετε φτάσει τουλάχιστον 1μιση ώρα πριν για να παρκάρετε κοντά (εμείς φτάσαμε μισή ώρα πριν και παρκάραμε... τέρμα Θεού αρχές διαβόλου... παρόλαυτά, βρήκαμε άνετα).

Πάμε στο φαγητό και συγκεκριμένα στην ποικιλία και τον κατάλογο, που είναι αρκετά μεγάλη. Ο κατάλογος σου προσφέρει επιλογή από πολλές γεύσεις και μάλιστα όλες είναι αρκετά δελεαστικές. Επίσης σημαντική ποικιλία υπάρχει και στην επιλογή ποτών.

Η παραγγελία μας ήταν 3 μοσχαράκια με σάλτσα μελιού, 1 φιλέτο κοτόπουλο, 1 ντολμαδάκια με γιαούρτι (ορεκτικό κανονικά, αλλά η μια φίλη μας δεν πείναγε πολύ) και 1 σαλάτα (παρμάτι; Παρμαφούτι; Κάπως έτσι) Στις γεύσεις να πω ότι και το φιλέτο και τα μοσχαράκια ήταν απίστευτα, όχι μόνο σωστά ψημένα αλλά και οι γεύσεις της dressing τους κολλάγανε φανταστικά, ακόμα και τα λαχανικά του φιλέτου κοτόπουλου ήταν ψημένα σωστά. Τα ντολμαδάκια δε τα δοκίμασα, αλλά η φίλη που τα πήρε τα βρήκε καλά, ενώ το γιαούρτι αν και καλό και δροσερό, είχε λίγο πιο βαριά γεύση από ότι πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει.

Αφήνω μια ξεχωριστή παράγραφο για την σαλάτα. Γιατί η σαλάτα που στον κατάλογο έγραφε ότι έχει διάφορα πράγματα μέσα (κοτόπουλο ένα εκ των οποίων), είτε τελείωσε πριν προλάβω να την δοκιμάσω, είτε είχε... ένα κομμάτι συνολικά από ότι έλεγε (ειδικά κοτόπουλο, ούτε που το είδα). Τέλος πάντων, αυτή η σαλάτα για αυτή τη τιμή ήταν ουσιαστικά ένας υπερεκτιμημένος όγκος από μαρούλι, με ωραία dressing και γενικές γεύσεις μεν, αλλά μέχρι εκεί. Δε θα την έπαιρνα με τίποτα δεύτερη φορά, σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη παραγγελία.

Τώρα περνάμε στη λυπητερή. Καλά για αυτό μπορώ να γράφω για μέρες... Θα σας πω το εξής για να καταλάβετε. Με μόνο 2 μπουκάλια νερό και 2 μικρά (250 ml) μπουκάλια Coca Cola, ο λογαριασμός έφτασε στα 12€. 3,50€ το μπουκαλάκι και 2,50€ το μπουκάλι το νερό (των 700 ml παρακαλώ, σιγά μη φέρνανε και εναμισάλιτρο...). Τα υπόλοιπα και με εξαίρεση τη σαλάτα (11€ για αυτό που ήρθε ήταν απλά υπερβολή) ήταν σε φυσιολογικές γραμμές, 11 ή 12€ το πιάτο (υπάρχουν και ακριβότερα, υπάρχουν και φτηνότερα) και σε επίπεδο τσιμπημένου ορεκτικού τα ντολμαδάκια. Ενδεικτικά να σας πω ότι πληρώσαμε 15€ το άτομο περίπου. Για 4 κυρίως, ένα ορεκτικό (σαν κυρίως) και μια σαλάτα με 2 μπουκάλια νερό και 2 μικρά αναψυκτικά.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε σημείο εξειδικευμένο (δε θα πάτε ποτέ αν δε πάτε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για κάποιο λόγο), πολύ ωραίο εξωτερικό και καλή εξυπηρέτηση (ήταν και πολλοί σερβιτόροι), μεγάλη ποικιλία και προσεγμένο φαγητό, αλλά αρκετά ακριβό (καλά τη σαλάτα δε τη σχολιάζω άλλο). Ναι μεν φάγαμε ικανοποιητικά με τα χρήματα που δώσαμε, αλλά ικανοποιηθήκαμε κυρίως από άποψη γευστική και όχι την ποσότητα του φαγητού. Δεν μπορώ να πω αν θα ξαναπάω στο μαγαζί αυτό ή αν θα προτιμήσω να φάω κάτι στο δρόμο για Αθήνα, κυρίως λόγω τιμών και όχι λόγω ποιότητας φαγητού.



Ξενία Επιδαύρου,
Αρχαιολογικός χώρος Επιδαύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου