16/6/17

Μια νύχτα θα 'ρθει από μακριά βρ' αμάν αμάν αέρας Μπελιβάνης...

Παραφράζοντας στον τίτλο τον στίχο του αγαπημένου Θανάση εγώ θα σας μιλήσω για την τρίτη και τελευταία μας γευσιχωσία στο όμορφο, αλλά με ελλιπή σήμανση και επιεικώς απαράδεκτο οδικό δίκτυο, νησί της Μήλου.

Ο Μπελιβάνης είναι ένα σουβλατζίδικο στον Τριοβάσαλο (τώρα γιατί στο χαρτί που τυλίγουν το σουβλάκι γράφει Καρόδρομος θα σας γελάσω και δε θα το 'θελα), επάνω στον κεντρικό δρόμο. Παρκάρετε δωρεάν στο δημοτικό πάρκινγκ περπατάτε 100μ και φτάσατε. Μη σας κουράσουμε κιόλας. Ο σκάουτερ μας στο νησί μας το είχε προτείνει ως τοπ επιλογή με τη σημείωση ότι ανοίγει μετά τις εφτά το απόγευμα. Έτσι κι εμείς το καλό το αφήσαμε για το τέλος.

Όταν φτάσαμε η γνωστή παρέα (εγώ, Ζαμπόνις και ΓεωΠόνος), ένα τέταρτο μετά τις εφτά, το μαγαζί ήταν άδειο και λογικό μου φαίνεται. Σαν χώρος κυριαρχεί το ξύλο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Αφού στρογγυλοκάτσαμε ήρθε η ιδιοκτήτρια (λογικά) με τον κατάλογο ανά χείρας ο οποίος προσφέρει άκρως ικανοποιητική ποικιλία από σαλάτες, τυλιχτά και μερίδες. Ένα πταίσμα βέβαια είναι ότι δεν έχει τυροκαυτερή το οποίο βέβαια αποφασίσαμε να συγχωρήσουμε όταν είδαμε ότι έχει σεφταλιά.

Για να μην τα πολυλογώ επιλέξαμε τελικά μία χωριάτικη σαλάτα, ένα τζατζίκι, μία μερίδα πατάτες, μία μερίδα σεφταλιές (φυσικά) μία μερίδα σουτζούκι κι από δύο τυλιχτά για τον καθένα, με καλαμάκι κοτόπουλο, γύρο χοιρινό, κεμπάπ γεμιστά με φιλαδέλφεια και λουκάνικο. Προς τιμήν του το μαγαζί μας ενημέρωσε ότι για την ημέρα δεν είχε γύρο κοτόπουλο κάτι που σημαίνει ότι ο γύρος του είναι φρέσκος κάθε μέρα. Συν το πατροπαράδοτο κουβέρ το οποίο επιλέξαμε να μας έρθει ψημένο στα κάρβουνα με λάδι και ρίγανη μετά από σχετική ερώτηση και αυτό σας προτείνουμε να επιλέξετε και εσείς καθότι είναι μία ολόκληρη πιατέλα καλοψημένου ψωμιού.

Ας ξεκινήσουμε με τα εύκολα, η χωριάτικη σαλάτα ήταν φρεσκότατη σαν να την είχα κόψει σπίτι μου και χορταστική σε μέγεθος, τόσο που κομμάτια έφευγαν έξω από το πιάτο στο ανακάτεμα. Το τζατζίκι ήταν τζατζίκι, δηλαδή δε φιλάς τη γκόμενα μετά, μη ξεχνάμε ότι η Μήλος φημίζεται ως ζευγαρονήσι. Οι πατάτες ήταν φρέσκοκομμένες στο χέρι, με μοναδικό κακό ότι ήθελαν λίγο περισσότερο τηγάνισμα και λιγότερο λάδι.

Οι μερίδες​ τώρα, η μία είχε τέσσερα σουτζούκια κι η άλλη τρεις σεφταλιές τα οποία συνοδεύονται με πίτες (σαν βάση στο πιάτο) και τηγανητές πατάτες. Και τα δύο πολύ γευστικά αν και οι σεφταλιές σαφώς και δε συγκρίνονται με τις αυθεντικές. Τα τυλιχτά του τώρα, το καλαμάκι κοτόπουλο ήταν πολύ καλά ψημένο όσο πρέπει για να είναι ζουμερό και να μη στεγνώσει. Ο Ζαμπόνις είπε καλά λόγια για το κεμπάπ με φιλαδέλφεια ενώ ο ΓεωΠόνος για το λουκάνικο, στο οποίο σημειωτέον έχεις και την επιλογή ανάμεσα σε χωριάτικο ή Φρανκφούρτης. Το αρνητικό ήταν στο γύρο χοιρινό ο οποίος ήταν πολύ λαδωμένος ενώ στα θετικά των τυλιχτών καταγράφεται η αλάδωτη πίτα.

Η εξυπηρέτηση ήταν υπέρ του δέοντος ικανοποιητική, όλα ήρθαν ζεστά έως καυτά στο τραπέζι μας ενώ μας ρώτησαν και κατά τη διάρκεια αν όλα ήταν εντάξει.

Πάμε και στο θέμα του λογαριασμού. Για όλα αυτά μαζί με τρεις Zero και 2 μπουκάλια νερό πληρώσαμε 54€ σύνολο δηλαδή 18€ το άτομο. Σας φαίνεται ακριβό; Εμάς καθόλου γιατί πραγματικά σκάσαμε στο φαΐ.

Ανακεφαλαιώνοντας ένα σουβλατζίδικο με συμπαθητικό χώρο, ικανοποιητική ποικιλία, καλές μερίδες, άψογη εξυπηρέτηση και νορμάλ τιμές.

Ο Μπελιβάνης
Τριοβάσαλος (Καρόδρομος),
Μήλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου