8/8/13

Πήγαμε στην πιάτσα!

Και δε μιλάμε για ταξί, μιλάμε για Πιάτσα Τυλιχτό. Νέο μαγαζί στη Γλυφάδα, σουβλάκι όπως καταλάβατε (πλάκα στη πλάκα δεν έχουμε αφήσει σουβλατζίδικο στη Γλυφάδα...). Και μια και έχουμε παράδοση με τα νέα μαγαζιά που ανοίγουν στη Γλυφάδα, πήγαμε και σε αυτό, έτσι για ένα σουβλάκι... και κάτι ψιλά ακόμα. Πρώτα να πούμε για τη θέση του μαγαζιού, η οποία είναι σε ένα από τα καλύτερα σημεία της Γλυφάδας, πάνω στη πλατεία Εσπερίδων, εκεί που κάποτε ήταν τα Costa Coffee. Μέρος με πάρκινγκ εύκολο, αρκετά κοντά (αν είστε γνώστης της περιοχής, αν δεν είστε... περαστικά...), αρκετή κίνηση κόσμου και διάφορα άλλα πράγματα γύρω του για να το συνδυάσετε με αυτά αν θέλετε σε μια έξοδο.

Για τη διακόσμηση δε θα ασχοληθούμε, γιατί πολύ απλά το μαγαζί είναι πολύ μικρό και όλο το εσωτερικό του είναι τα μηχανήματα και οι ψησταριές. Ο κόσμος κάθεται έξω, όπου προφανώς δεν υπάρχει νόημα και δυνατότητα διακόσμησης. Τα λίγα που έχουν κάνει πάντως, να βάψουν τον τοίχο με κατάλογο και να βάψουν την γωνία που φαίνεται ανάμεσα στις τζαμαρίες ένα χρώμα που ταιριάζει με το υπόλοιπο μαγαζί και τα τραπέζια, είναι εύστοχο. Το μόνο κακό στα παραπάνω είναι φύσεως πρακτικής. Όπως είπα το μαγαζί δεν έχει τραπέζια μέσα, το οποίο σημαίνει ότι όλοι οι πελάτες κάθονται έξω. Καλοκαιράκι τώρα, δε μας νοιάζει, αλλά όταν χειμωνιάσει; Και δε λέω το κρύο, λέω τη βροχή. Το μαγαζί έχει τέντα και δείχνει να είναι και σημαντικά μεγάλη, αλλά εκτός και αν η τέντα είναι τόση ώστε να κλείνει ουσιαστικά όλο το μαγαζί, τότε τουλάχιστον η μια (εξωτερική) σειρά από τραπέζια θα είναι άχρηστη, που σημαίνει ότι το μαγαζί θα έχει τη μισή, ίσως και λιγότερο, χωρητικότητά του. Και είναι ήδη μικρό.

Περνώντας στην εξυπηρέτηση έχω μόνο καλά λόγια, αφενός γιατί είναι γρήγορη και ουσιαστική, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το μαγαζί δεν άδειασε ποτέ, αλλά και για το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί σερβιτόροι. Πραγματικά σε ένα μαγαζί τέτοιου μεγέθους μαζί με τους 4 ψήστες το προσωπικό φτάνει τα 10 άτομα! Αν βγάλουμε τη Hostess (λίγο υπερβολή για σουβλατζίδικο αν με ρωτήσετε, αλλά ΟΚ, Γλυφάδα είναι πρέπει να πουλήσουμε και λίγο μούρη) μένουν 5 σερβιτόροι για ένα μαγαζί μισό σε μέγεθος από άλλα (δείτε το Στην Πυρά που είχε 2 σερβιτόρες για όλο το μαγαζί). Και αφήνοντας την εξυπηρέτηση στην άκρη, ώρα να δούμε το προκείμενο.

Από άποψη ποικιλίας το μαγαζί δεν σας βάζει σε διλήματα. Πολύ απλά δεν έχει ποικιλία. 4 ορεκτικά, μερικές σαλάτες, 6-7 διαφορετικές επιλογές σε τυλιχτά, περίπου τις ίδιες σε αραβική πίτα (μπουριά όπως τα λένε) και κλείσαμε. Με τον Κοιλιόδουλο πήραμε μια μερίδα πατάτες (φρέσκες λέει το μαγαζί), μια φέτα ψητή που έχουμε αδυναμία, μια μερίδα πίτες κομμένες για να δοκιμάσουμε τις σάλτσες που δίνει το μαγαζί από τις οποίες πήραμε 2, μια με γιαούρτι και γλυκιά πάπρικα και μια με μαγιονέζα, γιαούρτι και μουστάρδα, ένα τυλιχτό με γύρο μοσχάρι (γιατί δεν υπάρχει και παντού) και ένα με κεμπάπ και ένα μπουρί με γύρο χοιρινό. Λίγα πράγματα. Δυστυχώς πρέπει να πω ότι αρχίσαμε άσχημα. Πρώτη ήρθε η φέτα.... και ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΨΗΤΗ! Ήταν ζεσταμένη στο φούρνο μικροκυμμάτων και μάλιστα όχι καλά, το κάτω μέρος ήταν ακόμα παγωμένο. Είχε πάνω της τα γνωστά και αγαπημένα που έχει μια φέτα ψητή αλλά καμία σχέση. Και εκεί μας ζώσανε τα φίδια με Κοιλιόδουλο, αν τα υπόλοιπα ήταν της ίδιας ποιότητας... κλάφτα Χαράλαμπε. Ευτυχώς δεν έγινε έτσι. Προσπερνώντας ένα πράγμα λίγο κουλό (οι 2 σάλτσες που παραγγείλαμε ήρθαν πριν τις πατάτες και τις πίτες.... δηλαδή τι να τις κάνουμε σκέτες;), τα υπόλοιπα πράγματα ήρθαν όλα μαζί και αρκετά γρήγορα. Αρχίζουμε με το μπουρί (μου). Ο γύρος πολύ καλός και η σαλάτα μέσα καλή και δροσερή, έχει μέσα και ένα τζατζίκι πολύ διακριτικό (οπότε αν σας αρέσει το τζατζίκι ένας τρώει 2 μυρίζουν δε σας κάνει), αλλά η γεύση του δε χανόταν ανάμεσα στα υπόλοιπα. Από άποψη μεγέθους να πω ότι το μπουρί είναι περίπου 2 σουβλάκια, απλά η πίτα είναι λίγο πιο λεπτή. Το κρέας του γενικά ήταν καθαρό, χωρίς λίπη, το ίδιο και στο κεμπάπ και στο μοσχαρίσιο. Πίτες στεγνές χωρίς καθόλου ζουμιά και ψημένες σωστά, όπως και το κρέας. Για το μοσχαρίσιο υπάρχει μόνο ένα θέμα τιμής που θα το αναφέρουμε παρακάτω. Οι πατάτες του ήταν φρέσκες, δε μου φάνηκαν ωστόσο κομμένες στο χέρι, χωρίς αυτό να λέει ότι δεν ήταν ωραίες για συνοδευτικό. Φρέσκες ναι, στο χέρι όχι. Κλείνω με τις σάλτσες, όπου έγινε μια άνιση μάχη. Η σάλτσα με το γιαούρτι και τη πάπρικα ήταν καλή, δροσερή, με μια πολύ απαλή γεύση από την πάπρικα και αυτό το λέει ένας άνθρωπος που του αρέσει το γιαούρτι. Αλλά η άλλη σάλτσα ήταν απλά εξαιρετική! Μακράν καλύτερη, επισκίασε τη πρώτη. Η σάλτσα με το γιαούρτι είναι καλή αν θέλετε να αντικαταστήσετε το τζατζίκι με κάτι ακόμα πιο ελαφρύ, αλλά τη τριπλή σάλτσα σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, είναι καταπληκτική.

Πάμε τώρα στο κομμάτι του λογαριασμού, στο οποίο μας περίμενε όλους μας μια ευχάριστη έκπληξη. Το μαγαζί είναι φτηνό. Όχι μόνο για Γλυφάδα, που υπάρχει η τάση να μπαίνει ένα τσακ παραπάνω η τιμή, αλλά γενικά, είναι φτηνό. 1,90 τα τυλιχτά, με το μοσχαρίσιο γύρο να είναι 2,50, 2,70 η φέτα (που για αυτό που δίνουν είναι όχι απλώς πολύ αλλά κλεψιά...) 2,50 η μερίδα πατάτες από 1 σάλτσες και οι πίτες κομμένες και 3,40 το μπουρί. Τιμή απόδοση για τα τυλιχτά και το μπουρί είναι πολύ καλή (ειδικά το μπουρί αξίζει τα λεφτά του γιατί είναι σαν να τρως 2 σουβλάκια, οπότε σου βγαίνει φτηνότερο) οι σάλτσες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα (το έξτρα τζατζίκι ακόμα και σε ταβέρνες κάτω από 2 € δε πέφτει). Τώρα για το μοσχαρίσιο, σύμφωνα με την γνώμη του ειδήμονα Κοιλιόδουλου, αν και νόστιμο, δεν αξίζει να δίνεται 2,50, όταν υπάρχουν τόσα καλά τυλιχτά με 1,90. Αν θέλετε να αλλάξετε λίγο γεύση στο στόμα, ή αν έχετε μια κλίση προς το μοσχαρίσιο ναι, έτσι και αλλιώς είναι φτηνότερο από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα στην αγορά και έχουμε δει αρκετά. Οι πίτες είναι λίγο overpriced, αφού έχει 2 πίτες η μερίδα και κάνει 1 €, δηλαδή η πίτα κάνει 0,50, ενώ σε άλλα μαγαζιά την έχω βρει και 0,40. Αλλά αυτό είναι πταίσμα. Κλείνω με τη φέτα που πολύ απλά και μισό ευρώ να έκανε δε θα τη ξανάπαιρνα για κανένα λόγο. Μαζί με μια μπύρα 2 άτομα πληρώσαμε 21,50 € και φάγαμε κανονικά (και μεγάλο μέρος του λογαριασμού ήταν η μπύρα...), πολύ καλά όχι μόνο για Γλυφάδα αλλά για οπουδήποτε.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί με λίγο αντίκτυπο εξωτερικά, αλλά με καλό φαγητό (αρκεί να μείνετε μακριά από τη φέτα) και πολύ καλές τιμές. Δε θα μετανοιώσετε μια επίσκεψη και ενδεχομένως αν μένετε κοντά στη περιοχή να το κάνετε ένα από τα στάνταρ σας, καθώς χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι έχει και delivery.

Πιάτσα Τυλιχτό
Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα
Πλ. Εσπερίδων
 Υ.Γ. Έχει κλείσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου