8/9/13

Ελαία (Χαλκίδα)

Άρτι αφιχθείς από Χαλκίδα όπου είχα πάει να βρω έναν φίλο που ήρθε από Κομοτηνή (τώρα μη ρωτάτε πως και γιατί βρεθήκαμε Χαλκίδα) κι αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό. Μιας και κανείς από τους δύο δε ξέρει από Χαλκίδα έβαλα τα μεγάλα μέσα, δηλαδή έπεσε τηλέφωνο σε φίλο Χαλκιδαίο για να προτείνει καλό μέρος για φαγητό. Οπότε αυτός πρότεινε κι εμείς ακούσαμε. Το μαγαζί λοιπόν είναι το ομώνυμο του τίτλου και βρίσκεται στην παραλία Κουρέντι, κέντρο απόκεντρο Χαλκίδα δηλαδή. Τραπεζάκια έχει έξω (αλλά και μέσα λίγα) κάθεσαι και βλέπεις την παραλία από κάτω, είναι σε ήσυχο σημείο χωρίς πολλή κίνηση από αυτοκίνητα και έχει και πάρκινγκ πολύ κοντά.
Το σέρβις ήταν γρήγορο και ευγενικό, οπότε όλα καλά σε αυτόν τον τομέα.

Πάμε και στο φαγητό τώρα, όπου παραγγείλαμε διπλοτηγανισμένες (τώρα αν ήταν διπλοτηγανισμένες δεν είμαι σίγουρος) πατάτες που είχαν και τη φλούδα και μία ωραία σως από πάνω, μια χοιρινή τηγανιά με δενδρολίβανο αν θυμάμαι καλά πού ηταν πολύ ωραία και σε εμφάνιση με τη σάλτσα που είχε αλλά και γευστική. Αυτά από ορεκτικά και από κυρίως πήραμε ένα μπιφτέκι μοσχαρίσιο ο φίλος μου το οποίο αν και ευμεγέθες ήρθε κάπως άψητο στο τραπέζι. Εγώ πήρα ψαρονέφρι με σως μουστάρδας που ήταν και ευπαρουσίαστο αλλά και χορταστικό, γευστικό και συνοδευόταν από φρέσκιες πατάτες τηγανιτές. Α, μην ξεχάσω να αναφέρω το κουβέρ που ήταν το κλασσικό φωμί συνοδευόμενο με πάστα ελιάς και μια σως (γιαούρτι στην ουσία) με μυρωδικά.

Μαζί με δύο μπύρες και ένα νερό πληρώσαμε €40.80. Θεωρώ ελαφρώς τσιμπημένες τις τιμές για δύο άτομα αλλά τουλάχιστον οι μερίδες ήταν μεγάλες και "αποζημιώθηκα" έτσι.

Ελαία (Παραλία Κουρέντι)
Ρεγκούκου 37, Χαλκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου