20/11/14

Keep Woking


Είναι μεσημέρι και είμαι στο γραφείο. Εκεί που κοιτάω το υπερπέραν και σκέφτομαι ότι πεινάω (γενικά, όχι μόνο τη συγκεκριμένη στιγμή) πετάει μια συνάδελφος μια ιδέα. Να παραγγείλουμε. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά τι; Και πέφτει νέα ιδέα... Κινέζικο!

Η παραγγελία έγινε από το μαγαζί Keep Woking στη Γούναρη. Τώρα να πω την αμαρτία μου, το κινέζικο φαΐ το φοβόμουν. Δέχτηκα γιατί είμαι πάντα ανοιχτός στο να δοκιμάζω κάτι νέο (στο φαγητό κυρίως). Βλέπετε για κάτι σκάρτο μπορεί οι νέες γενιές να έχουν την έκφραση "από τα Lidl" αλλά η δική μου είχε την έκφραση "κινέζικο".

Παίρνουμε τον κατάλογο (έχουμε ολόκληρο ευρετήριο στο γραφείο, είμαστε οργανωμένοι βλέπετε) και ρίχνουμε μια ματιά. Ενδιαφέρουσα ποικιλία και όχι υπερβολική για να μη μπορείς να διαλέξεις. 7 ορεκτικά, 2 σαλάτες, 2 σούπες και 2 επιλογές από γλυκά. Και μετά έχει τα κυρίως, τα οποία χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες (έχει μέχρι και wok burger... δε το δοκίμασα να σας πω την αλήθεια). Αυτό που μου άρεσε στις επιλογές είναι ότι στα noodles και τα wok (που άλλωστε είναι η ατραξιόν) σου έχει κάποιες προτάσεις από τον σεφ, αλλά σου έχει και το σύνολο των υλικών που μπορεί να βάλεις μέσα για να φτιάξεις το δικό σου προσωπικό πιάτο. Σαν το σάντουιτς των Everest με σκιστά μάτια. Και κίτρινο... καλά καταλάβατε...
Η παραγγελία ήταν ένα Spring Roll με λαχανικά, ένα Super Thailand Wok για μένα, ένα Super Malaysia για το ένα αφεντικό και ένα προσωπικό για τη κοπέλα που πέταξε την ιδέα.

Ήρθαν αρκετά γρήγορα οπότε πάμε στο ζουμί. Τα Spring rolls (3 στον αριθμό, το γράφει και στο κατάλογο) ήταν τραγανά, όχι κάτι το τρομερό αλλά ευχάριστο ορεκτικό. Συνοδεύονταν από μια ημί-μπάρμπεκιου - ημι-καυτερή σως, πολύ ευχάριστη. Όση έμεινε την πέταξα στα noodles. Έδεσε. Το Super Thai είχε καυτερή Thai sauce, ριζονούντλς που λένε και στο χωριό μου, κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά, καλαμπόκι και γαρίδες. Πολύ ωραίο, όχι ιδιαίτερα καυτερό, αλλά πικάντικο. Με τη σως που του έβαλα μέσα έδεσε πολύ ωραία. Το Super Malaysia επίσης καυτερό (για αυτό με έχει προσλάβει το αφεντικό, τα βρίσκουμε στο φαΐ...) είχε αυγονούντλς (που λένε στο δικό του χωριό) malaysia sauce, επίσης καυτερή, καλομπόκι, μπαμπού, μαύρο μανιτάρι, babycorn, αυγό και κοτόπουλο. Συμφώνησε με μένα, δεν ήταν καυτερό αλλά ευχάριστα πικάντικο το φαγητό, αλλά επίσης του άρεσε. Δε ξέρω τι ακριβώς ήταν αυτό που πήρε η συνάδελφος, πάντως μου είπε ότι της άρεσε πολύ.

Να κλείσω με κάτι σημαντικό. Όταν ήρθαν τα φαγητά, το μέγεθος δε μου γέμισε το μάτι. Το κουτάκι που μου έφεραν μου φάνηκε μικρό. Αλλά τελικά τα φαινόμενα απατούν. Δε λέω ότι έσκασα, αλλά η ποσότητα ήταν καλή χωρίς να της φαίνεται και έμεινα ευχαριστημένος (καλά η συνάδελφος χόρτασε με το μισό... γυναίκες... και μάλιστα μινιόν...).

Τώρα στις τιμές, το μαγαζί δεν βαράει όπως θα περίμενε κανείς από κινέζικο και γενικά "εξωτικό" φαγητό. Οι μερίδες είναι 6 ή 7€ ανάλογα τι βάζεις μέσα, τα ορεκτικά κυμαίνονται από 2 μέχρι 4€ οι σαλάτες 5€, σούπες γλυκά στα 4€. Πολύ φυσιολογικές τιμές για κινέζικο Γλυφάδας. Είχε και κάτι πιάτα με σουβλάκι (skewer το λέει γιατί έτσι το λένε μάλλον στο δικό του χωριό...) αλλά δεν έδωσα σημασία.

Ανακεφαλαιώνοντας μια πολύ καλή επιλογή, με σχετικά καλές τιμές και πολύ ωραίο φαγητό. Το delivery το προτείνω, για τον χώρο θα πάω (αν προλάβω) να δω για να σας πω. Η αλήθεια είναι ότι με τα λεφτά που θα δώσεις μπορείς να φας 2-3 σουβλάκια και κάτι ψιλά ακόμα, αλλά για κάτι διαφορετικό και με τις μερίδες που δίνει, είναι τίμια επιλογή.

Keep Woking
Δ.Γούναρη 70, Γλυφάδα
2110122801

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου