3/4/15

Souvlaki Friends... μια φιλία επιστήθια...

Οκ, δε περιμένατε εμάς να σας το πούμε για να το καταλάβετε ότι έχουμε μια πολύ καλή σχέση με το σουβλάκι. Μια σχέση φιλική. Να όμως που βρέθηκε και ένα μαγαζί στην Αργυρούπολη για να μας το επιβεβαιώσει με την ονομασία του.

Το μαγαζί είναι στην οδό Αλεξιουπόλεως απέναντι από τα Goodys στο "κέντρο" της Αργυρούπολης, εκεί όπου τον έχει πολύ τον κόσμο. Το καλό είναι ότι έχει κίνηση και έχει και διάφορα πράγματα να κάνεις στη περιοχή. Το κακό είναι ότι αν δε ξέρεις τη περιοχή, για να παρκάρεις... άστο. Ειρωνικά, ακριβώς απέναντι είναι το πάρκινγκ των Goodys, το οποίο είναι ανοιχτό για όλους... αλλά για να βρείτε θέση πρέπει να έχετε κάνει αίτηση... σε διπλότυπο 2 εβδομάδες νωρίτερα...

Το μαγαζί σαν χώρος είναι πολύ καλά φτιαγμένος και προσεγμένος, είναι χώρος "σουβλακερί" και όχι σουβλατζίδικου. Ακολουθεί το ρεύμα της περιοχής δηλαδή. Αν σας αρέσει το περισσότερο παραδοσιακό ο χώρος δε θα σας αρέσει ιδιαίτερα. Αν από την άλλη είστε περισσότερο του μοντέρνου, ο χώρος είναι ο ιδανικός για εσάς. Έχει και μια πρωτότυπη πινελιά με την κουζίνα να είναι σε έναν ημιώροφο και όχι στο ισόγειο. Διαφορετικό, αλλά όταν έχει δουλειά λυπάμαι τους σερβιτόρους στο ανέβα-κατέβα...

Περνάμε στον κατάλογο, ο οποίο έρχεται (μάλλον είναι μόδα τελευταία) σε ένα μικρό κουπί καρφωμένος με ένα πιρούνι ή κουτάλι ή μαχαίρι. Η ποικιλία των ορεκτικών και του φαγητού ικανοποιητική σε κάθε επίπεδο είχε και αρκετές (5-6) σαλάτες (αν και θεωρούσαν την σπανακόπιτα σαλάτα... δε ξέρω πείτε με περίεργο αλλά το παρατηρήσαμε με τον Κοιλιόδουλο) και μετά είχε τα γνωστά σκέτα, με πίτα και μερίδες. Επιπλέον του ότι θα έβρισκες σε ένα κανονικό σουβλατζίδικο έχει και τορτίγιες και πουγκιά. Επιπλέον, κάτι που μας άρεσε πολύ με Κοιλιόδουλο ξανά, έχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από μπύρες κάθε είδους μαζί με τα διάφορα άλλα αναψυκτικά και ποτά.

Η δική μας παραγγελία (ο σερβιτόρος μας ρώτησε αν θα μπορούσαμε να τα φάμε όλα... που να ξέρει το παιδί. Ευγενικότατος και εξυπηρετικότατος επί τη ευκαιρία) ήταν μια τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και μια μερίδα twister πατάτες με τσένταρ και μπέικον (η οποία έγινε περισσότερο διαισθητικά, δε χρειάστηκε καν να συνεννοηθούμε) 2 μικρές σως, Aioli (γιαούρτι με λεμόνι και σκόρδο) και Friends (κλασσική σως μέλι - μουστάρδα - μαγιονέζα με λίγο διαφορετικές αναλογίες), 2 πίτες κομμένες (λίγο πιο μετά αλλά θα εξηγήσω γιατί), 2 τορτίγιες, μια με διπλό καλαμάκι χοιρινό και μια με γύρο χοιρινό και 2 τυλιχτά, μια με κεμπάπ και μια με μπιφτέκι.

Ξεκινάμε με τις τορτίγιες που ήταν πάρα πολύ ωραίες και σαν υφή του φύλλου και σαν γεύση, ενώ το κρέας μέσα ήταν υποδειγματικό. Στο ίδιο επίπεδο ήταν το κεμπάπ και το μπιφτέκι (το οποίο μπιφτέκι μου άρεσε πραγματικά πάρα πολύ και σαν κιμάς και σαν μείγμα μπαχαρικών, είναι από τα καλύτερα που έχω φάει σε σουβλατζίδικο, ίσως και γενικά) ενώ οι πίτες (αλάδωτες) ήταν επίσης πολύ καλά ψημένες και πολύ μαλακές. Στα ορεκτικά, οι πατάτες twister είναι πρακτικά πατατάκια (όχι από σακουλάκι, κομμένα στο χέρι φρέσκα) αλλά το τσένταρ και το μπέικον ήταν πολύ καλά και πιστεύω ότι αν την επόμενη φορά τα πάρουμε με πατάτες θα είναι ακόμα καλύτερα (αυτό είναι προσωπικό θέμα, δεν είχαν κάτι τα πατατάκια, απλά εγώ προτιμώ τις πατάτες). Κλείνοντας η τυροκαυτερή (που ήταν η πρώτη που δοκιμάσαμε φυσικά) ήταν πάρα πολύ καλή και σχετικά καυτερή οπότε θα της έβαζα ένα αρκετά μεγάλο βαθμό.

Να αναφέρω και το εξής. Επειδή στο μαγαζί είχαμε ξαναπάει, αλλά με άσχετες παρέες, έχουμε άποψη και για 2-3 πράγματα ακόμα. Προσωπικά έχω φάει ( όπως και ο Κοιλιόδουλος) και πουγκί με γύρο κοτόπουλο. Από τον γύρο δεν έχω κανένα παράπονο ήταν πολύ καλός, αλλά τη παράσταση "έκλεβε" το πουγκί, που ουσιαστικά ήταν ένα πολύ αφράτο και αρκετά μεγάλο ψωμί. Δε θα πω ότι δε μου άρεσε ή ότι δεν είναι χορταστικό, αλλά προσωπικά είμαι αντίθετος στο να κάνουμε τον γύρο κομπάρσο. Καλά για τα υπόλοιπα υλικά δε πήρα χαμπάρι. Εκεί επίσης είδα και το μέγεθος των μερίδων, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά για το στυλ σουβλακερί είναι περισσότερο από ικανοποιητικό. Δε θα σκάσεις, αλλά θα φας. Τέλος κάτι που παρατήρησε ο Κοιλιόδουλος όταν είχε πάει, σε μια κάπως περασμένη ώρα, μετά τις 12, που έτυχε να πάει με την Πεινασμένη Μπάρμπυ φίλη μας, ζήτησαν γύρο και τους απάντησαν ότι δεν είχε. Και εμείς με το πονηρό, όταν πρόκειται για φαγητό, μυαλό μας λέμε ότι μπράβο του γιατί δεν έβαλε νέο γύρο όταν του τέλειωσε ο παλιός, για να τον πουλήσει μπαγιάτικο την επόμενη μέρα. Ένα μεγάλο συν για αυτό το πράγμα στο μαγαζί. Κλείνοντας να πω γιατί ανέφερα ότι πήραμε τις πίτες πιο μετά. Οι σως, έχουν μια υφή πιο αραιή από το αναμενόμενο, δεν έχουν ας πούμε με το τζατζίκι καμία σχέση. Αποτέλεσμα αυτού και δεδομένου ότι δεν είχαμε πατάτες, χρειαστήκαμε 2 πίτες κομμένες για να τις δοκιμάσουμε.

Φτάνουμε στο σημείο να δούμε και την τιμή και αν είναι φιλική και αυτή. Λοιπόν για όσα πήραμε, μαζί με 2 μπύρες, το σύνολο ήταν 32,30€. Αν βγάλουμε τις μπύρες είναι περίπου 11€ το άτομο. Δε το λες φτηνό είναι η αλήθεια, αλλά προσωπικά εγώ το περίμενα. Λίγο η περιοχή που θεωρείται καλή, λίγο το μαγαζί που είναι πιο προσεγμένο από το κλασσικό σουβλατζίδικο, λίγο ότι πήραμε και πράγματα περίεργα και αρκετά, οκ το λες λογικό σαν τιμή. Πιστεύω ότι για να φάει κάποιος καλά θέλει περίπου 6-7€, χωρίς μπύρες κτλ, που δε το λες παράλογο, ίσως λίγο τσιμπημένο.

Ανακεφαλαιώνοντας ένα μαγαζί με στυλ σουβλακερί, σε καλό σημείο αλλά με δύσκολο πάρκινγκ, με πολύ καλό και ποιοτικό φαγητό και σωστότατη εξυπηρέτηση και σέρβις και τιμές λίγο τσιμπημένες αλλά αναμενόμενες. Αν το συνεχίσει έτσι θα μείνει για πολύ καιρό στη περιοχή (και ο σερβιτόρος θα μας βλέπει κάθε φορά με ανανεωμένη την απορία του για το πόσο τρώμε).

Souvlaki Friends
Αλεξιουπόλεως 29, Αργυρούπολη

Υ.Γ. Από σήμερα τρέχει και ο μεγάλος διαγωνισμός μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου