22/7/16

Το μπριζολάδικο στην Πάρο

Έχετε σε ένα αυτοκίνητο δύο Γευσιχώστες και έναν Ξιπόλυτο. Είναι μεσημέρι, κάνει ζέστη και έχουν κάνει την βόλτα τους στο πολύ όμορφο νησί της Πάρου. Μαντέψτε τι σκέφτονται. Ναι σωστά, σκέφτονται που θα φάνε. Και ενώ έχουν στο μυαλό τους ένα σχέδιο γενικό, σκάει στο ραδιόφωνο διαφήμιση για ένα μαγαζί κοντά στο λιμάνι της Πάρου, στην Παροικιά. Και το όνομα αυτού, Μπριζολάδικο. Το μαγαζί βρίσκεται πάνω στην πασαρέλα της παραλίας, σε κοντινή (θεωρητικά... ο Κοιλιόδουλος και ο Ξιπόλυτος μου λέγανε ότι είναι δίπλα... οκ πας με τα πόδια, δίπλα δεν είναι) απόσταση από το λιμάνι. Τα τραπέζια είναι έξω στο δρόμο, δίπλα στη θάλασσα. Ωραίο μέρος, απλά θα ήθελα να πω ότι τα τραπέζια είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Νιώθεις ότι στριμώχνεσαι ενώ κάθεσαι έξω. Κατά τα άλλα το μέρος είναι εξίσου ωραίο με όλη την υπόλοιπη Πάρο, αν σας αρέσει το γενικό στήσιμο του νησιού, θα σας αρέσει και εκεί. Στην εξυπηρέτηση, θέλω επίσης να πω ότι ήθελε λίγο συντονισμό καλύτερο, καθυστερήσαμε λίγο να δώσουμε παραγγελία και υπήρχε μια μικρή ασυνενοησία μεταξύ των σερβιτόρων. Πρέπει να τους δώσουμε όμως το ελαφρυντικό ότι το μαγαζί ήταν γεμάτο και ότι ήταν απόγευμα και πριν φύγουν τα καράβια από το λιμάνι. Λογικό να μην είναι στο 100% της απόδοσης, ώρα περίεργη και πολύς κόσμος.

Πάμε τώρα στα φαγητά. Ο λόγος που πήγαμε εκεί, αντί να ακολουθήσουμε το αρχικό μας σχέδιο, ήταν ότι στην διαφήμιση ακούσαμε ότι υπήρχανε σεφταλιά. Έχω καταγωγή από την Κύπρο και τα σεφταλιά είναι το αγαπημένο φαγητό (ναι γυρνάω 5 κιλά περισσότερα κάθε φορά που πάω...), ενώ και ο Κοιλιόδουλος έχει δοκιμάσει τα σπιτικά της θείας μου και τα εκτιμάει ιδιαίτερα. Το μαγαζί εκτός από σεφταλιά έχει έναν εντυπωσιακά μεγάλο κατάλογο, από κοκορέτσι μέχρι κοντοσούβλι κτλ κτλ. Ωστόσο όταν εμείς πήγαμε εκεί, το μεγαλύτερο μέρος των «περίεργων», κοκορέτσι π.χ., δεν ήταν ακόμα διαθέσιμο. Δε λέω, λογικό ήταν, όπως σας είπα ήταν μια ώρα περίεργη και εμείς δε μπορούσαμε να πάμε πιο αργά γιατί θέλαμε να προλάβουμε το καράβι. Αλλά εμένα μου χτύπησε λίγο άσχημα να διαφημίζεις 20 φαγητά, να είσαι γεμάτος και να έχεις διαθέσιμα μόνο τα κλασσικά του σουβλατζίδικου.

Τέλος πάντων τέτοια ώρα, πεινάγαμε κιόλας, πήραμε 2 σουβλάκια με πίτα ο καθένας και δύο πατάτες, τη μία με σως και τυριά και διάφορα. Και φυσικά μια τυροκαυτερή για να μην ξεχνιόμαστε. Το φαγητό ήταν καλό, οι πατάτες κομμένες στο χέρι και σωστά τηγανισμένες χωρίς καθόλου λάδι πάνω τους, η τυροκαυτερή αξιοπρεπής και τα σουβλάκια σωστά γεμισμένα και ψημένα. Παράπονο δεν υπήρχε. Δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό μεν, αλλά ήταν παραπάνω από αξιοπρεπές για να φας για μια μέρα.

Σαν λογαριασμός, ήταν αναμενόμενα τσιμπημένος. 2,40 € τα σουβλάκια, 3,20 € οι πατάτες και 4 € οι πατάτες με σως τυρί. Ακριβό μεν, λογικό δε για το σημείο του. Μη ξεχνάμε ότι πρακτικά μιλάμε για τιμές τουριστικές.

Ανακεφαλαιώνοντας ένα μαγαζί σε καλό σημείο, μεγάλη ποικιλία φαγητού αν πας την σωστή ώρα να φας, αξιοπρεπές φαγητό και τιμές αναμενόμενες για το σημείο που βρίσκεται. Ακόμα και με τα μικροπροβληματάκια στο σέρβις, είναι ένα μαγαζί που αξίζει να πας να φας έστω για μια φορά, ή ενδεχομένως να τρως συχνά αν βρεθείς στην Πάρο και δεν σκοπεύεις να το ψάξεις πολύ. Παραδέχομαι ότι αν είχα μέρες να κάτσω, θα ξαναπήγαινα για να δοκιμάσω τα διάφορα άλλα που διαφήμιζε.

Μπριζολάδικο
Παροικιά, Πάρος
Οδός Γιάννη Πάριου Βαρθακούρη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου