25/7/16

Χύμα στο ΧΗ.ΜΑ.

Όταν μας πρότεινε να πάμε σε ένα μαγαζί που λέγεται ΧΗ.ΜΑ. δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη. Η απάντηση φυσικά ήταν ναι. Και πως θα μπορούσαμε να μην πάμε αφού είμαστε το πιο ΧΥΜΑ blog γευσιγνωσίας...

Υπάρχει που λέτε ένα μαγαζί εκεί στη γειτονιά του Αλίμου, κοντά στο σπίτι μου, που το λέμε εδώ και χρόνια "καταραμένο"... Έχουν γίνει άπειρες απόπειρες και έχουν κατά καιρούς ανοίξει διάφορα εστιατόρια αλλά ποτέ δε ρίζωσε κανένα, μέχρι τώρα.

Περνώντας λοιπόν πριν αρκετό καιρό απ’έξω, για άλλη μια φορά βλέπω συνεργεία να το ετοιμάζουν και έναν οργασμό από μαστόρους και άλλους πουκαμισάτους να έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, και στην ταμπέλα "ΧΗ.ΜΑ". Άντε λέω, γνωστό brand, ας ελπίσουμε να πιάσει μπας και φύγει η ρετσινιά από το μέρος. Και πάει, και παραπάει, και χρόνο έκλεισε, και φαγητάρες έχει, και σε γενικές γραμμές έχει συνέχεια κόσμο! Δε γίνεται λέω, μιλάω με Κοιλιόδουλο και Ζαμπόνις λέγοντας τους πως "έχουμε θέμα" και κανονίζουμε εξόρμηση στο "ΧΗ.ΜΑ".

Γεια σας λοιπόν, είμαι ο Ακόρεστος Μουσικάντης και με μεγάλη μου χαρά αναλαμβάνω για 2η φορά το "χώσιμο" σε αυτόν τον ιστότοπο.


ΧΗ.ΜΑ λοιπον...


Για να μη κρυβόμαστε ένας άλλος λόγος που ήθελα να πάω ηταν η Β. Η Β. όμως "μας την έκανε" τη μέρα που πήγαμε, άρα, με λυτούς τους ζυγούς και χωρίς άγχος έπεσα με τα μούτρα στο φαγητό!! Φυσικά μαζί μου ήταν Zαμπόνις - Kοιλιόδουλος και ο αδερφός μου, ο "Pastaman" (τα ζυμαρικά και οι πάστες είναι το forte του).

Το μαγαζί ειναι όμορφο, περιποιημένο. Θα το χαρακτήριζα ένα "κυριλέ μπριζολάδικο". Έχει ασύμμετρες αυλές με πλακόστρωτο, όμορφο φωτισμό και πολλά λουλούδια. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το retro "μπακαλόγατος" style αλλά με πολύ προσεγμένο τρόπο.

Στον κατάλογο υπήρχαν αρκετές νόστιμες επιλογές από ορεκτικά - ψιψιψονια - ποικιλίες αλλά και κυρίως πιάτα. Εμείς αρκεστήκαμε σε - τυροκαυτερή, πατάτες τηγανιτές με τυράκι, μαστέλο Χίου, σαλάτα με ρόκα - παρμεζάνα - λιαστή ντομάτα - μπαλσάμικο, ποικιλία κρεατικών, "το πιάτο του χασάπη" μπύρες και επιδόρπια.

Πάμε σιγά - σιγά,

Οι πατάτες με τυρί ηταν ακριβώς όπως οι πατάτες με τυρί(!!), δε μπορώ να σας γράψω πολλά γι’ αυτό το πιάτο, η τυροκαυτερή δε, ήταν πραγματικά το κάτι άλλο, στις γεύσεις τις δικές μου, ίσως η καλύτερη αλοιφή που έχω δοκιμάσει. Έσκασε και το μαστέλο που ήταν τέλειο και ήταν καλή μερίδα, δε το λες και τούβλο - παντόφλα αλλά σε σχέση με άλλα μαγαζιά, ήταν καλό κομμάτι τυριού. Το σαλατικό (μαρούλια - ρόκα - παρμεζάνα - μπαλσάμικο) ήρθε και έδεσε με όλα τα υπόλοιπα καθώς μας δρόσιζε από όλες τις "καφρίλες" που είχαμε πάρει.

Και τα λέγαμε, και γελάγαμε, και πίναμε τις μπύρες μας και σκάει και η ποικιλία κρεατικών και το πιάτο του χασάπη και ξεκινάει το party.

Στην ποικιλία είχαμε λίγο σαλατικό γαρνιτούρα, πατάτες, πιτούλες και από κρεατικά:


Κομμάτια χοιρινού μαριναρισμένα: Νόστιμα, σωστά ψημένα με ελαφρώς γλυκοπικάντικη γεύση. Ήταν πολύ σωστά στη γεύση τους, απλώς εγώ θα προτιμούσα το κλασικό λαδολέμονο - αλάτι -πιπέρι -ρίγανη και άγιος ο Θεός.

Κομμάτια κοτόπουλου μαριναρισμένα: Στην όψη τους σε έκαναν να θες να τα ρημάξεις, και όντως είχαν πολύ καλή γεύση, απλώς νομίζω, τους ξέφυγε λίγο στο ψήσιμο γιατί είχε λίγο στεγνώσει. Δε με χάλασε κάτι ιδιαίτερα, απλώς έχει τύχει να έχω δοκιμάσει και αρκετά πιο τρυφερό.

Πανσέτες: Απλές νόστιμες πανσέτες, δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να σας πω αλλά φυσικά ούτε κάτι αρνητικό.


Kebup: Δε νοείται kebup χωρίς αρνίσιο κιμά, και εδώ είχαμε! Πολύ νόστιμα και ζουμερά!


Λουκάνικα: Γενικά τα αποφεύγω γιατί ξέρω ακριβώς πως φτιάχνονται (παντού, δεν αναφέρομαι μόνο στο "ΧΗ.ΜΑ") αλλά εδώ, είχαν λουκάνικο που η γεύση του σου έμενε. Πάρα πολύ νόστιμα - σε κάτι που συμφώνησε όλο το τραπέζι.

Για 4 άτομα η ποικιλία ήταν πολύ καλή, δεν αισθανθήκαμε πως μας "κλέβουν". Περιποιημένη, καλή μερίδα και καλές γεύσεις!


Το πιάτο του χασάπη το πήραμε με δική μου πρωτοβουλία καθώς αποτελείται από αρνίσια συκωταριά και είναι προσωπικό αγαπημένο πιάτο. Είναι ένα πιάτο που στο σπίτι, παραδοσιακά πριν την Ανάσταση, το φτιάχνει ο πατέρας μου και η μάνα μου φωνάζει γιατί δε περιμέναμε να αναστήσουμε τον Κύριο πρώτα. Κάθε χρόνο τα ίδια!

Εδώ λοιπόν είχαμε τηγανητά ψιλοκομμένα τα "σωθικά" από το αρνάκι (όσο πιο light μπορώ να το θέσω για αυτούς που διαβάζουν και λένε "ιιιιιοοοουυυυ"). Ήταν παρατηγανισμένα όμως, αρκετά σκληρά, απο γεύση όμως, με τη προσθήκη λεμονιού, δε χάλασε κανέναν μας.

Και πάνω που τελειώναμε και τους έλεγα πόσο θα ομόρφαινε ο χώρος αν ηταν εδώ η Β., μας έρχεται ο σερβιτόρος και μας προτείνει επιδόρπια. Λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή...; Εννοείται πήραμε: ένα καζάν ντιπί, ένα cheesecake και ένα σουφλέ σοκολάτας.


Το cheesecake και το σουφλέ, ναι, ήταν πολύ καλά αλλά το καζάν ντιπί ήταν έπος. Έγω πίεσα τον bro να το παραγγείλει, αν και θα προτιμούσε πιο ευχάριστα μια πάστα μου είπε... Έγω το λάτρεψα!


Σε γενικές γραμμές ένα όμορφο μαγαζί με πολύ καλές γεύσεις και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Στις τιμές του, ίσως κάποιοι να το 'λεγαν "τσιμπημένο", αλλά μεταξύ μας, όπου έχω πάει και σου έχουν κάτω από 10€ τη ποικιλία..., τότε είναι που τα κλαίω με τα ας πούμε εδέσματα τους. To μαγαζί, αξίζει να το επισκεφθείτε. Και αν πάρετε κάτι διαφορετικό από εμάς, να μας πείτε τη γνώμη σας γιατί εμείς θα ξαναπάμε σίγουρα... Ελπίζω με τη Β. παρέα... (τι τραβάτε κι εσείς...)

ΧΗ.ΜΑ.
Βαλλιάνου & Θεοτόκη 1, Άλιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου