8/7/16

Πήγαμε στο TAOS και φέραμε το ΧΑΟΣ

Καλά υπερβάλλω λίγο, άλλωστε είναι δύσκολο σε αυτό το μαγαζί να φέρεις το χάος. Και αυτό γιατί δεν είναι μαγαζί μόνο, είναι και ένα είδος συλλόγου για γιόγκα και λοιπά πνευματικά, πράγματα που εγώ δεν ακολουθώ ή καταλαβαίνω αλλά έχω μάθει να σέβομαι την πνευματική τους υπόσταση.

Το ΤΑΟΣ είναι ένα μαγαζί στην Πάρο σε σημείο ιδιαίτερα απομακρυσμένο. Την μέρα είναι ναός κάποιοι είδους (σέβομαι μεν, δεν είπα ότι καταλαβαίνω κιόλας), ενώ το βράδυ γίνεται εστιατόριο με γεύσεις από Ανατολίτικη κουζίνα. Το όνομα του μαγαζιού προδιαθέτει σε Ταϋλάνδη αλλά δεν έχει κουζίνα μόνο από εκεί. Το σημείο του, αν και σχετικά δύσκολο να το φτάσετε, έχει πάρα πολύ ωραία θέα, ενώ έχει και ένα ευρύχωρο παρκινγ στο οποίο θα παρκάρετε άνετα... βλέπετε το παρκάρισμα στο κέντρο της Αθήνας ή της Πάρου μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά παραδόξως είναι εξίσου δύσκολο και στη μέση του πουθενά...

 Η εσωτερική διακόσμηση είναι ενδιαφέρουσα και διαφορετική, άλλωστε όπως ανέφερα είναι και ένα είδος ναού-λέσχης, οπότε αν σας αρέσουν αυτά τα πράγματα θα σας ενθουσιάσει. Εμένα απλά μου φάνηκε ωραία και διαφορετική. Τα παιδιά που μας εξυπηρέτησαν ευγενικότατοι. Και εδώ θέλω να πω κάτι που μου έκανε εντύπωση. Το μαγαζί κλείνει την κουζίνα του στις 11:30. Εμείς, ένεκα που οι κουμπάροι μου εκείνη την ώρα σχολάνε (στην καλύτερη περίπτωση) δεν υπήρχε περίπτωση να πάμε νωρίτερα... βασικά 12 στη καλύτερη. Τους πήρανε τηλέφωνο, τους εξήγησαν την κατάσταση και τους αφήσανε να κάνουνε την παραγγελία νωρίτερα για να τα έχουν έτοιμα και να μας τα σερβίρουν όταν φτάσουμε. Μπράβο στο μαγαζί για την εξυπηρέτηση και την προθυμία να βοηθήσουν, να τα λέμε αυτά.

Να μην τα πολυλογούμε άλλο, να πάμε στο προκείμενο. Η κουζίνα του μαγαζιού είναι ανατολική. Άρα πάμε για την γεύση και όχι για να σκάσουμε στο φαί, οι Έλληνες έχουμε σίγουρα διαφορετικά στομάχια. Η παραγγελία μας είχε 2 πιατέλες σούσι, 2 είδη σούπας, η μια με τζίντζερ, άρα καυτερή, διάφορα ψωμάκια και πίτες, κοτόπουλο Kung Pao ημικαυτερό και διάφορα άλλα που δε τα λέω γιατί αφενός δε τα θυμάμαι και αφετέρου ήταν αρκετά.

Στην κριτική του φαγητού θα πω ότι ήταν όλα πολύ καλά φτιαγμένα και με ιδιαίτερη γεύση, ενώ τα καυτερά του, αν και όντως αρκετά πικάντικα, ήταν περισσότερο για ευρεία κατανάλωση και όχι τόσο... πιστά αντίγραφα. Βέβαια είχαν φέρει μαζί με μερικά ντιπ που είχαμε πάρει και ένα που ήταν δυναμίτης, το οποίο εγώ, ο Κοιλιόδουλος και ο κουμπάρος μου το τιμήσαμε ιδιαίτερα. Γενικά όλα τα ντιπ τους ήταν πολύ καλά, γλυκόξινα και καυτερά και απλά. Επίσης εντύπωση μου έκανε η σούπα με τζίντζερ, που χωρίς να είναι καυτερή, ήταν αρκετά πικάντικη (εντάξει η κοπέλα δίπλα μου πέθανε λίγο... ίσως για τους άλλους να είναι λίγο καυτερή...) και είχε μια πολύ ωραία γεύση.

Θα αφιερώσω μια ξεχωριστή παράγραφο για το σούσι. Αν μας διαβάζετε συχνά θα ξέρετε ότι έχω ένα θέμα με αυτό το συγκεκριμένο είδος φαγητού και θέλω πράγματα συγκεκριμένα. Λέω ότι ένα μαγαζί που προσφέρει σούσι δεν θα πρεπε να προσφέρει τίποτα άλλο αν γίνει παραγγελία για αυτό. Επιπλέον υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά στο σερβίρισμα κτλ κτλ. Είπαμε, είμαι περίεργος. Το Tao's σπάει τους κανόνες για σερβίρισμα. Ωστόσο φέρνει ξυλάκια για να το φας, ευτυχώς γιατί αν δω άνθρωπο να τρώει σούσι με πιρούνι θα τον πιρουνιάσω. Επιπλέον η παρουσίαση της πιατέλας μπορεί να μην ήταν σωστή με βάση την σειρά, αλλά ακολουθούσε όλους τους υπόλοιπους κανόνες, με το γουασάμπι, το τζίντζερ και εμφανώς διαχωρισμένα τα διαφορετικά είδη. Το ίδιο το σούσι ήταν πολύ καλά φτιαγμένο και γευστικότατο. Αν έπρεπε να του βάλω βαθμό στα 10 θα έβαζα 7.5, όπου οι χαμένοι βαθμοί θα ήταν κυρίως λόγω της περιέργειας που είπα και όχι από άποψη γεύσης. Αυτά... παραλήρημα τέλος.

Φυσικά όλα τα ωραία τελειώνουν και μετά έρχονται τα άσχημα, ήτοι ο λογαριασμός. Εντάξει περιμέναμε να πληρώσουμε κάτι παραπάνω είναι η αλήθεια, το καταλάβατε και μόνοι σας όταν σας περιέγραψα το μαγαζί. Απόμακρο, ωραία θέα, ιδιαίτερη κουζίνα, πνευματισμός, όλα αυτά σου λένε ότι θα πρέπει να ξηλωθείς. Και η αλήθεια είναι ότι πληρώσαμε περίπου 25 € το άτομο χωρίς να πούμε ότι χορτάσαμε. Αν και να πω την αλήθεια δε φταίνε τόσο τα μεγέθη των μερίδων, όσο το ότι υποτιμήσαμε τον αριθμό των ατόμων, ήμασταν 10 άτομα σύνολο, και πήραμε λιγότερα, ενώ την ώρα που πήγαμε δεν μπορούσαμε να πάρουμε συμπλήρωμα. Επιπλέον να αναφέρω ότι ένα γενναίο μέρος του λογαριασμού ήταν οι μπύρες του Κοιλιόδουλου και του Ξυπόλητου... Αυτοί είδαν ανατολή και γίνανε νίντζα... μόνο που οι κανονικοί εξαφανίζονται οι ίδιοι, ενώ οι δικοί μου εξαφανίζανε μπύρες...

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε σημείο απομακρυσμένο αλλά πολύ όμορφη θέα, όπου θέλει λίγη προσπάθεια να πας αλλά θα σε αποζημιώσει όταν το βρεις. Καλή εξυπηρέτηση, ωραία διακόσμηση και ιδιαίτερη, ωραίο φαγητό με ιδιαίτερες γεύσεις αλλά λίγο τσιμπημένο, σε λογικά τουλάχιστον πλαίσια. Δε θα σκάσετε αλλά είναι ευχάριστη επιλογή ειδικά για όσους είναι της κουζίνας ή του πνευματισμού. Το προτείνω σίγουρα για μια επίσκεψη αν βρεθείτε κατά Πάρο μεριά (αν και καλό θα ήταν να πάτε με έτερο ήμισυ και όχι με παρέα. Ακούστε τον παλιό).

Tao's Center
Πάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου