10/9/18

Σάββατο κι Απόβραδο...

Και αν σκεφτήκατε «και ασετυλίνη» συγχαρητήρια έχουμε περίπου την ίδια ηλικία.

Σάββατο δεν ήταν, αλλά στο Απόβραδο πήγαμε, χάρη στην επιμονή της «Γαριδοτσίπα (δεν έχει)» που μας είπε ότι δεν έπρεπε να φύγουμε από την Κέρκυρα αν δεν έχουμε φάει εκεί.

Το μαγαζί βρίσκεται σε ένα μέρος που το λένε Κομμένο (δε ξέρω γιατί, δεν είδα τίποτα κομμένο εκεί), το οποίο είναι σχετικά μακριά από την πόλη, αν και βασικά σχεδόν τα πάντα είναι σχετικά μακριά από την πόλη. Γενικά στην Κέρκυρα όρεξη να έχετε να κάνετε βόλτες.

Εκεί θα πάτε μόνο για να φάτε ή να πιείτε στο μαγαζί αυτό. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σχετικά κοντά, αλλά το σχετικά κοντά σημαίνει απόσταση με αυτοκίνητο. Τώρα για παρκάρισμα, δεν μπορώ να σας βοηθήσω ακριβώς, επειδή η περιοχή είναι κομμάτι... ελεύθερη να το πω; Άναρχη να το πω; Τέλος πάντων, εμείς βρήκαμε σχετικά εύκολα αν και υπήρχαν αρκετά αυτοκίνητα στην περιοχή. Δεν ήμασταν σε High Season όμως, οπότε δε ξέρω πως θα είναι αν πάτε μέσα Αυγούστου ας πούμε.

Το μαγαζί, σαν μαγαζί και διακόσμηση ήταν διακριτικά διακοσμημένο, με ένα τρόπο που έδειχνε γούστο και όχι υπερβολή. Πολύ ωραίος χώρος, αλλά η διακριτική διακόσμηση οφειλόταν και σε κάτι ακόμα. Απλά αφού έμπαινες μέσα στο μαγαζί, δεν την κοίταζες ποτέ, επειδή η θέα του μαγαζιού δεν υπάρχει. Μαγευτικό τοπίο και σκηνικό (και φανταστείτε ότι πήγαμε βράδυ, που να πηγαίναμε και με φως) σίγουρα στους λάτρεις της θέας την ώρα του φαγητού θα αρέσει. Όχι μόνο θα αρέσει... θα το λατρέψετε.

Στο θέμα του φαγητού, μιλάμε για ένα εστιατόριο προσεγμένο (αλλά όχι υπερβολικά κυριλέ) με έναν αντίστοιχο κατάλογο, ο οποίος διαθέτει αρκετές επιλογές, τόσο από ορεκτικά – σαλατικά όσο και από κυρίως. Γενικά όλοι θα βρούνε μέσα κάτι να τους αρέσει. Εμείς βρήκαμε αρκετά, αλλά πήραμε 1 σαλάτα, 1 χαλούμι (για λόγους που έχουμε συχνά πει) και 1 ποικιλία κρεατικών για τη μέση. Και ναι φυσικά και μια τυροκαυτερή.

Από άποψη ποιότητας πρώτα, όλα ήταν σωστότατα και άψογα, η τυροκαυτερή κρατάει την παράδοση του νησιού ψηλά, η σαλάτα ήταν φρεσκότατη και το χαλούμι πολύ καλής ποιότητας. Όλα τα κρέατα στην ποικιλία ήταν καλής ποιότητας και ψημένα σωστά, με το κοτόπουλο να διατηρεί τη ζουμερότητά του και τη πανσέτα να μην έχει γίνει σόλα όπως γίνεται αρκετές φορές. Θέλω να σταθώ και λίγο στην ποσότητα, η οποία με εξέπληξε ευχάριστα. Σε ένα τέτοιο μαγαζί, όσο κι αν δεν φαίνεται για ελιτίστικο, δεν περιμένεις κάτι περισσότερο από το αποδεκτό. Η αλήθεια είναι ότι οι μερίδες ήταν αρκετά μεγαλύτερες από ότι περίμενα. Εντάξει, μιλάμε για εμένα και τον Κοιλιόδουλο, αλλά παραδέχομαι ότι ήταν ικανοποιητικότατες για νορμάλ ανθρώπους.

Λένε ότι όλα τα καλά τελειώνουν, αλλά πριν τελειώσουν έρχεται και ο λογαριασμός. Για το σύνολο της παραγγελίας μαζί με κάτι νερά, 1 μπύρα, 1 κοκα κόλα και το πατροπαράδοτο κουβέρ, πήγαμε στα 20€ περίπου το άτομο. Μπορεί να μην το λες φτηνό, αλλά εντάξει, δεν πήγαμε και σε ταβέρνα, σε καλό μαγαζί με θεάρα πήγαμε. Εγώ, πιστεύω και οι άλλοι, είμαι πολύ ικανοποιημένος από ότι πλήρωσα σε σχέση με το τι έφαγα και το συνολικό πακέτο του μαγαζιού. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για νησί, όπου το ποσό των 20€ το άτομο θεωρείται σχετικά λογικό για οτιδήποτε δεν είναι σουβλατζίδικο (και για μερικά που είναι).

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί ωραία διακοσμημένο και προσεγμένο (για εξυπηρέτηση δε μιλάω γιατί αφενός ήταν σωστότατη, αλλά αφετέρου η «Γαριδοτσίπα (δεν έχει)» ήταν γνωστή εκεί, οπότε δεν θα ήταν αντικειμενικό το σχόλιο), με απίστευτη θέα και πολύ καλό φαγητό σε ποσότητες ικανοποιητικές, σε τιμές που είναι λίγο παραπάνω από το κανονικό αλλά πλήρως αποδεκτές για αυτό που προσφέρει. Σίγουρα ένα μαγαζί που πρέπει να επισκεφτείτε αν σας βγάλει ο δρόμος (ή το κύμα) προς την Κέρκυρα.

Απόβραδο
Κομμένο Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου