11/9/18

Μυστήρια στο Πεκίνο της Κέρκυρας

Ναι οι Γευσιχώστες πάνε διακοπές! Αλλά μόνο από τις δουλειές τους, το φαΐ δεν το σταματάμε ποτέ (ποιος το κάνει άλλωστε) και για αυτό επανερχόμαστε από την Κέρκυρα σε νέες περιπέτειες.

Αρχικά, όσοι πιάσατε την αναφορά στο επιτραπέζιο, αφενός συγχαρητήρια, γνωρίζετε ένα από τα πρώτα και εξαιρετικά επιτραπέζια μυστηρίου, αφετέρου… παιδιά μεγαλώσαμε… Το Πεκίνο ή Peking βρίσκεται σε ένα χωριό στην Κέρκυρα, τον Ύψο. Τουριστικό μέρος (παίζει να είμαστε οι μόνοι Έλληνες σε αυτό το χωριό που δε δουλεύουν αυτή τη στιγμή) με μεγάλη πληθώρα αποσπάσεων για έναν επισκέπτη.

Βέβαια μιλάμε για καλοκαίρι, για χειμώνα θα σας γελάσω. Το μαγαζί είναι κινέζικο (αν δεν το καταλάβατε από το όνομα… αν και σας δίνω ένα δίκιο γιατί το Πεκίνο στα αγγλικά είναι Beijing και όχι Peking, αλλά τέλος πάντων) και φημίζεται ότι έχει πολύ καλή κουζίνα. Εγώ με τον Κοιλιόδουλο και τρία άτομα ακόμα {2 φίλες και μια παλιά φίλη μας που θα την λέμε από τώρα «Γαριδοτσίπα (δεν έχει)»} αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε.

Σαν χώρος και εξυπηρέτηση το μαγαζί ήταν περίπου ότι περιμένει κανείς από ένα μαγαζί αυτού του τύπου σε μια περιοχή τουριστική. Τίποτα το ιδιαίτερο ή εξεζητημένο, αλλά ένα ωραίο σύνολο που δένει με την κουζίνα και το όνομα του μαγαζιού. Οι σερβιτόροι άψογα ντυμένοι και εξυπηρετικοί, ήταν λίγο πιο σοβαροί από ότι είχαμε συνηθίσει εμείς, αλλά οφείλεται στο είδος του μαγαζιού και όχι σε δικό τους σφάλμα.

Για φαγητό παραγγείλαμε στη μέση, άλλωστε για δοκιμή πήγαμε, και πήραμε 5-6 πιάτα που σε γενικές γραμμές είναι σήμα κατατεθέν της κουζίνας αυτής. Δεν με ενθουσίασε κάποιο από αυτά, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι βρήκα κάποιο σφάλμα. Κάθε άλλο, ήταν όλα γευστικότατα και όπως θα έπρεπε να είναι προκειμένου για να ικανοποιήσουν τον πελάτη, εκτός αν αυτός είναι υπερβολικά απαιτητικός. Σαν μερίδες τα φαγητά ήταν επίσης κανονικά, ούτε μεγάλες ούτε μικρές μερίδες, ενώ υπάρχει μια ωραία ποικιλία από ποτά, με πολλές ελληνικές και μάλιστα τοπικές μπύρες.

Πηγαίνοντας στην λυπητερή, πληρώσαμε τελικά περίπου 15€ το άτομο. Για 5 άτομα δεν το λες πολύ, αν και να παρατηρήσω ότι δεν χορτάσαμε. Ωστόσο θα το έλεγα τουλάχιστον αναμενόμενο για ένα τέτοιο μαγαζί και σίγουρα δεν κλάψαμε τα λεφτά μας. Άλλωστε ποιος πάει σε κινέζικο για να χορτάσει; Αν χορταίνανε οι κινέζοι έτσι θα ήτανε;

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα καλό μαγαζί σε ένα τουριστικό προορισμό με διάφορα πράγματα για να κάνει κανείς (αλλά για πάρκινγκ…. Ξανασκεφτείτε το και ελάτε με ποδήλατο αν γίνεται) πολύ καλό σέρβις, συμπαθητικό χώρο, ωραίο αλλά όχι εξαιρετικό φαγητό και φυσιολογικές αναμενόμενες τιμές. Δεν ξέρω αν θα ξαναπάμε στο μαγαζί αυτό όσο είμαστε εδώ πέρα, αλλά σίγουρα δεν είναι μια κακή επιλογή αν σας αρέσει η κουζίνα ή απλά θέλετε να βάλετε λίγο ποικιλία στην διατροφή σας.

Υ.Γ. Όπως θα καταλάβατε η συγκεκριμένη Γευσιχωσία γράφτηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο νησί αλλά ανέβηκε αφού επιστρέψαμε στα πάτρια εδάφη.

Peking
Ύψος, Κέρκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου