7/9/18

Η ομορφιά είναι η καλύτερη σύσταση


Το είπε ο Αριστοτέλης και το κλέβω εγώ για να αναφερθώ στην Παλιά Περίθεια. Τόσο στο χωριό όσο και στην ταβέρνα με το ίδιο όνομα. Η οποία ταβέρνα λειτουργεί ανελλιπώς από το 1863. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να μην επισκεφτούμε έναν τόπο με τέτοια ιστορία.
Ένα μεσημέρι που έβρεχε (και φυσικά την μια εβδομάδα που θα έχω άδεια θα βρέχει...) είπαμε να βάλουμε μαγιώ (αισιοδοξία) και να πάμε προς την Παλιά Περίθεια. Αν ο καιρός έφτιαχνε θα κάναμε μπάνιο σε μια παραλία εκεί κοντά, αν όχι θα πηγαίναμε για φαγητό στο χωριό. Ο Τουρίστας εαυτός μου έμεινε με το παράπονο, ο Γευσιχώστης όχι.
Η Παλιά Περίθεια είναι ένας αρχαίος οικισμός στα βόρεια της Κέρκυρας (τόσο βόρεια που οι άλλοι 2 πιάνανε αλβανικό σήμα στο κινητό. Μόνο το δικό μου κινητό (που είναι κινέζικο) έδειξε γνήσια ελληνική ψυχή!). Μπορείς να κάνεις βόλτα είτε στον οικισμό, είτε στα γύρω βουνά ή... να πας να φας σε μια από τις αρκετές ταβέρνες. Και φυσικά αν δεν βρέχει έχει και παραλίες σχετικά κοντά.
Μια και να κάνουμε βόλτα μέσα στη βροχή (αν και... μαγιώ φοράγαμε... έπρεπε να είστε σε μια μεριά να δείτε τον Κοιλιόδουλο με μπουφάν από πάνω και μαγιώ από κάτω... priceless…) δεν έπαιζε, ε είπαμε αφού ήρθαμε έως εδώ να φάμε. Δύσκολη πρόσβαση, αρκετή ώρα οδήγηση, αλλά η περιοχή εξαιρετική, η θέα και τα σκηνικά δεν υπάρχουν.
Η ταβέρνα που πήγαμε είχε επίσης καταπληκτική θέα, είχε φήμη ότι έχει πολύ καλά παϊδάκια και είχε και έναν σερβιτόρο, τον γιο ή τον εγγονό του ιδιοκτήτη προφανώς, που ήταν όλα τα λεφτά. Μπράβο στον μικρό, ήταν άψογος και έδειξε επαγγελματισμό που άλλοι με χρόνια εμπειρίας δεν δείχνουν.
Ο κατάλογος έχει διάφορες επιλογές, αλλά επειδή πήγαμε καρφί για τα παϊδάκια (τα είχε προτείνει με θέρμη η «Γαριδοτσίπα (δεν έχει)» που ήταν και μαζί μας) δεν είδαμε πολλά πράγματα. Οπότε, νερό, μια κοκα κόλα, μία μπύρα, μια σαλάτα χωριάτικη, μια τυροκαυτερή (απίστευτο ε;), ένα πιάτο με σαλάμι αέρος και νούμπουλο (ένα αλλαντικό σαν το προσούτο αλλά στο πιο ωραίο), μια μερίδα πατάτες και ένα κιλό παιδάκια αρνίσια για να "πάρει φωτιά" το τραπέζι.
Σε γενικές γραμμές το φαγητό ήταν πάρα πολύ καλό (η τυροκαυτερή ακολουθούσε την παράδοση της Κέρκυρας και ήταν αξιολογότατη), υψηλού επιπέδου. Και παραδέχομαι ότι τα παϊδάκια εκτός του ότι ήταν πολύ καλά ψημένα, είχαν πολύ λίγα κόκκαλα και λίπη, τιμιότατα.
Οι τιμές, αν και περιμέναμε κάτι τρελό στο μέρος αυτό, ήταν κάτι λιγότερο από 18€ το άτομο. Η αλήθεια είναι ότι με αυτά που πήραμε είναι λίγο ακριβά, αλλά το περιμέναμε. Δεν θα πω ότι τα κλάψαμε, αλλά δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω και φτηνό.
Ανακεφαλαιώνοντας ένα μαγαζί σε μαγευτικό σκηνικό, με έναν μικρό στην εξυπηρέτηση που βάζει κάτω πολύ κόσμο και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας, ωραίο φαγητό και τιμές σχετικά υψηλές, αλλά σε αναμενόμενα επίπεδα. Σίγουρα προτείνεται αν βρεθείτε από τα μέρη της Παλιάς Περίθειας.
Παλιά Περίθεια (Ταβέρνα)
Παλιά Περίθεια, Κέρκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου